sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsCoaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. "Au băgat înapoi toate șmecheriile de...

Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

-

Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților a intrat cu tancul peste ajustările aduse Codului Penal de Guvernul Ciucă, parlamentarii PSD, PNL și UDMR votând pe bandă rulantă reintroducerea vechilor șmecherii care le permit „ștabilor” să scape cu permisul nesuspendat chiar și în cazul celor mai grave infracțiuni. Acuzația îi aparține lui Cătălin Drulă, liderul USR care este și președintele Comisiei parlamentare în cauză.

Drulă relatează că marți „a fost show PSD-PNL-UDMR”, deputații coaliției de guvernământ anulând astfel toate măsurile de îndreptare a legislației rutiere luate prin Ordonanță de Urgență, de curând, de Guvernul Ciucă.

Nu este prima oară când vechile partide se manifestă atât de fățiș în protejarea privilegiilor. În urmă cu mai mulți ani, când s-a procedat la prima „demolare” a legislației rutiere, vechea gardă PSD-PNL a spus explicit că e inadmisibil ca ditamai parlamentarii (sau copiii lor) să rămână fără carnet pentru că „se trezește vreun tablagiu” să-i sancționeze.

S-au depus mari eforturi pentru remedierea aberațiilor legislative votate la momentul respectiv, iar acum coaliția PSD-PNL-UMDR dă timpul înapoi cu 10 ani.

- Advertisement -

Drulă caracterizează modificările aduse de deputații PSD, PNL și UDMR legislației rutiere ca fiind nu „reguli de circulație europeană”, ci “șmecherie post-sovietică pe drumuri”.

Modificările aduse de actuala coaliție parlamentară sunt criminale la propriu. Indivizilor care merg pe contrasens pe autostradă, au comportament agresiv, urcă beți la volan etc. li se reduce la jumătate perioada de recidivă în care primesc 30 de zile în plus la pedeapsă. În plus, acești recidiviști, care reprezintă efectiv pericol public de moarte, vor putea să-și ia carnetul înapoi mai repede dacă dau un test. Cei care depășesc viteza legală cu peste 70 km/oră primesc dovadă ca să mai poată circula încă 15 zile, spre deosebire de situația de acum, când li se ia imediat carnetul.

Una din cele mai grave șmecherii introduse de parlamentarii PSD, PNL și UDMR e cea legată de procese. Infractorii șoselelor pot contesta în instanță dacă acumulează 15 puncte de suspendare și rămân fără carnet. Dar, dacă instanța nu ia o decizie în 6 luni, sancțiunea se prescrie! În justiția din România, foarte rar se întâmplă ca un proces să se termine în 6 luni. Asta înseamnă automat că aproape nimeni nu va mai fi sancționat dacă atacă în instanță pedepsele!

- Advertisement -

Cei care vor refuza să anunțe identitatea șoferului vinovat de comiterea unor contravenții vor scăpa cu plata a jumătate din minimul amenzii în 15 zile (adică 652 de lei), față de cât e acum, când se poate ajunge la 2.900 de lei.

Iar exemplele pot continua la nesfârșit.

Cătălin Drulă despre masacrarea Codului Rutier

„Coaliția șmecheriei la volan”

„Ieri, în Comisia de transporturi pe care o conduc, a fost show PSD-PNL-UDMR pe tema modificărilor la Codul Rutier făcute de guvernul Ciucă recent.

Legea au măcelărit-o. Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat “cu carnetul” pentru toți cei care încalcă grav regulile de circulație.

În țara cu cei mai mulți morți din accidente rutiere din UE. În țara unde șmecherii cu legitimație, girofar și “bolizi” vor impunitate.

Lucian Bode, care trebuia să fie prezent în calitate de ministru sau să delege un secretar de stat, a lipsit. O doamnă comisar-șef a încercat fără succes să țină piept șmecheriei, explicând de ce e nevoie de închiderea portițelor.

A fost show. PSD-iștii, cot la cot cu PNL-iștii, au făcut praf ministerul lui Bode de parcă nu ei ar fi împreună la guvernare. La ce cuvinte s-au spus de către deputații majorității, m-aș aștepta ca Bode să fie demis de urgență.

L-am chemat la comisie pe ministrul Bode pentru a da explicații asupra activității sale în fața colegilor săi de guvernare. Și să înțelegem dacă coaliția asta vrea reguli de circulație europene sau șmecherie post-sovietică pe drumuri.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin are exact stilul lui Hitler: ia decizii în locul coloneilor și comandă de la Kremlin ce să facă brigăzile din Ucraina – spun serviciile secrete occidentale

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* VIDEO. „Păpușa de fier a lui Putin”, șocată în direct la Rossia 1: un colonel veteran a spus că „mitul ucrainenilor demoralizați e fals, ei pregătesc un milion de soldați; toată planeta e împotriva noastră!”

* Consilierul lui Zelenski: „Putin a chemat ambulanța chiar în toiul nopții. A avut probleme de sănătate foarte mari”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Sorin Oprescu, înșfăcat de o brigadă specială în Grecia. Ofițerii l-au dibuit la Atena. Fugarul așteaptă extrădarea, care în acest stat se face foarte greu

* Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Mircea Oprescu și soția sa locuiesc într-un cartier select

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -