Calcule bizare ale col. Gheorghiță: au decedat 89 dintre persoanele vaccinate și care s-au infectat, „adică 0,02%”. Asta ar însemna că s-au îmbolnăvit de Covid 445.000 de români vaccinați!

3
1486

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid, a oferit miercuri seara, la postul B1 TV, cifre surprinzătoare și calcule bizare, în mod evident greșite, relativ la numărul românilor vaccinați care au decedat din cauza virusului. Declarațiile colonelului Gheorghiță au fost consemnate de news.ro.

Prima informație furnizată de colonelul Valeriu Gheorghiță este că, dintre persoanele vaccinate până acum, 89 au murit din cauza Covid. Până aici, lucrurile par clare. Medicul militar ne-a spus că 77 dintre victime apucaseră să facă doar prima doză, iar celelalte 12  făcuseră și a doua doză. Toate au fost diagnosticate înainte de intervalul în care apar anticorpii (cazul celor cu prima doză) sau înainte de perioada necesară ca aceștia să ajungă la nivel optim (cazul celor cu a doua doză).

Col. Gheorghiță: de la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, 299.000 de români s-au îmbolnăvit de Covid, din care 7.471 au decedat

Problemele au început când colonelul Gheorghiță a început să facă socoteli.

El a spus că, de la începerea campaniei de vaccinare, s-au îmbolnăvit de Covid 299.000 de persoane, din care 7.471 au murit, ceea ce indică o rată de fatalitate de 2,4% (în realitate, mai degrabă 2,5%). În timp ce, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, dintre persoanele diagnosticate cu Covid care fuseseră vaccinate, rata fatalității este de 0,02%.

Dar asta ar însemna, potrivit calculelor ofițerului, că 445.000 de persoane dintre cele vaccinate s-au îmbolnăvit de Covid!

Acest lucru este, evident, imposibil. În primul rând, de la începutul campaniei de vaccinare (27 decembrie 2020), numărul total al românilor diagnosticați cu Covid a fost, după cum spune chiar colonelul Gheorghiță, de numai 299.000. Dintre aceștia, probabil că marea majoritate nu erau vaccinați când s-au infectat.

Până acum, au fost vaccinați peste 1,8 milioane de români (977.000 cu prima doză, 854.000 cu ambele doze).

Rămâne, așadar, un mister procentul celor decedați din rândurile persoanelor vaccinate și care s-au infectat.

Nu e prima oară când colonelul Gheorghiță este protagonistul unor întâmplări sau declarații ciudate. Zilele trecute, el a anunțat că, începând cu 1 aprilie, tipul de vaccin existent în fiecare centru va putea fi văzut pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, deși informația exista deja acolo!

În urmă cu mai bine de o săptămână, când ministerul Sănătății a publicat lista completă a centrelor de vaccinare din România, coloneul Gheorghiță l-a reclamat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la premierul Florin Cîțu. Motivul: lista conținea și sute de centre de vaccinare cu circuit închis, doar pentru „esențiali” – lucrătorii din Armată, Interne și serviciile secrete.

77 din cele 89 de persoane vaccinate care au murit din cauza Covid s-au infectat după ce abia făcuseră prima doză

Iată declarațiile colonelului Valeriu Gheorghiță, care – încercând să construiască o pledoarie pro-vaccinare, a încurcat lucrurile suficient de rău încât să nu mai înțeleagă nimeni nimic.

 • ”Dacă am analiza rata de fatalitate la persoanele care au fost diagnosticate cu Covid care au fost vaccinate, respectiv persoane nevaccinate, practic în rândul celor care au fost diagnosticați cu Covid și nu erau vaccinați, rata de fatalitate a fost de 2,4%. În cealaltă parte, uitându-ne la persoanele care erau diagnosticate cu Covid și fuseseră și vaccinate, această rată de fatalitate este de 0,02%, adică două persoane din 10.000. Deci, beneficiile vaccinării sunt indiscutabile. Din păcate, sigur, nu putem vorbi de o protecție 100%. Circa 5% din populația oricărei țări nu dezvoltă răspuns imun protector nici după boala naturală, nici după vaccinare”.
 • De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie şi până astăzi, au fost diagnosticate cu Covid-19 peste 299.000 de persoane, deci aproape 300.000 de persoane, cu o medie zilnică de circa 3.400 de cazuri de COVID-19.
 • Numărul de decese înregistrate în aceeaşi perioadă de timp, din aceste cazuri, a fost de circa 7.471, practic cu o medie zilnică de 85 de decese, de la debutul campaniei de vaccinare.
 • Din toate aceste decese – 7.471, 89 sunt la persoane diagnosticate cu Covid şi care aveau în istoricul recent vaccinarea.
 • „Uitându-ne la aceste 89 de decese, 77 erau persoane care aveau doar o doză primită, iar timpul de la prima doză până la diagnosticul de Covid era de 12 zile, deci, practic, diagnosticul a fost stabilit înainte de cele 14 zile în care încep să apară anticorpii, începe să apară răspunsul imun protector. Celelalte 12 cazuri erau la persoane care aveau ambele doze primite, iar timpul mediu de la cea de-a doua doză și până la diagnosticul de Covid era de 10 zile, practic, înainte ca beneficiile maximale de după vaccinare să apară. Vârsta medie era 72 de ani și toate aveau comorbidități.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Acest colonel DĂ SEMNE din ce în ce mai EVIDENTE căăă… „A-SCĂPAT-FRÂIELE-DIN-MÂNĂ” în gestionarea campaniei naționale de vaccinare anti-Covid: HAOS în statistici, HAOS în programare!!!

 2. Acelasi haos si in majoritatea tarilor europene. Politicienii sunt depasiti de ineditul situatiei, iar populatia este bulversata. Traim din pacate vremuri extrem de dificile.

 3. Calculele sunt corecte. (89/299.000)x100 = 0.02%

  Ce nu este corect este ca s-au luat in calcul persoanele care s-au infectat si au murit dupa ce au facut doar o doza, adica 77 din 89.

  Tot incorect este sa-i pui la socoteala si pe cei care s-au infectat la 10 zile dupa a doua doza, cand s-a spus clar, de la inceput ca vaccinul protejeaza in proportie de 95% la 2-3 saptamani dupa a doua doza. La unii s-ar putea ca nivelul maxim de protectie sa inceapa chiar si mai tarziu, depinde de organism.

  As vrea sa vad care este numarul celor infectati si morti la 2-3 saptamani de la a doua doza. Mai mult ca sigur ca acest numar ar fi ZERO, asa cum s-a observat inca de la inceput.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here