După vaccinare, Anglia redeschide teatrele, concertele, conferințele, barurile, restaurantele, sporturile de grup în sală

0
633

Anglia, care reunește aproximativ 85% din totalul populației Marii Britanii, repornește în forță motoarele activității sociale, culturale și sportive după ce și-a vaccinat cea mai mare parte a adulților. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că, începând de luni, 17 mai, intră în vigoare cea de-a treia etapă a relaxării restricțiilor.

După ce și-a vaccinat circa 70% din populația adultă (peste 52% din totalul locuitorilor), Marea Britanie s-a apropiat de încheierea epidemiei Covid. Numărul deceselor zilnice, de aproximativ 1.000 în ianuarie-februarie, a coborât la câteva (luni au fost 4, toate în Țara Galilor).

Numărul infectărilor depistate zilnic a scăzut de la 40-50.000 în ianuarie la circa 2.000 (luni au fost 2.357). A scăzut însă absolut spectaculos numărul cazurilor grave, care necesită internare – luni erau doar 159 în toată Marea Britanie, provenite din rândurile celor care încă nu s-au vaccinat.

În acest context s-a trecut, gradual, la ridicarea restricțiilor, care în Marea Britanie au fost cu mult mai severe (și mai bine atent aplicate) decât în România.

De lunea viitoare, activitatea va reintra aproape complet în normal în Anglia, cea mai populată regiune a Marii Britanii:

  • Cafenelele, barurile și restaurantele vor putea, pentru prima oară după luna decembrie, să servească mâncare și băuturi clienților în interior.
  • Se redeschid sălile de spectacole, cinematografele, muzeele, teatrele și locurile de joacă pentru copii în interiorul clădirilor.
  • Se reiau competițiile de grup și lecțiile de sport în incinta sălilor sportive.
  • La conferințe, concerte și evenimentele sportive vor participa 1.000 de persoane sau în limita a 50% din capacitate, în funcție de situație.
  • Cinematografele, teatrele în aer liber și alte spații de evenimente vor putea primi până la 4.000 de persoane sau 50% din capacitate.
  • Câteva evenimente care au loc pe stadioane, inclusiv fotbalul din Premier League, vor putea primi până la 10.000 de spectatori sau în limita a 25% din capacitate.
  • Se redeschid hotelurile și pensiunile.
  • Nunțile se vor putea ține cu până la 30 de persoane, iar înmormântările pot avea atâtea persoane cât poate asigura în siguranță locul de desfășurare.
  • Oamenii se pot întâlni în aer liber în grupuri de până la 30 de persoane, iar în interior – în grupuri de maximum două gospodării sau 6 persoane.
  • Purtarea măștii în școli nu va mai fi obligatorie, iar studenții vor fi reveni la cursuri în universități.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* SURSE: Ramona Săseanu, corespondent TVR la Craiova, nominalizată de PNL pentru a prelua șefia interimară a televiziunii publice, în locul Doinei Gradea

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* „Fătălăilor! Marș!” Dana Budeanu, oripilată că se dau cărți gratis celor vaccinați

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

* Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.