Rechizitoriul DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

6
7563

Rechizitoriul DNA prin care au fost trimiși în judecată Liviu Dragnea și patru oameni de afaceri, în dosarul vizitei în SUA a președintelui PSD în ianuarie 2017, scoate la iveală complicități grave la nivel politic. Cel puțin doi membri ai Guvernului l-au ajutat pe Dragnea să comită ilegalități: premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Cazul Meleșcanu este unul flagrant, astfel încât e ciudat că el nu a fost pus până acum sub învinuire. Super-traseistul politic a executat ordinul lui Dragnea de a-l numi ilegal pe Gheorghe Dimitrescu consul general la Bonn (Germania).

Fost consul general al României la New York, Gheorghe Dimitrescu dorea în 2017 să se întoarcă la postul din marele oraș american.

Un martor din dosar a discutat cu Dragnea despre dorința lui Dimitrescu și i-a cerut șefului PSD să stea de vorbă cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, să se implice în numirea lui Dimitrescu în postul de consul la New York.

„Inculpatul Dragnea i-a cerut ministrului Meleșcanu să se ocupe ca inculpatul Dimitrescu să obțină un post de consul general”

Rechizitoriul DNA dezvăluie rețeta mafiotă aplicată de Dragnea în acest caz. „Liviu Dragnea i-a transmis martorului că este de acord să rezolve solicitarea lui Dimitrescu și că-i va cere ministrului Afacerilor Externe să inițieze demersuri pentru numirea acestuia în calitate de consul. În același interval de timp, în cadrul discuțiilor ce au avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe tema organizării vizitei în SUA prin intermediul unei societăți de lobby din America, acesta i-a transmis lui Dimitrescu Gheorghe că a aflat de dorința sa de a ocupa o funcție de consul și i-a promis că-i va cere ministrului de Externe să inițieze demersurile necesare în acest sens. La sfârșitul lunii iunie 2017, cu ocazia unei întâlniri dintre Liviu Dragnea și Meleșcanu ce a avut loc în biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaților, întâlnire axată pe aspecte de natură legislativă care țineau de competența MAE, Liviu Dragnea a abordat subiectul Dimitrescu Gheorghe cu ministrul de Externe. În acele împrejurări, inculpatul Liviu Dragnea i-a cerut lui Meleșcanu să se ocupe ca inculpatul Dimitrescu Gheorghe să obțină un post de consul general al României, explicându-i că are experiență diplomatică necesară, argumentând inclusiv faptul că acest lucru ar ajuta la situația sa familială”.

Meleșcanu – Dragnea – Dăncilă – Carmen Dan

Meleșcanu i-a spus lui Liviu Dragnea că are cunoștință de intențiile lui Gheorghe Dimitrescu și că știe că acesta își dorește postul de consul general al României la New York, însă acest post era ocupat recent și titularul nu putea fi rechemat.

Rechizitoriul DNA: „Liviu Dragnea a insistat ca ministrul de Externe să găsească un alt post de consul general pentru Gheorghe Dimitrescu și să rezolve problema numirii acestuia într-o funcție de consul general. Meleșcanu i-a spus lui Liviu Dragnea că ar putea să-i găsească un loc de consul general lui Dimitrescu Gheorghe la Bonn, Marsilia sau Milano, întrucât persoanele care ocupau acele funcții depășiseră la acel moment perioada standard de 4 ani în funcție și puteau fi rechemate”.

Procurorii amintesc faptul că, la acel moment, Dragnea îl desemnase pe Gheorghe Dimitrescu să se ocupe în continuarea de perfectarea înțelegerii cu firma americană de lobby penru realizarea vizitei președintelui PSD la New York și că, fără implicarea lui Dimitrescu, reușita demersului ar fi fost practic compromisă. De asemenea, Liviu Dragnea cunoștea că societatea de lobby ceruse 100.000 dolari pentru organizarea vizitei sale.

Liviu Dragnea a acceptat ca, în schimbul postului de consul, Dimitrescu să plătească, în luna iulie 2017, o tranșă în cuantum de 45.000 euro din totalul sumei de 100.000 euro aferentă serviciilor de lobby.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Dragnea a promis că România va cumpăra armament de 3,5 miliarde de dolari pe an, timp de 4 ani, dacă SUA îl lasă să încalece țara. Comisionul lui Burci: 25-51 de milioane de dolari

* Și soțul Vioricăi Dăncilă a prins o sinecură la stat! Familie de consilieri: el la Transgaz, ea la BNR, fiul la Curtea de Conturi

* Premieră istorică: România a depășit Rusia la Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor

* Cătălin Tolontan, târât la DIICOT de un primar PSD. Băluță de la Sectorul 4 a atacat după ce s-a scris despre legăturile sale cu Clanul Sportivilor

* Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

* VIDEO. „Femeia cu bolovanul” revine, după exact două luni, și sparge geamurile de la studioul Mirelei Vaida! Miroase tot mai mult a regie

* VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

6 COMENTARII

  1. Oameni buni ! Poate cer prea mult, dar nici Trump nici Dragnea nu mai au demult relevanță. Ce au păzit autoritățile plătite pentru a apăra legalitatea în statul român?

      • Greaua moștenire ?! Noi îi promovăm. Ei sunt reprezentanții noștri recomandați de „serviciile de specialitate”. Trebuie să stabilim dacă: întâi îi votăm și apoi îi arestăm; sau îi arestăm când fac prostii ! Cred că avem autorități plătite pentru a apăra legea și justiție superplătită pentru a impune respectarea legii. Nu credeți că îi plătim degeaba ?

    • Dar pe undeva ai și tu dreptate, e mare pierderea de timp luînd tot câte unul, ar trebui arestată toată gașca de bandiți bolșevici PCR-PSD deodată !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.