Erdogan șantajează NATO: cere ca Suedia și Finlanda să-i predea disidenții, altfel blochează aderarea acestor țări la Alianța Nord-Atlantică!

4
700
Erdogan are un regim dictatorial în Turcia, asemănător celui din Rusia, în care disidenții sunt clasificați drept "teroriști" și reprimați cu violență. Acum, Erdogan șantajează NATO și cere ca Suedia să-i predea opozanții, dacă vrea votul său

Impasul în care se află lumea liberă este cel mai bine ilustrat de faptul că unica țară membră NATO condusă de un dictator, Turcia, șantajează acum întreaga alianță militară! Recep Tayyip Erdogan a anunțat că Ankara va vota împotriva aderării Suediei și a Finlandei la NATO dacă aceste state nu îi predau pe disidenții regimului său care și-au găsit refugiu acolo!

Erdogan conduce cu mână forte Turcia și a renăscut pretențiile de mare putere simultan cu distrugerea tuturor instituțiilor democratice, întorcând țara către un neo-otomanism bazat pe religie abandonat acum 100 de ani, odată cu Mustafa Kemal Ataturk. Turcia face însă în continuare parte din NATO și acum nu ezită să-și șantajeze partenerii pentru a atinge scopurile personale ale noului sultan.

Președintele turc a avertizat că Suedia și Finlanda nu trebuie să se aștepte să-i fie aprobată cererea de aderare la NATO dacă nu-i predă pe „teroriștii” pe care îi găzduiește, scrie Reuters.

Erdogan are, la fel ca și Putin, propria terminologie a unor termeni. „Teroriști” sunt, pentru dictatorul turc, toți cei care i se opun în propria țară. Turcia a trecut până acum prin nenumărate epurări foarte dure, cu mii de oameni închiși fără forme legale, torturați, condamnați pentru fapte închipuite. A fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare a „gulenistilor”, adepții unui Fethullah Gulen, un bătrân cleric turc (81 de ani) pe care Erdogan l-a prezentat poporului după modelul „Soros” folosit de propaganda regimurilor cu tendințe autoritare din Estul Europei și Israel.

Turcia acuză Suedia și Finlanda că adăpostesc „teroriști”. Erdogan înțelege, prin asta, disidenții săi politici

Acum, președintele turc (la putere din 2003 – mai întâi ca premier, până în 2014, apoi ca președinte, până în ziua de azi) folosește prilejul cererii de aderare a Suediei și Finlandei la NATO pentru a noi răfuieli cu rivalii săi politici pe care-i caracterizează – bineînțeles – drept teroriști. În fața parlamentarilor din partidul său, AK Party, Recep Tayyip Erdogan a declarat: „Avem o astfel de sensibilitate precum protejarea granițelor noastre de atacurile organizațiilor teroriste. Extinderea NATO are sens pentru noi doar proporțional cu respectul care va fi arătat față de sensibilitățile noastre. Deci nu dați înapoi teroriștii, dar ne cereți să deveniți membri NATO? NATO este o entitate pentru securitate, o organizație pentru securitate. Prin urmare, nu putem spune «da» acestei organizații de securitate, fiind privați de securitate“.

Românii știu exact, din proprie experiență, la ce se referă Erdogan când spune astfel de lucruri. Nu demult, Turcia a încercat să extrădeze niște profesori turci care lucrau în România, sub pretextul că ar fi teroriști. Aceștia aveau vina de a fi disidenți politici ai regimului actual de la Ankara.

În ceea ce privește Suedia și Finlanda, Turcia le acuză că ar adăposti grupuri teroriste precum adepții lui Fethullah Gulen și membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin are exact stilul lui Hitler: ia decizii în locul coloneilor și comandă de la Kremlin ce să facă brigăzile din Ucraina – spun serviciile secrete occidentale

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* VIDEO. „Păpușa de fier a lui Putin”, șocată în direct la Rossia 1: un colonel veteran a spus că „mitul ucrainenilor demoralizați e fals, ei pregătesc un milion de soldați; toată planeta e împotriva noastră!”

* Consilierul lui Zelenski: „Putin a chemat ambulanța chiar în toiul nopții. A avut probleme de sănătate foarte mari”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Sorin Oprescu, înșfăcat de o brigadă specială în Grecia. Ofițerii l-au dibuit la Atena. Fugarul așteaptă extrădarea, care în acest stat se face foarte greu

* Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Mircea Oprescu și soția sa locuiesc într-un cartier select

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

4 COMENTARII

  1. Putler un dictator scelerat acuza Ucraina de nazism. Erdogan un dictator nemilos acuza Suedia si Finlanda ca protejeaza teroristi. Cata vreme in fruntea Turciei va mai fi golanul asta nu voi mai calca in concedii in Antalya. Deja vad ca multi si-au schimbat destinatiile datorita politicilor dictatoriale ale acestui derbedeu. Este timpul ca oamenii civilizati sa-si respecte principiile si sa boicoteze asa cum pot tarile care nu inteleg normalitatea. Ungaria, Austria, Germania, Turcia il sprijina pe Putler si la fel trebuie boicotate produsele lor. Marginalizarea si uitarea este cea mai buna arma.

  2. Nici macar nu realizeaza idiotul ca ceea ce cere e imposibil. Asazisii teroristi sunt azilanti politici, lucru decis de niste tribunale. Iar guvernele scandinave au obligatia de a respecta deciziile tribunalelor din tarile lor nicidecum cererea unui presedonte dintr-o alta tara. Dictatorul isi inchipuie ca lucrurile functioneaza in tarile democratice precum intr-o dictatura.

  3. Erdogan si cu Orban sunt caii troieni in Nato si UE asa cum e UDMR in Parlamentul Romaniei.
    Dar e mai mai bine sa-ti tii dusmanul aproape, decat sa-l lasi sa zburde… departe, deparde…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here