Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

6
5835
E mult de lucru după Gabriela Firea

O rețea mafiotă bine organizată, din care făceau parte funcționari și un notar, a fost demantelată de DNA, care joi a făcut 26 de percheziții, iar vineri a reținut 8 persoane și a pus sub control judiciar alte 9. Gruparea a alocat ilegal 45 de locuințe ale statului, în centrul Bucureștiului, mita încasată fluctuând între 3.000 și 210.000 de euro, în funcție de numărul apartamentelor “prăduite”.

DNA a publicat un comunicat în care a explicat modul de lucru al bandei. Fiecare membru al acesteia avea un rol foarte bine stabilit, iar activitatea rețelei documentată de procurori acoperă intervalul 2018-2020.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat pe Facebook că va sprijini total acțiunea DNA, pentru a curăța Primăria de mafie: „Mă bucur că autoritățile din justiție continuă să intervină și să investigheze suspiciuni de corupție din perioada fostei administrații locale bucureștene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar. Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană, în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2018-2020. Primăria Capitalei va oferi tot sprijinul care îi este solicitat în cadrul acestor investigații. Nu vom acoperi pe nimeni și nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administrației municipale“.

Concret, 5 persoane s-au constituit într-un grup organizat care țintea imobile din fondul locativ de stat sau case ale unor persoane fără moștenitori și care, în mod normal, urmau să revină tot statului.

Indivizii ocheau imobilele nelocuite, nerevendicate sau aflate în proprietatea privată a statului, a Primăriei București sau a primăriilor de sector, apoi întocmeau acte false (contracte de închiriere, de vânzare-cumpărare, procese-verbale de predare-primire) în numele Administrației Fondului Imobiliar și cu complicitatea unui notar public.

Ulterior, aceste imobile însușite fraudulos erau cedate unor clienți reali, contra unor sume cuprinse între 3.000 și 210.000 euro.

Notărița Ludmila Dima, urmărită penal în dosar pentru cumpărare de influență, “și-a tras” în acest mod 6 case.

Informații despre casele vizate și situația lor, precum și cheile de acces în imobile le-au fost furnizate membrilor grupului de Victoria Belivacă și Alexandrina Vraicu, angajate la SC Titan SA (fosta ICRAL).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Și soțul Vioricăi Dăncilă a prins o sinecură la stat! Familie de consilieri: el la Transgaz, ea la BNR, fiul la Curtea de Conturi

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriul DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

Premieră istorică: România a depășit Rusia la Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor

* Clotilde Armand îl apără pe Tolontan: „Un primar încearcă să-l intimideze pe unul din cei mai buni jurnaliști”

Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

VIDEO. „Femeia cu bolovanul” revine, după exact două luni, și sparge geamurile de la studioul Mirelei Vaida! Miroase tot mai mult a regie

VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

6 COMENTARII

 1. Din pacate acestea sunt subiecte tabu,la televiziunea unde mai apari,A PUSCARIASULUI MOLDOVEAN MARICEL PACURARIU.
  Dar mizeriile CURTII DE CONTURI CONTROLATA IN TOTALITATE DE INFRACTORI PESEDISTI GEN BADALAU SI SOCRUL LUI PONTA,sunt subiecte de rumegat la REALITATEA PLUS,de catre unul ca LAURENTIU BOTIN,crescut de alt puscarias,DECEDATUL SECHELARIU.
  Este evident si limpede precum cristalul ca ANTENELE,ROMANIA TV. REALITATEA PLUS sau aliniat in spatele PSD a si B1,la care mai nou lucreaza SI OXIURUL BUCURA,asa cum il gratuleaza un coleg de-al vostru.
  Bey frate,sa-l vezi zi de zi,de cite trei ori pe acelasi MIZERABIL MILITIAN COARNA,HADER SI BARCALI sau cum dracu o mai cheama,pe FOSTA SEFA DE LA CASA DE PENSII PIRCALAB,rumegind acelasai rahat e groaznic-CIT A CONDUS PSD 7 ANI UNDE DRACU ERAU,CA PSD CHIAR A TAIAT PENSII.
  In 2018 si 2019 in loc sa mareasca pensiile la 1 ianuarie le-au marit la 1 septembrie neacoperind inflatia ,facind ANUL DE 11 LUNI-Adica in loc de 12 pensii,pensionarii au incasat 11 pensii,mai putin SPECIALII CARORA LI SAU MARIT.-UNDE DRACU ERA MIZERABILUL HADER,COARNA,BARCALII SI TOATA LIOTA ASTA DE MIZERABILI?

 2. Iar OM-de-GROTĂ Bărbulescu, viceprimarul RELEI-de-MUSCĂ Firea, este tratat pe la TOATE (!) televiziunile ca fiind un soi de… STÂLP-al-ADEVĂRULUI (Sic!), când este solicitat să ÎNJURE actuala administrație a Bucureștiului (și s-o ridice-n slăvi, bineînțeles, pe cea veche, la vârful decizional-și-INFRACȚIONAL al căreia a fost și el!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Iar OM-de-GROTĂ Bărbulescu, viceprimarul RELEI-de-MUSCĂ Firea, este tratat pe la TOATE (!) televiziunile ca fiind un soi de… STÂLP-al-ADEVĂRULUI (Sic!), când este solicitat să ÎNJURE actuala administrație a Bucureștiului (și s-o ridice-n slăvi, bineînțeles, pe cea veche, la vârful decizional-și-INFRACȚIONAL al căreia a fost și el!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here