Efectul iresponsabilității: nicio relaxare în plus de la 1 iulie! Etapa a patra se amână. Explicațiile lui Nelu Tătaru

1
2575
Nelu Tătaru

Iresponsabilitatea unor politicieni (PSD, Ponta, Cataramă), a unor jurnaliști (RTV, Radu Moraru, pe alocuri Antena 3), a unor primari (Daniel Florea de a Sectorul 5) și a unor grupuri de cetățeni (chefuri și nunți în devălmășie) ne aduce nota de plată: amânarea măsurilor de relaxare din etapa a 4-a, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 iulie.

Anunțul a fost făcut luni seară de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi 24. Acesta a precizat că este decizia Grupului de suport tehnico-știintific, în condițiile în care în ultimele două săptămâni a crescut semnificativ numărul de noi cazuri de coronavirus, după cea de-a treia etapă de relaxare a unor restricții.

Nelu Tătaru: „Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI (Anestezie Terapie Intensivă – n. red.), a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. (…) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de-a patra etape de relaxare”.

Printre măsurile așteptate de la 1 iulie se număra deschiderea restaurantelor. Deocamdată, se amână.

„Urmează o săptămână de foc”

„Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă. Dacă la prima exista un instinct de conservare, acum nu mai există la niște concetățeni de-ai noștri. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor. (…) Concetățenii noștri să se uite în jur, să vadă ce este în secțiile de terapie intensivă din spitale, să vadă că se poate deceda la 31 de ani fără comorbidități”, a explicat ministrul Sănătății.

„În perioada următoare, dacă vedem că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi, iar transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecare dintre noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare”, spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre creșterea numărului de pacienți care au forme grave ale bolii. Jumătate dintre cei 210 pacienți aflați acum la ATI sunt conectați la aparatele de ventilație.

Tătaru dă asigurări că, în acest moment, secțiile de terapie intensivă din spitale fac față situației. De asemenea, că există și aparate de ventilație, și o rezervă de paturi. Dar… „Avem capacitate, dar nu trebuie să o ducem la maxim. Nu trebuie să forțăm, să spunem că «avem paturi, suntem relaxați, nu mai respectăm nimic»”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primul interviu dat de Liviu Dragnea din pușcărie. Minciuni enorme și o amenințare: „Este doar începutul!”

1 COMENTARIU

  1. […] Anunțul a fost făcut luni seară de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi 24. Acesta a precizat că este decizia Grupului de suport tehnico-știintific, în condițiile în care în ultimele două săptămâni a crescut semnificativ numărul de noi cazuri de coronavirus, după cea de-a treia etapă de relaxare a unor restricții. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.