Ce nu i-a ieşit lui Adrian Năstase: fostul preşedinte din Peru s-a împuşcat în cap

1
1068

Fostul preşedinte peruan Alan Garcia, în vârstă de 69 de ani, a decedat miercuri după ce s-a împuşcat în cap pentru a evita arestarea într-o anchetă de corupţie.

Alan Garcia s-a împuşcat miercuri după ce poliţia s-a prezentat la domiciliul său din Lima, pentru a-l aresta.

Transportat de urgenţă în stare critică la spitalul Casimiro Ulloa din capitală, Garcia a fost supus unei intervenţii chirugicale şi a suferit trei stopuri cardiace, a declarat ulterior ministrul sănătăţii, Zulema Tomas.

Garcia era anchetat pentru o presupusă luare de mită în legătură cu construirea unei linii de metrou în capitală de către concernul brazilian Odebrecht.

Alan Garcia, preşedinte al statului Peru între 1985-1990 şi 2006-2011, îşi susţinea nevinovăţia şi se declara victima unei persecuţii politice.

Uriaşul scandalul de corupţie Odebrecht a implicat zeci de responsabili de rang înalt din America Latină, acuzaţi că au primit mită în schimbul acordării preferenţiale de contracte de lucrări publice. Odebrecht a recunoscut că a dat mită 29 milioane de dolari unor oficiali peruani pe durata a trei preşedinţii, relatează Agerpres.

Adrian Năstase n-a nimerit ţinta

Situaţia poate fi comparată cu cea a lui Adrian Năstase, fostul premier PSD din perioada 2000-2004.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în noaptea de miercuri, 20 iunie 2012, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa. Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi a fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului.

Ioan Rus, fost ministru de Interne la acea vreme, a spus că a vorbit ulterior, cu Adrian Năstase și că din discuția cu acesta, ar fi dedus că fostul premier chiar a intenționat să se sinucidă. Rus este cel care a trimis ambulanța la locuința lui Adrian Năstase din Zambaccian.

Potrivit anchetatorilor, arma cu care fostul prim-ministru a încercat să se sinucidă este un revolver Smith and Wesson de calibrul 38, tip de pistol aflat în uzul poliţiştilor americani.

Evenimentele care l-au ţinut pe fostul premier Adrian Năstase sub lumina reflectoarelor vor rămâne cu siguranţă în istorie. A pentru prima dacă când un prim-ministru român a ajuns  să fie condamnat la o sentinţă cu executare.

Năstase a fost condamnat pentru corupţie la doi ani de închisoare cu executare, alături de Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, din vremea Guvernului Năstase, care a primit o sentinţă de 6 ani de închisoare, în „dosarul Trofeul Calităţii”.

CITIȚI ȘI:

„A venit Eliberatorul!”. Dragnea luptă cu „străinii care vin în cotropire”. Delirul lui Codrin Ștefănescu despre mitingul PSD de la Craiova

„Vrem în Europa! Nu ne puteți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai unui grup de politicieni corupți!”

1 COMENTARIU

  1. Nenorocitul ala din Peru nici nu era vinator dar si-a nimerit capul. Iar marele vinator Nastase ce nimereste pasarea de la 100m nu-si poate nimeri capul? Sa fim seriosi, a fost o alta pacaleala pesedista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here