Orlando Teodorovici s-a înfipt și în banii din sport: a devenit trezorierul Federației Române de Rugby

3
1022
Eugen Orlando Teodorovici și trambulina sa: PSD

Eugen Orlando Teodorovici (49 de ani), fost ministru de Finanţe în guvernările PSD patronate de Liviu Dragnea, a devenit sâmbătă trezorier al Federaţiei Române de Rugby (FRR). Clanul PSD se cimentează astfel la această federație, căzută din 2014 în mâinile unui alt exponent al „partidului roșu”, Alin Petrache (44 de ani), reales sâmbătă președinte al FRR.

Fost deputat PSD în perioada 2012-2014 (mai avea doi ani de mandat, dar și-a dat demisia pentru a prelua conducerea FRR), Alin Petrache a explicat „opțiunea Teodorovici”, la Realitatea Plus: „Eu cred că este un om cu experienţă mare din punctul de vedere al economiei şi finanţelor. Nu este remunerat, o face din pasiune. Cred că este o personalitate care ştie să atragă, din punctul de vedere al parteneriatelor pe care ni le dorim, mult mai multe lucruri. De fiecare dată ne-am dorit să aducem oameni importanţi ca experienţă”.

Alin Petrache a fost reales sâmbătă în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, la Adunarea Generală de la Izvorani.

Personaj extrem de controversat, ba chiar de-a dreptul compromis, Orlando Teodorovici rămâne în continuare angajat la Curtea de Conturi, unde a revenit după ratarea unui nou mandat de senator (a candidat pe lista PSD în județul Tulcea).

Teodorovici a scris pe Facebook: „Nu stau deoparte! De astăzi mă alătur echipei Federaţiei Române de Rugby. (…) Întotdeauna am promovat şi susţinut sportul românesc, care ne-a făcut de atâtea ori să fim mândri că suntem români. Rugby-ul este unul dintre campionii sportului românesc. Rămâne unul din sporturile care au creat caractere! Rămâne un motiv de mândrie prin rezultatele obţinute de ai noştri – ca STEJARII – în competiţiile cele mai importante. Iubesc rugby-ul, iubesc sportul, iubesc spiritul de echipă şi forţa pe care ţi-o inspiră. Aş putea spune că nu ştiu dacă am ales eu rugby-ul sau rugby-ul m-a ales pe mine! Poate pentru ceea ce văd eu în acest sport: motivaţie, perseverenţă, îndemânare, anduranţă, spirit de echipă… şi fair-play”.

Echipa Federației Române de Rugby, aleasă sâmbătă

 • Alin Petrache – preşedinte
 • Bogdan Marinescu, Mircea Copaci, Anton Pisărlogu – vicepreşedinţi
 • Florin Matei – secretar general
 • Eugen Orlando Teodorovici – trezorier
 • Emilia Vizitiu, Ştefan Demci – SuperLiga, DNS şi rugby feminin
 • Ciprian Popa – AJR-uri (asociații județene) şi AMRB (București)
 • Neculai Nichitean, Marius Tincu, Cornel Negruţ, Cornel Ghenea – membri
 • Andrei Ioan Szemerjai – copii şi juniori
 • Bogdan Muntean – antrenor federal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  • Întrebarea esteee… (ABSOLUT-)”RETORICĂ” (!): în România, DIN-NENOROCIRE (!), atunci când vorbim despreee… RECOMANDARE, pentru ocuparea unei funcții, întrebarea (SERIOASĂ!) începe NU cuuu… „CE” (CUM AR FI NORMAL!), ci cuuu… „CINE”, daaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here