Rareş Bogdan: „Moise Guran să doarmă cu pistolul sub cap!”. Despre venirea lui Tăriceanu în PNL: „Vine el, plec eu!”

1
13171

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a reacţionat faţă de anunţul jurnalistului Moise Guran de a intra în politică de partea USR-PLUS. Prim-vicepreşedintele liberal a declarat că salută intrarea lui Moise Guran în arena politică, dar i-a transmis totodată şi un avertisment. 

Eu salut intrarea lui în politică. Mă bucur. A fost jurnalist de calitate, a fost apoi militantist într-un moment dificil pentru ţară, şi a contribuit aşa cum am contribuit şi eu la ce însemnat presa liberă, acel filon de presă care să păstreze drumul România şi speranţa cetăţenilor că ţara nu se va prăbuşi atunci când Liviu Dragnea încerca să ducă România în autocraţie după model Putin sau Maduro.

„În Parlamentul UE, o mulţime de lideri politici din conducerea fostului şi actualului for comunitar au fost jurnalişti. Deci salut intrarea lui Moise Gura şi-mi permit să-i dau un sfat cu prietenie, să ştie că în politică sunt mai mulţi crocodili decât în presă. Dacă a crezut că a a făcut acest pas, foarte bine! Dar să fie atent, pentru că a văzut totul în presă şi că atacurile de acolo au fost usturătoare, îl asigur că aici trebuie să doarmă cu pistolul sub cap. Pentru că situaţia e mult mai dură şi uneori poţi primi loviturile de lângă tine. Deci să nu aibă încredere decât în cititorii şi ascultătorii săi, în fanii săi şi în alegători. Atât!„, a declarat Rareş Bogdan la Digi 24.

Rareş Bogdan a comentat şi zvonurile privind posibila revenire a lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, în PNL.

„Sunt un om precaut, nu vreau ca PNL să sufere şi să facă vreo greşeală. Traseismul politic e cea mai cruntă boală de care suferă România politică şi trebuie să încetăm să-l încurajăm. Am văzut postarea domnului Tăriceanu, care spunea că PNL este cel mai important partid politic din România ultimilor 50 de ani. Corect, aplaud asta! Dar am văzut şi o încercare de deschidere a uşii. Nu sunt de acord, pentru că domnul Tăriceanu a fost o speranţă în anii 90, a continuat binişor în 2005-2008, după care a sfârşit în braţele socialiştilor, a celor care au atacat statul de drept, UE, parteneriatele vitale ale României cu Occidentul. Şi asta e greu de uitat. Eu cel puţin prefer să nu uit aşa ceva. Asta nu înseamnă că nu înţeleg jocul politic, ca să poţi supravieţui la guvernare, dar nici nu înseamnă că trebuie să ne căsătorim cu cei care ne susţin. Eu am acţionat preventiv, iubesc acest partid, îi cunosc istoria, ştiu că e singurul care poate moderniza România aşa cum a făcut şi la începutul secolului XX. Ce fac dacă vine el în PNL? Plec, simplu. N-am venit aici ca să plec, dar nici nu pot accepta să ne transformăm în corabia nebunilor şi să-i ajutăm pe cei care vor să şteargă ce au făcut în ultimii ani rău pentru România. Şi ca mine sunt foarte mulţi!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Becali, milostiv cu judecătorul care l-a condamnat: „A fost o bucurie să-l revăd, mi-a dat doar doi ani de închisoare”

* Mesaj pentru Moise Guran din partea unui vechi coleg de la Europa FM: „Cade în păcatul jurnalistului intoxicat de propria lui faimă”

* Gâdea a forțat-o pe Cristina Țopescu să plece de la Antena 3 pentru că era „haștagistă”! Acum o plânge cu lacrimi de crocodil

1 COMENTARIU

  1. Să mori tu,?… așa peste noapte te-a apucat dorul de PNL….!!!..sau te-ai născut cu Decalogul bratienilor in mână….asa mai ușor cu pianul pe scări …de fapt totul e pe bani,da, pe bani și funcții,corect?..cum dracu’, ai ajuns in trei luni primvice….bla,bla ,păi nu se mai găsea nimeni în PNL și trebuia să vi tu….? de fapt ați negociat la sânge funcția..și mai lăsați mă cu iubirea de partid,de trecutul , prezentul și viitorul țării…astea sunt povesti …mai vorbim peste un an , să vedem cine are dreptate….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here