Călugăriță parvenită: șefă peste hoteluri de 4 și 5 stele, are 4 mașini Mercedes și un apartament de 230.000 de euro!

5
24728
Maica stareță Feofania

Maica stareță Feofania (55 de ani), care figurează în acte cu numele Olga Mîșkina, administrează de mai bine de 5 ani toate spațiile imobiliare deținute de Biserica Ortodoxă Rusă. Conduce de 25 de ani Mănăstirea de maici Pokrovsk, situată în cartierul Tagansk din Moscova, unde se află moaștele Sfintei Matrona (Matrona Dimitrievna Nikonova, născută în anul 1881).

Inaugurată în anul 1635 de țarul Mihail Feodorovici Romanov în memoria tatălui său (patriarhul Filaret, decedat în marea sărbătoare a Protecției Sfintei Fecioare Maria), această mănăstire s-a transformat în timpul domniei lui Vladimir Putin dintr-un simbol al bunăstării spirituale în cel al bunăstării materiale. Iar marele vătaf e călugărița Feofania.

În 2016, după cum dezvăluie publicația Open Media, Feofania și-a cumpărat din bani publici, primiți de la Primăria Moscovei, un autoturism de lux Mercedes-Benz clasa S cu suma de circa 10 milioane de ruble (aprox. 146.000 de euro).

Parcul de mașini al călugăriței Feofania

  • Până în 2007: Mercedes-Benz E 320 (fabricat în 2002).
  • Între 2007-2011: Mercedes-Benz B 170.
  • Între 2011-2016: Mercedes-Benz S 500 4MATIC. Valoare: peste 73.000 de euro.
  • Din 2016: Mercedes-Benz S 500 4MATIC, ultimul model. Valoare: peste 146.000 de euro.

Site-ul Openmedia.io dezvăluie că maica stareță Feofania a călcat de mai multe ori pedala de accelerație pe bulevardele Moscovei, alegându-se cu numeroase amenzi! Datele au fost preluate de la Poliția Rutieră din capitala Rusiei.

Decorată de președintele Putin

În afară de Mănăstirea de maici Pokrovsk, călugărița parvenită Feofania mai conduce:

* Gimnaziul ortodox din Troița-Lîkov.

* Hotelul de 5 stele Pokrovskaia, din anul 2015, construit prin programul de hoteluri pentru pelerini. Finanțat de statul rus.

* Hotelul de 4 stele Danilovskaia, din anul 2018, amplasat în apropierea complexului în care locuiește patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Biserici Ortodoxe Ruse.

Stareța Feofania a primit și o distincție însemnată din partea lui Vladimir Putin:

* În 2018, s-a ales cu ordinul „Pentru meritul în slujba Patriei” gradul IV.

Unde locuiește călugărița parvenită:

* Nu departe de mănăstire, într-un apartament de 53,2 metri pătrați. În acea zonă din Moscova, un metru pătrat costă 300.000 de ruble (4.400 de euro). Suma de vânzare a unui astfel de imobil ajunge la 16 milioane de ruble (aprox. 233.000 de euro).

Putin și Feofania

Hotel ridicat cu aproape 4 milioane de euro din banii enoriașilor. Dacă vor să se cazeze, aceștia trebuie să plătească între 73 și 2.600 de euro pe noapte!

* Hotelul Pokrovskaia urma să fie primul proiect dintr-un lanț hotelier pentru pelerini, pe care Biserica Ortodoxă Rusă a decis să-l realizeze în urmă cu peste 20 de ani.

* S-au cheltuit cel puțin 13,6 milioane de ruble din banii moscoviților pentru sistemul de comunicații al hotelului de 5 stele (aprox. 200.000 de euro).

* Costurile totale ale hotelului s-au ridicat la 265,9 milioane de ruble (circa 3,9 milioane de euro).

* Banii au venit de la filantropi, enoriași, bugetul Moscovei.

* Surpriză: după deschiderea hotelului Pokrovskaia, în 2015, s-a dovedit că nu este accesibil pentru pelerini. Camerele sale costau la vremea respectivă între 6.000 de ruble (88 de euro) și 180.000 de ruble pe noapte (2.600 de euro)!

* Printre serviciile oferite de hotel se numără accesul la moaștele Matrona din Moscova.

* Hotel Danilovskaia: prin preluarea conducerii de către stareța Feofania, s-au înmulțit și contractele cu statul rus. Datele sunt oferite de Oficiul de Registru al Moscovei. Numai în acest an, călugăriței Feofania i-au fost acordate contracte în valoare de 3,1 milioane de ruble (peste 45.000 de euro).

Feofania încalcă regulile de circulație

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

5 COMENTARII

  1. De ce nu ziceți de lanțul de spa uri din Bucovina ,la Putna se află unul de patru stele patronat de mănăstire, altul la Agapia .. să vezi prostituție, curvăsărie , bairamuri cu politicieni,interlopi,curve….și niciunul nu plătește bla stat vreun impozit …. e pe teritoriul mănăstirilor… să-l pupe în cur pe Iliescu și Roman … ăștia in 90 le-a redat peste 35000 de hectare de pădure și terenuri unor infractori și turnători securiști informatori….. să vezi saloane auto acolo…..!..ăla de la Paris e vax albina….

  2. Ce mai individă hulpavă și tare iubitoare „stareța” asta… Când va ajunge pe lumea cealaltă, Iisus o să-i spună: „N-ai fost călugărița mea, ci a ta.” Și-o va trimite acolo unde-i este locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here