București – cea mai mare rată a vaccinării din România: 33,8%. Urmează Cluj (30,2%) și Sibiu (23,7%)

0
695

București și Cluj sunt pe primele locuri în România la rata de vaccinare a populației, a anunțat marți colonelul Valeriu Gheorghiță, medicul coordonator al campaniei naționale de imunizarea împotriva Covid. Județele cele mai urbanizate și mai dezvoltate din țară sunt primele și la rata vaccinării, depășind în unele cazuri de aproape două ori media națională.

Ținta autorităților este imunizarea, cu cel puțin o doză, a 5 milioane de români până la 1 iunie. Asta ar însemna 26% din totalul populației rezidente.

Din totalul populației rezidente în București, s-a vaccinat până acum 33,8% cu cel puțin o doză. Dacă este exclusă populația sub 16 ani (vârsta de la care e permisă vaccinarea anti-Covid), procentajul pentru București urcă la 40%. Colonelul Gheorghiță spune despre vaccinarea populației din marile orașe: “Cel puțin parțial, acest lucru explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național”.

Clujul este pe locul 2 în România ca județ, dar pe primul loc, peste București, ca oraș, la rata vaccinaților. Județul Cluj are o acoperire vaccinală de 30,2% din totalul populației rezidente și de 35,7% la populația eligibilă pentru vaccinare (peste 16 ani).

Dar, dacă ne referim strict la orașul Cluj-Napoca, atunci vorbim despre o rată de acoperire vaccinală de 40% (circa 45% din populația eligibilă).

Topul primelor 6 județe din România la vaccinare

1. București – 33,8% din totalul populației, 40% din populația peste 16 ani;

2. Cluj – 30,25%, respectiv 35,7%;

3. Sibiu – 23,7%, respectiv 28,9%;

4. Brașov – 23,65%, respectiv 28,8%;

5. Timiș – 23,41%, respectiv 27,8%;

6. Constanța – 22,6%, respectiv 27,38%.

Procentajul persoanelor vaccinare în România cu măcar o doză era, pe 8 mai, de 18,61%. Media Europei era de 24,02%, iar media Uniunii Europene – de 27,83%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* SURSE: Ramona Săseanu, corespondent TVR la Craiova, nominalizată de PNL pentru a prelua șefia interimară a televiziunii publice, în locul Doinei Gradea

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* „Fătălăilor! Marș!” Dana Budeanu, oripilată că se dau cărți gratis celor vaccinați

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

* Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here