Protestatarii anti-carantină au atacat violent forțele de ordine! Clanurile mafiote și-au infiltrat provocatori în mulțime

0
4312

Proteste și lupte de stradă la Napoli, între protestatarii anti-lockdown și forțele de ordine italiene. „Protestul pașnic a fost deturnat de infiltrați ai criminalității organizate și de grupuri pregătite în lupta contra forțelor de ordine”, au anunțat autoritățile.

Câteva mii de persoane au protestat vineri seară la Napoli împotriva lockdown-ului anunțat de către guvernatorul regiunii Campagna, Vincenzo de Luca.

Protestul, organizat pe rețelele de socializare, a reușit să adune o mulțime de oameni revoltați, în majoritatea lor tineri, care au devenit tot mai agresivi odată cu apropierea de sediul Prefecturii. Lor li s-au alăturat proprietari de diverse baruri și restaurante (primele vizate de restricțiile impuse de către autoritățile locale), care protestau anticipat împotriva închiderii acestora.

Mașină a poliției italiene, atacată de către manifestanții furioși
Mașină a poliției italiene, atacată de către manifestanții furioși

Protestul a fost deschis de un banner pe care scria: „Tu ne închizi, tu ne plătești!”. Totul a degenerat dintr-o revoltă a tinerilor într-un adevărat război de stradă, cu mașini ale poliției și carabinierilor distruse de furia manifestanților. Piața centrală a orașului a fost ocupată de grupurile violente, care au incendiat coșurile de gunoi și au aruncat cu pietre și petarde asupra forțelor de ordine.

Autoritățile italiene denunță faptul că protestul a fost deturnat de grupuri organizate, specializate în luptele de stradă, cu posibile infiltrări din partea criminalității organizate.

Alesandro Giuliano, prefectul orașului Napoli, acuză: „Am asistat la comportamente criminale față de forțele de ordine. Absolut niciun motiv de nemulțumire, care uman poate fi înțeles, nu poate justifica violența”.

Foc și violențe la Napoli
Foc și violențe la Napoli

Foarte mulți dintre tineri aveau fețele acoperite și au aruncat cu obiecte asupra mașinilor parcate, distrugând mare parte din ele.

Și în alte orașe din regiunea Campagna au avut loc proteste anti-lockdown, însă pașnice și fără incidente. Astfel, în orașul Salerno, sute de comercianți și simpli cetățeni s-au adunat în centrul istoric al orașului, scandând lozinci împotriva guvernatorului De Luca și cerând locuri de muncă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here