„Scapi de dracu’, dai de tac-su”

0
1439
Tudorel Toader şi Eugen Nicolicea

Propunerea lui Eugen Nicolicea pentru postul de ministru al Justiţiei, în locul lui Tudorel Toader, a stârnit un val imens de reacţii negative. Imediat, societatea civilă şi partidele din opoziţie au taxat dur planul PSD de a plasa într-un post cheie un personaj complet compromis moral şi profesional.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră ”inoportune” propunerile PSD de noi miniştri la Justiţie, Fonduri Europene şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Robert Sighiartău și Ludovic Orban

„Ştiţi, este o vorbă românească: scapi de dracu, dai de tac-su. Cam aşa le calific aceste propuneri, la fel de inoportune, iar în privinţa propunerii Nicolicea o consider o obrăznicie la adresa fiecărui cetăţean român şi este clar de ce Dragnea îl propune pe Nicolicea cu misiunea de a emite ordonanţa privind amnistia şi graţierea”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis va semna decretele în cazul acestor propuneri sau se va ajunge la varianta restructurării Guvernului, el a răspuns: „Am încredere în preşedintele României”.

Despre eventuala restructurare a Executivului, şeful liberalilor a afirmat că toţi membrii Guvernului trebuie să plece.

„Cea mai bună restructurare guvernamentală este să plece toţi codaşii, agramaţii, analfabeţii funcţionali şi incompetenţii care au ajuns pe uşa din dos la putere şi să lase România să pornească din nou pe un drum corect”, a spus Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi mai mulţi liberali au fost prezenţi la lansarea de către preşedintele Iohannis a cărţii „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” care are loc la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”. „Nu vom cere un regim privilegiat. Când ne va veni rândul, aşteptăm cartea cu autograf”, a mai spus Orban, citat de Agerpres.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis miercuri înlocuirea din funcţie a miniştrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero şi Tudorel Toader. În locul acestora au fost agreate ca propuneri deputatul Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene, senatorul Liviu Tit Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi deputatul Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei.

CITIȚI ȘI:

„A venit Eliberatorul!”. Dragnea luptă cu „străinii care vin în cotropire”. Delirul lui Codrin Ștefănescu despre mitingul PSD de la Craiova

„Vrem în Europa! Nu ne puteți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai unui grup de politicieni corupți!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.