miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsDoi vechi țărăniști îi cer lui Ion Iliescu să-și recunoască trădările și...

Doi vechi țărăniști îi cer lui Ion Iliescu să-și recunoască trădările și crimele, iar justiției să-i ofere clemență: 3 zile de libertate pe lună!

-

De ziua lui Ceaușescu, doi venerabili țărăniști i-au scris lui Iliescu! Ion Varlam (82 de ani) și Liviu Petrina (81 de ani) i-au trimis fostului președinte al României o scrisoare-somație, în care îi cer să-și asume, prin recunoaștere, toate crimele și trădările comise în primii săi ani de domnie, mai ales în 1989 (asasinatele de la Revoluție) și 1990 (atrocitățile de la Mineriada din 13-15 iunie).

În schimbul acestei recunoașteri necesare unei corecte așezări a istoriei (în condițiile în care justiția n-a rezolvat în 31 de ani cele două dosare-cheie ale ieșirii din comunism), Varlam și Petrina propun și o anumită clemență față de fostul șef de stat: „să i se permită câte trei zile de libertate în decursul fiecărei luni de pedeapsă”.

Ion Varlam și Liviu Petrina au fost fruntași importanți ai PNȚCD în anii ’90, mai ales pe vremea când partidul a fost condus de regretatul Corneliu Coposu (decedat în noiembrie 1995). Ei au fost îndepărtați din istoricul PNȚCD (la fel cum s-a întâmplat cu toții țărăniștii veritabili, principiali, verticali) de către impostorul Aurelian Pavelescu, cel care a confiscat partidul și l-a transformat într-o ruină.

Ion Varlam și Liviu Petrina au fondat în 2019 Partidul Corectei Guvernări (PCG), pe care-l conduc, în care au atras mulți fruntași țărăniști de odinioară și în numele căruia i-au scris acum contemporanului lor Ion Iliescu (90 de ani).

- Advertisement -

Scrisoarea trimisă de Ion Varlam și Liviu Petrina lui Ion Iliescu

„Inculpatului Ion ILIESCU,

ajuns, prin împrejurările cunoscute, «președinte» al României                             

București, 26 ianuarie 2021

- Advertisement -

Vă scriem din trei motive:

  1. Încercăm să ștergem măcar parțial pata ce s-a așternut peste istoria noastră prin faptele și omisiunile de care sunteți indiscutabil responsabil și vinovat.
  2. Suntem îngrijorați de strania blocare de către Justiția Română a cercetării faptelor penale ce le-ați săvârșit la conducerea țării, deplângem scandaloasa întârziere a condamnării vinovaților.
  3. Cunoaștem invocarea clemenței pentru vârsta înaintată, spre acoperirea principalului vinovat.

În dorința de a despovăra Poporul Român, hărțuit de 30 de ani de crimele Dumneavoastră împotriva umanității, crime nepedepsite,

Vă cerem imperativ:

  1. recunoașteți public crimele săvârșite, cu precădere cele de la Revoluție și de la Mineriadă, să recunoașteți trădările, în special cele privitoare la blocarea Re-Unirii Basarabiei cu România.
  2. Să solicitați Curții Supreme de Justiție și Procuraturii acordarea unei pedepse de natură să vindece situația actuală, un regim clement de închisoare, și anume, să vi se permită câte trei zile de libertate în decursul fiecărei luni de pedeapsă.

Cu Bună Credinţă, 

Ion VARLAM – președinte PCG, fost deținut politic, fost secretar general al UMRL

Liviu PETRINA – președintele executiv al PCG, fost secretar general al PNȚCD, fost membru al Parlamentului României”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pavel Abraham e omul lui Dodon în Basarabia. „Milițianul” pro-infractori o sfidează pe președinta Maia Sandu, care l-a dat afară

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -