marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsDrulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu...

Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

-

Conducerea Metrorex a notificat sindicatul lucrătorilor de la metrou că va renunța la firmele care asigură acum paza și că va aduce în loc Jandarmeria, conform unui document arătat presei de șefii USLM și citat de Agerpres.

Surprinzător și nu prea, deși în mod normal n-ar avea de ce să ridice obiecții, baronul Ion Rădoi, șeful USLM, s-a arătat nemulțumit de decuplarea firmelor private de la contractele cu firma de stat Metrorex. Sindicalistul a afirmat că în acest moment sunt circa 5-600 de agenți de pază, iar aducerea jandarmilor în loc ar dubla costurile pentru companie.

În adresa primită de USLM și dată publicității de sindicat se scrie: „Cu referire la propunerea dumneavoastră ca paza în rețeaua de metrou să fie asigurată de jandarmi (…), în scopul de a materializa propunerea (…), vom demara acțiunile necesare pentru asigurarea prezenței Jandarmeriei în cadrul rețelei de metrou care să asigure paza bunurilor materiale, ordinea publică, siguranța călătorilor și a lucrătorilor de la metrou“.

Deși rezultă că propunerea a fost făcută, la un moment dat, chiar de sindicat, Ion Rădoi e nemulțumit: „S-au făcut niște comparații cu firmele de pază actuale și Jandarmeria, din câte cunosc, ar duce cel puțin la un preț dublu. Dar nu știu cifra, știu doar ce mi s-a spus de directorii de dinainte. (…) Nu știu cu exactitate, dar din datele pe care le deținem și noi, la firma de pază sunt 500 – 600 de agenți, pe acolo“.

- Advertisement -

Deloc neașteptat, Ion Rădoi a respins categoric propunerea Metrorex ca USLM să renunțe la spațiul primit de la companie ultracentral, la stația Unirii, pentru ca acolo să fie instalat comandamentul dispozitivului de jandarmi care va prelua paza obiectivului. Metrorex propusese să dea sindicatului, la schimb, un alt spațiu la Pantelimon. Rădoi a considerat propunerea o diversiune, parte a unui plan mișelesc: Este o încercare de destabilizare a sindicatului, asta este clar. Aduc 5 jandarmi aici (în sediul USLM de la Piata Unirii 1 – n.red.) și te dau afară!“.

Rădoi e în război pe față cu ministrul Drulă și cu șeful companiei Metrorex, Ștefan Paraschiv, după ce aceștia i-au evacuat dughenele din stațiile de metrou, pe care le exploatau ilegal de 3 ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Cei 6 pasageri rămași la Minsk, după deturnarea avionului: ziaristul + prietena sa + 4 agenți KGB care au provocat diversiunea cu „bomba la bord”

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -