Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

6
4614
Aleksei Juravlev

Încă un terorist în „haita lui Putin”! Prim-vicepreședintele Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat din Rusia, Aleksei Juravlev, lansează avertismente groaznice la adresa SUA, a NATO, Finlandei, Suediei și altor „țări neprietenoase”.

Vorbele descreieratului Aleksei Juravlev (59 de ani), unul dintre acoliții dictatorului criminal Vladimir Putin, au fost lansate în cadrul interviului acordat unei publicații loiale Kremlinului, Ura.ru.

Deputatul Juravlev declară război Statelor Unite, Marii Britanii, Uniunii Europene, NATO și în general tuturor țărilor civilizate și democratice de pe glob.

Sceleratul avertizează că țara sa va avea „grijă” de țările baltice, Finlanda și Suedia, dacă se vor uni împotriva Moscovei: „Nu ne este frică de acești copilași. Sunt la fel de urâți ca niște insecte împuțite. Dar vor trebui zdrobite atunci când este necesar”.

Amenințările deputatului rus trec cu rapiditate de la SUA la Finlanda: „Dacă Statele Unite ne amenință statul, e bine: iată Sarmatul pentru voi, iar cenușa nucleară va veni de la voi dacă credeți că Rusia nu ar trebui să existe! Și Finlanda spune că este una cu Statele Unite. Ei bine, intrați la coadă! Finlandezii în general ar trebui să fie recunoscători Rusiei pentru statutul lor, pentru faptul că Finlanda există ca țară”.

Sarmat – bau-baul invocat de Juravlev – este o rachetă balistică folosită de ruși pentru încărcături nucleare.

Descreieratul din Duma de Stat a pomenit și de România, insinuând că SUA ne va forța să intrăm în război cu Rusia teroristă: „Ce finlandezi? Nu le este teamă că Rusia îi atacă. Desigur, mai devreme sau mai târziu, americanii îi vor obliga să facă acest lucru. Așa cum au forțat Ucraina să o facă, ei încearcă să forțeze Polonia și România”.

În nebunia lui, Juravlev mai susține că SUA dorește să arunce întreaga Europă în cel de-Al Treilea Război Mondial pentru a-și rezolva criza economică internă, așa cum ar fi procedat în primele două conflicte planetare. „Statele Unite vor face tot posibilul pentru ca Al Treilea Război Mondial să să aibă loc. Dar nu pe teritoriul lor. Vor încerca să nu ducă la lovituri nucleare, dar vor încerca să atragă întreaga Europă într-un conflict cu Rusia, să aprindă situația din Asia. Să dea foc cât mai multor țări – pentru ei va fi o modalitate foarte bună de ieșire din criza economică internă”.

„Europa a încercat să ne creeze probleme cu sancțiuni. Și cine suferă acum? Franța va introduce deja carduri alimentare”

Reporter propagandist de la Ura.ru: Finlanda și Suedia și-au anunțat oficial intrarea în NATO. Pentru Rusia, așa cum a spus purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, aceasta reprezintă o amenințare. Ar trebui Rusia să ia unele măsuri preventive pentru a se apăra împotriva acestei amenințări sau chiar să lanseze o lovitură preventivă?

Aleksei Juravlev: Finlanda, după al Doilea Război Mondial, a încercat să trăiască în relații bune cu noi. Și a făcut-o. Astăzi vor face ceva pentru a ne crea probleme suplimentare. Bun. Dar atunci când creezi probleme cuiva, trebuie să înțelegi că le vei obține singur. Așa cum se întâmplă acum în Europa, care a încercat să ne creeze probleme cu sancțiunile. Și cine suferă acum de pe urma acestor sancțiuni? Franța urmează să introducă deja carduri alimentare.

Reporter propagandist de la Ura.ru: Sunteți de acord cu Dmitri Polianski, reprezentant adjunct al Rusiei la ONU, că desfășurarea unităților NATO în Finlanda și Suedia va duce la faptul că acestea devin o posibilă țintă pentru armata rusă?

Aleksei Juravlev: Faptul că vor deveni o țintă pentru armata rusă nici nu se discută. O altă întrebare: care vor mai fi consecințele? Astăzi este imposibil să fie dat un răspuns direct. Dar sunt conștient cu ceea ce amenință Finlanda.

„Dacă Finlanda vrea să adere la NATO, atunci scopul nostru – absolut legitim – este să punem la îndoială existența acestui stat. Acest lucru este logic”

Reporter propagandist de la Ura.ru: Cu ce?

Aleksei Juravlev: În general, cu existența sa. Cum altfel? NATO încearcă să ne creeze probleme, creând o amenințare la adresa existenței Rusiei, iar SUA vorbește direct despre asta, președintele nostru vorbește direct despre aceste obiective ale SUA și ale NATO. Dacă Finlanda vrea să adere la acest bloc, atunci scopul nostru – absolut legitim – este să punem la îndoială existența acestui stat. Acest lucru este logic. Dacă Statele Unite ne amenință statul, e bine: iată Sarmatul pentru voi, iar cenușa nucleară va veni de la voi dacă credeți că Rusia nu ar trebui să existe. Și Finlanda spune că este una cu Statele Unite. Ei bine, intrați la coadă! Finlandezii în general ar trebui să fie recunoscători Rusiei pentru statutul lor, pentru faptul că Finlanda există ca țară.

Reporter propagandist de la Ura.ru: Are nevoie Rusia să plaseze arme nucleare lângă granița finlandeză?

Aleksei Juravlev: Pentru ce? Nu este necesar. Noi putem lovi cu Sarmat din Siberia și chiar să atingem Marea Britanie. Și dacă de la Kaliningrad… timpul de zbor al hipersonicelor este de 200 de secunde. Haideți, băieți! La granița finlandeză nu va fi arma strategică, ci o clasă precum Kinjal („Pumnalul”, o rachetă aero-balistică hipersonică rusă cu capacitate nucleară – n. red.), care va ajunge în Finlanda în 20 de secunde, sau poate 10.

Mai devreme sau mai târziu, americanii îi vor obliga pe finlandezi să devină ostili Rusiei. Așa cum au forțat Ucraina s-o facă, ei încearcă să forțeze Polonia și România”

Reporter propagandist de la Ura.ru: Adică, în orice caz, în regiunea Leningrad, în Karelia, vom întări gruparea militară?

Aleksei Juravlev: Categoric. Și vom întări personalul. Acest lucru este firesc: dacă până acum nu am prezis posibile ostilități din partea Finlandei, acum sunt foarte posibile. Și acest lucru trebuie luat în considerare, fără îndoială.

Reporter propagandist de la Ura.ru: Spuneți că ostilitățile sunt posibile. Va fi dorința Finlandei sau mai bine zis provocarea finlandezilor de către aceleași SUA și Marea Britanie?

Aleksei Juravlev: Puneți întrebarea corectă. Finlandezii nu au nimic de împărțit cu noi. Ei primesc mai mult de 90% din gaz de la noi, la fel pădurea și multe altele. Cine are nevoie de acțiuni de luptă, în primul rând? Ce finlandezi? Nu le este teamă că Rusia îi atacă. Desigur, mai devreme sau mai târziu, americanii îi vor obliga să facă acest lucru (să devină ostili Rusiei – n. red.). Așa cum au forțat Ucraina s-o facă, ei încearcă să forțeze Polonia și România. Și, după cum arată practica, ei reușesc. Este imposibil să spunem că Finlanda se va alătura NATO și se va comporta față de noi ca înainte – acest lucru nu se va întâmpla. Americanii îi vor incita la provocări. Noi avem multă răbdare, dar acest lucru nu poate continua la veșnicie.

SUA va face tot posibilul pentru ca Al Treilea Război Mondial să aibă loc, dar nu pe teritoriul său. Dar cine garantează că rachetele nucleare nu vor zbura? Nu garantez așa ceva”

Reporter propagandist de la Ura.ru: În acest caz, cum apreciați probabilitatea unui Al Treilea Război Mondial, având în vedere o astfel de injecție în apropierea granițelor ruse? Nu uitați că relația dintre China și Taiwan este într-un stadiu incert.

Aleksei Juravlev: Vedeți, Statele Unite vor face tot posibilul pentru ca Al Treilea Război Mondial să să aibă loc. Dar nu pe teritoriul lor. Vor încerca să nu ducă la lovituri nucleare, dar vor încerca să atragă întreaga Europă într-un conflict cu Rusia, să aprindă situația din Asia. Să dea foc cât mai multor țări. Pentru ei (se referă la americani – n. red.) va fi o modalitate foarte bună de ieșire din criza economică internă. Ei vor putea să-și pună toate problemele pe seama războiului, așa cum au făcut-o deja în Primul Război Mondial și în al Doilea Război Mondial: au ieșit din criză doar datorită războiului din Europa. Dar există un mare pericol: cine garantează că rachetele nucleare nu vor zbura? Nu garantez așa ceva.

Reporter propagandist de la Ura.ru: Și de unde va zbura prima?

Aleksei Juravlev: Nu se știe. E ca într-o luptă: cine a scos primul cuțitul? Dar cine anume știe, cine…?

Reporter propagandist de la Ura.ru: Rusia poate fi prima care lansează un atac nuclear?

Aleksei Juravlev: Cu siguranță.

Reporter propagandist de la Ura.ru: În ce condiții?

Aleksei Juravlev: Dacă cineva amenință existența Federației Ruse.

„Nu ne este frică de acești copilași. Sunt la fel de urâți ca niște insecte împuțite. Dar vor trebui zdrobiți atunci când este necesar. Vrem să-i distrugem”

Reporter propagandist de la Ura.ru: NATO a spus că Rusia este inamicul ei. Se pare că Finlanda și Suedia s-au alăturat Alianței. Din țări neutre și destul de bune vecine, au devenit dușmani pentru Rusia? Cum se vor schimba relațiile dintre țările noastre?

Aleksei Juravlev: Nu este nevoie să vă faceți iluzii. Prin urmare, nimic nu se schimbă fundamental din punct de vedere militar. Dar Finlanda și Suedia trebuie incluse în registrul țărilor neprietenoase, pentru că se dovedește că la granițele noastre apar și alte țări ale Alianței. Desigur, ar trebui să fie recunoscute ca neprietenoase. Și acest lucru nu ar trebui să ne preocupe, așa cum spune diplomatic Ministerul de Externe în astfel de cazuri. Aceasta nu este o preocupare. Totul este mult mai serios. Aceste țări se alătură unei Alianțe care vrea să distrugă Rusia. Prin urmare, vrem să le distrugem – ca răspuns.

Reporter propagandist de la Ura.ru: Statele baltice așteaptă cu nerăbdare ca Finlanda și Suedia să adere la NATO. Lituania este, în general, pregătită să rupă relațiile cu Rusia. Presupuneți că acești „cinci” (se referă la Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda și Suedia – n. red.) se vor uni și vor defila ca un front unit împotriva țării noastre?

Aleksei Juravlev: Se vor uni oricum. Dar, cu siguranță, nu ne este frică de acești copilași. Sunt la fel de urâți ca niște insecte împuțite. Dar vor trebui zdrobite atunci când este necesar. Ei ar fi înaintat pretenții teritoriale împotriva noastră, așa cum a vrut să facă Estonia. Ei bine, încercați! Ei urmează exact aceeași cale ca și Ucraina. Să vedem unde îi duce.

Reporter propagandist de la Ura.ru: De la Sankt Petersburg până la granița finlandeză sunt 150 de kilometri. Având în vedere cât de important este Sankt Petersburg pentru ruși, ar putea să fie Sankt Petersburg ținta numărul 1 a NATO?

Aleksei Juravlev: Nu vă îndoiți, el este scopul principal în această direcție. Acest lucru este dincolo de orice îndoială. Întrebarea este diferită. Astăzi desfășurăm o operațiune specială, salvând fiecare viață a populației civile. Nu și a naziștilor ucraineni, dimpotrivă, pentru că aceștia nu sunt oameni; cu cât sunt mai multe victime din rândul lor, cu atât mai bine. Dacă finlandezii vor să distrugă o anumită parte a populației noastre, dacă lovesc la Sankt Petersburg, pot fi siguri că vom distruge toată Finlanda, va dispărea ca stat. Ei bine, cum altfel?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Fie Putin a avut un accident vascular cerebral, care i-a cauzat leziuni pe partea dreaptă, fie este o manifestare a metastazei la creier”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Șoc la Moscova: Putin l-ar fi dat afară pe șeful Armatei! Generalul Gherasimov a lipsit de la parada de 9 mai, după ce ar fi fost rănit în regiunea Harkov

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Sorin Oprescu – 10 ani și 8 luni de închisoare! În total, 63 de ani și 4 luni pentru cei 9 membri ai grupului infracțional organizat – mai mult decât în „dosarul Colectiv”!

* A fugit și Sorin Oprescu! Deși fiul său locuiește la Viena, fostul primar a ieșit din țară pe la Giurgiu, în ziua a doua de Paște

Piedone, primarul lui Dan Voiculescu, va sta la închisoare doar 1 an și 4 luni, din cei 4 ani primiți în „dosarul Colectiv”

* A murit mama corupților Radu și Alexandru Mazăre. N-a rezistat să-și vadă în pușcărie și primarul, și deputatul

„Le e frică de Kovesi”. Guvernul n-a luat încă niciun ban din fondurile UE pentru perioada 2021-2027, iar banii din PNRR pentru autostrăzi sunt ca și ratați de Grindeanu!

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

Silviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul Sorin Oancea. Nemulțumiri financiare: „Profitul televiziunii a fost de peste 6 milioane de euro”

6 COMENTARII

 1. Ochii anormal de mici si dusi in fundul capului vorbesc de la sine. Nici nu trebuie sa-l si auzi ca sa intelegi ca e nebun de legat.

  Seamana cu un calugar ortodox care dupa 7 ani in pustie incepe sa-si povesteasca viziunile extinctioniste menite sa bage groaza in copii si femei.

  Singura amenintare reala la adresa Rusiei o constituie tocmai acest gen de conducatori.

  • Omul ăsta promite repercusiuni nucleare unei jumătăți din populația Rusiei, partea cea mai educată și mai productivă, de la Moscova spre vest, inclusiv din Kaliningrad, orașul filosofului rus Kant. Pentru că norul nuclear cu care amenință Finlanda din Țările Baltice nu se va opri pe graniță, încremenit de groaza de glorioasa armată rusă.

   • Exact. De aceea nu vor folosi arme nucleare.
    Moscova si Petersburg sunt orasele capusa dar care au capacitatea sa schimbe conducerea.

    Saracia, moartea, bolile, razboiul si credinta nestramutata in tipul cu barba si maica Rusia sunt pentru restul.
    Dupa cum se vede sunt putine regimente de Capitala. Deci putin ii intereseaza ca au mai murit 1000 sau 10000 de parliti din Buriatia, Calmucia sau Tatarstan.

    Moscovitii se vor revolta doar daca sunt trimisi pe front sau le e frica de razboi nuclear.

    Nebunul din poza are ordin sa induca in Occident convingerea ca rusii sunt capabili sa arunce lumea in aer.

    Daca insista e posibil sa provoace o revolutie la Moscova. Pana la urma nici macar bodyguarzii lui Putin nu si-ar dori sa-si vada pe parintii si nevestele prajiti nuclear de dragul cracanatului.

 2. N-au vrut granita cu NATO in Ucraina peste cativa ani? Tocmai s-au ales cu o noua granita de 1300 km cu NATO in cateva luni. Ambele tari indeplinesc imediat conditiile de aderare, sunt la standarde NATO, au buget si armate. Vor fi mari probleme in Marea Baltica, Kalinigrad-ul este prins in cleste. Daca Belarus avea presedintele ales democratic nu pe Lukakashenko impus era si mai greu pentru Putler. Lucrurile sunt in continua schimbare si este iminenta izolarea Maicii Rusii, pierderea influentei in Belarus, Ucraina. Putin marele strateg a reusit o contra-performanta, lumea civilizata nu cred ca a crezut ca asta este atat de tampit sa-si dea cu tesla in oo. Continua razboiul absurd pentru ca dictatorul se teme de consecinte. Insa tot va ajunge la un final si atunci problemele sociale, politice si economice ii vor exploda in fata. Si in trecut au existat astfel de mascarici care ieseau la declaratii pentru a gudura langa dicatorul. Toti mascaricii lui Saddam Hussein au ajuns in streang. Nenea asta spera ca daca va fi invers si va cerere iertare ca era senil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here