DNA a deschis dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur. Procurorii vor să afle cine a dat derogare pentru vânarea animalului

5
437
Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein spune că nu el l-a ucis pe ursul Arthur

DNA a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul uciderii ursului Arthur, exemplarul uriaș, de 17 ani, împușcat de prințul de Liechtenstein în luna martie, în România. Procurorii vor cerceta cine și cum a eliberat actele necesare procedurii de derogare pentru ca animalul să fie împușcat în aria protejată din Covasna.

Emanuel von und zu Liechtenstein a ucis animalul pe 13 martie și există suspiciuni că ar fi plecat din România cu carcasa ursului, în timp ce blana a ajuns la o tăbăcărie din Covasna, adusă de un cetățean de etnie maghiară. În jurul acestui subiect a izbucnit un scandal monstruos, cu reverberații până la Comisia Europeană.

Prințul din Liechtenstein n-a avut curajul să-și asume fapta. Într-o declarație pentru o publicație austriacă, a pretins că nu el a omorât ursul și că ar fi vânat, de fapt, o ursoaică aflată în apropierea unor case, pentru care primise autorizație de vânătoare. În ajutorul său au sărit și personaje din România, precum fostul premier Adrian Năstase, care a ironizat subiectul. Actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, cel care-și făcea poze la vânătoare cu teroristul arab Omar Hayssam, s-a declarat scandalizat, pe Facebook, acuzându-l pe Klaus Iohannis că e vinovat de uciderea ursului.

Pentru a arunca în derizoriu subiectul, cei care fac lobby pentru vânătoare au început să întrebe de ce-l chema Arthur și nu Ion pe urs, de unde se știe că era cel mai mare din România și să spună că, de fapt, banii încasați din taxa de vânătoare ajută alți urși să trăiască.

Ecologiștii au arătat însă că prințul de Liechtenstein minte cu nerușinare, el fiind cel care a vânat animalul.

Acum, DNA cercetează împrejurările în care s-a emis autorizația, în timp ce procurorii din Covasna fac anchetă pentru braconaj.

Comunicatul DNA

“Procurorii din cadrul DNA efectuează acte de cercetare pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, în legătură cu modalitatea în care au fost emise toate documentele aferente procedurii de derogare pentru unele specii de animale sălbatice, în contextul uciderii, în luna martie 2021, a unui exemplar din specia urs brun, din aria protejată Oituz – Ojdula.

Urmărirea penală se face doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva vreunei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe pentru a se stabili dacă fapta intră sau nu intră sub incidență penală“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* SURSE: Ramona Săseanu, corespondent TVR la Craiova, nominalizată de PNL pentru a prelua șefia interimară a televiziunii publice, în locul Doinei Gradea

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* „Fătălăilor! Marș!” Dana Budeanu, oripilată că se dau cărți gratis celor vaccinați

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

* Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

5 COMENTARII

  1. Individul e doar prințul unei stații de autobuz. Când au intrat în căcatul de „principat” al lui, nemții nici nu și-au dat seama (în 1940) că ocupaseră o țară. Iar Vaduzul, capitala așa zisului principat, părea un cătun unde oprești să cauți o budă, sau să bei o halbă la singurul birt de acolo. Norocul locuitorilor că vorbeau germana și astfel nemții n-au dat foc „satului montan”, capitala liechstenstiană, stației de autobuz.

  2. Asemenea vinatori de ursuleti cu diferite nume dintre care mai ciudate sint la ordinea zilei in Romania tara hotilor si autoritatilor corupte. Cei care platesc bine vineaza din elicopter ursi si capre negre. Asta cu ursul Arthur este doar o picatura in oceanul de ilegalitati.

  3. (ȘI!!!!!) TOATE autoritățile românești din domeniile MEDIULUI, PĂDURILOR, LACURILOR-și-RÂURILOR, FAUNEI-și- FLOREI sunt… CORUPTE-PÂNĂ-N-MĂDUVA-OASELOR (!!!!!), CAP-COADĂ (de la femeile-de-servici până la miniștri!), hai să NU mai fim IPOCRIȚI, daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  4. (ȘI!!!!!) TOATE autoritățile românești din domeniile MEDIULUI, PĂDURILOR, LACURILOR-și-RÂURILOR, FAUNEI-și- FLOREI sunt… CORUPTE-PÂNĂ-N-MĂDUVA-OASELOR (!!!!!), CAP-COADĂ (de la femeile-de-servici până la miniștri!), hai să NU mai fim IPOCRIȚI, daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here