Echipă de asasini ruşi, capturată de serviciile secrete din Ucraina

0
1340

Serviciile de securitate ale Ucrainei – SBU – au informat miercuri că au capturat o echipă de asasini a serviciilor secrete militare ruse care este responsabilă pentru tentativa de asasinat a unui spion militar ucrainean înainte de alegerile prezidenţiale ucrainene de duminică, scrie Reuters.

Vasil Hritsak, şeful SBU, a declarat la o conferinţă de presă că şapte membri ai grupării ruse au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare iar o a opta persoană a fost reţinută miercuri dimineaţă.

Doi dintre membrii grupării erau cetăţeni ruşi, a declarat procurorul militar Anatoli Matios, precizând că ei sunt ofiţeri ai serviciilor secrete ruse (GRU). Ceilalţi şase sunt cetăţeni ucraineni.

Nu există deocamdată o reacţie din partea GRU.

SBU a informat anterior că a capturat mai multe grupări care aparţin serviciilor speciale ruse.

„Cei reţinuţi au fost implicaţi în tentativa de asasinat a unui angajat al serviciilor secrete care aparţin Ministerului Apărării din Ucraina… în Kiev, în aprilie”, a declarat Matios, adăugând că gruparea a plantat o bombă sub maşina bărbatului, însă aceasta s-a detonat prea devreme, rănindu-l grav pe unul dintre cei acuzaţi.

SBU a făcut public un videoclip al incidentului în care un bărbat poate fi văzut cum plasează un dispozitiv sub o maşină pentru ca apoi să aibă loc o explozie. În videoclip mai poate fi văzut un bărbat pe un pat de spital, o parte a braţului său lipsind. El afirmă că este cetăţean rus, născut la Moscova, relatează News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here