Firea, tare-n clanță: anunță că-i dă în judecată pe toți cei care au scris ori vorbit despre „azilele groazei” din Voluntari! PSD plătește televiziunilor zeci de milioane de euro, dar Firea acuză USR că a cumpărat presa!

2
1159
Gabriela Firea (dreapta) și prietena sa Ligia Gheorghe. Aceasta din urmă conducea azilele groazei din Voluntari alături de fostul șofer al Gabrielei Firea

Încurajată de aparenta înțelegere la care pare să fi ajuns cu rivalul Marcel Ciolacu în partid, Gabriela Firea a ieșit la contraatac pe tema „azilelor groazei” din Voluntari, administrate de oamenii săi. După ce premierul și liderul PSD a dat duminică declarații ambigue, vorbind vag despre responsabilități colective, nevasta primarului Florentin Pandele din Voluntari a anunțat că-i va da în judecată pe toți cei care au prezentat atrocitățile din azilele gestionate de clientela sa.

Firea a reluat discursul în care amenințările se împletesc cu victimizarea și minciunile. Fosta prezentatoare a televiziunii lui Dan Voiculescu încearcă să facă o operațiune care în PR se numește „damage control”, adică să limiteze daunele de imagine ale acestei oribile povești.

Ministrul Familiei din Guvernul Ciolacu a pretins duminică, la Realitatea TV, că de fapt totul este o operațiune pusă la cale de USR, care ar fi cumpărat presa ca să o ponegrească.

Aceste acuzații pot avea credibilitate doar pentru cei care nu cunosc deloc realitatea: USR nu are aproape deloc buget pentru propagandă și presă, în schimb PSD, partidul Gabrielei Firea, plătește anual zeci de milioane de euro posturilor TV și publicațiilor pentru a beneficia de protecție și imagine favorabilă. Dovadă stă chiar felul în care posturile Antena 3, România Plus și Realitatea Plus au prezentat, în ultimele zile, scandalul „azilelor groazei” administrate de oamenii din PSD ai Gabrielei Firea.

Aceasta a primit duminică tribună din nou, la Realitatea Plus, unde nimeni n-a deranjat-o cu vreo întrebare incomodă ori cu vreo corecție a minciunilor expuse. Discursul a fost unul năucitor, incoerent și presărat când cu referiri la Biblie și credință, când la eterna obsesie Nicușor Dan, când la USR, partidul de care dă impresia că atât ea, cât și soțul-primar Florentin Pandele par să se teamă cel mai mult

Pe tot parcursul intervenției, Gabriela Firea a prezentat simptome ale delirului de persecuție – o afecțiune în care persoanele afectate au impresia că există o conspirație împotriva lor, că se vizează atacarea, hărțuirea sau obstrucționarea lor în urmărirea obiectivelor pe termen lung.

Mai jos, discursul Gabrielei Firea la Realitatea Plus, plus adnotările care arată nu doar lipsa de logică, ci și modul în care s-a încercat manipularea telespectatorilor.

O colecție de minciuni, obsesii, diversiuni și manipulări

„(…) Probabil mai sunt multe (astfel de azile ale groazei – n. red.) în țară, dar nu au fost de interes, pentru că nu erau legate de un ministru (încearcă să generalizeze fără nicio dovadă și să inducă ideea că e un caz dintre multe selectat anume de cineva – n. red.).

Să contești că am făcut toată viața mea bine, alături de soțul meu, să ne zugrăvești ca pe persoane fără inimă, atât eu cât și soțul meu, o campanie foarte bine pusă la punct și finanțată (nu prezintă nicio probă a acuzației – n. red.), este mult.

Am văzut că purtătorul de cuvânt al BOR a ieșit și a precizat că o face în nume personal. Acum trebuie să ne fie rușine că purtăm o cruciuliță și că jur pe Biblie (această propoziție n-are nicio legătură cu cea de dinainte și nimeni nu i-a reproșat așa ceva – n. red.)? Pentru că știți că am avut miniștri de la USR care nu au atins Biblia (ce legătură are jurământul miniștrilor pe Biblie cu atrocitățile comise de apropiații Gabrielei Firea la azilele din Voluntari? – n. red.).

Acum vedem subit o preocupare pentru bătrâni din partea USR? USR care în pandemie spuneau să nu iasă din casă, că aglomerează (informație falsă, primul care a spus acest lucru a fost doctorul Streinu Cercel, azi senator PSD – n. red.)? USR, care spunea să nu mai meargă bătrânii cu transportul în comun, că – aglomerează?

Încă o dată, dacă mi se găsește orice vină, cât de mică, plec din toate funcțiile publice, și eu, și sotul meu, și toți de lângă mine. De marți până acum, USR cere demisia mea, în special ei au o problemă cu mine, pentru că am spus că voi candida la primăria Capitalei (deturnează atenția de la faptul că azilele erau administrate de apropiații săi, iar controlul ar fi trebuit făcut de oamenii numiți de Pandele, inducând ideea că de fapt e o răfuială politică – n. red.). Acum îmi reproșez, dar am făcut-o pentru că am vrut să fiu sinceră cu alegătorii.

Vă amintiți când o femeie a murit sfâșiată de câini? Nimeni din USR nu a cerut demisia lui Nicușor Dan. Un alt copil a rămas cu sechele pe viață pentru că i-a căzut în cap o statuie în Primăria lui Nicușor Dan (compară două accidente cu atrocitățile comise sistematic, ani de zile, de o bandă organizată, oameni aflați în anturajul său și al soțului Pandele – n. red.).

În paralel cu ancheta DIICOT, care este normal să continue, există și ancheta administrativă și există și aceste instanțe morale, domnii Drulă și Bănescu. Și atunci și eu trag concluzia că au preluat momentul nefericit, pentru a îndrepta ura publică împotriva mea, pentru că am anunțat candidatura la primărie (aceasta este una din simptomele delirului de persecuție: „Pacientul construiește prin interpretări eronate un scenariu delirant cu tematică persecutorie; după o faza de elaborare – luni, ani – în care acumulează material pentru interpretări viitoare are o «revelație» care devine certitudine absolută. Există una sau mai multe teme înrudite: conspirație, înșelăciune, urmărire, spionaj, otrăvire, hărțuire etc. Specialiștii avertizează că există risc de violență verbală sau fizică la cei afectați”). Ei nu au cu ce să vina în fața electoratului, pentru că Nicușor Dan s-a văzut că este un edil care administrează împotriva cetățenilor (o altă teorie conspiraționistă pe care familia Firea-Pandele o ventilează cu argumente ridicole, cum că Nicușor Dan ar fura miliarde din bugetul Bucureștiului și le-ar da Varșoviei! – n. red.).

Este în mod clar un interes politic, pentru că în fiecare zi, prin câteva voci din USR sau din presa afiliată, hașhtag rezist, care de fiecare dată au diseminat minciuni. Sora mea nu a lucrat nicio secundă la vreun birou care avea grijă de bătrâni. Sora mea muncește de mulți ani în asistența socială, pe zona de educație. Prietena mea nu a avut nimic de-a face cu activitatea din aceste centre, a fost doar la început în asociație (datele arată că, de fapt, consiliera Gabrielei Firea a demisionat abia după ce a apărut prima anchetă despre azilele groazei, adică astă-iarnă, iar un an și jumătate a fost vicepreședinta asociației – n. red.). Apoi, de ce soțul meu nu a știut ce se întâmplă? Aceste lucruri nu intră în atribuțiile sale, nu avea cum să fie implicat (fals, Pandele este de aproape 24 de ani primar în Voluntari și absolut nimic nu mișcă în oraș fără știința sa. Mai mult, Consiliul Local controlat discreționar de Pandele numește șefii la Asistență Socială care ar fi trebuit să supravegheze azilele de bătrâni – n. red.).

Am pregătit toate probele și vom acționa în instanță, atât eu, cât și familia mea, toate acele televiziuni și publicații care au diseminat fake news, că sora mea a lucrat în acele azile, la fel și prietena mea, sau că eu ar trebui să îmi dau demisia (Firea ar trebui să se dea chiar pe ea în judecată pentru fake news. Nimeni n-a spus că sora sa lucra la azilele de bătrâni, ci că era șefă la Asistență Socială Voluntari. Pe de altă parte, consiliera sa chiar a fost vicepreședinta asociației care deținea căminele de bătrâni – n. red.).

Trebuie să mergem în justiție, pentru că știți că acum câteva luni se spunea că deschid drumul traficului de copii din România, acum spun că fac rău bătrânilor, apoi cine știe ce alte astfel de campanii vor mai inventa!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* De ce tace PNL în cazul „azilele groazei”: complicități scandaloase cu clanul Firea-Pandele în jefuirea bătrânilor. Zeci de case și terenuri primite moștenire de șeful liberal de la Asistență Socială Ilfov. Bătrânii erau siliți să-și cedeze proprietățile

* „Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

* STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

* Obiecte macabre găsite în conacul lui Prigojin: barosul „pentru negocieri” și fotografia înrămată cu capetele tăiate ale sirienilor, alături de o „biserică” improvizată

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

* „De azi, rapidistul Șumudică a murit! Aș antrena pe FCSB cu inima deschisă. Și la Dinamo m-aș duce”

2 COMENTARII

  1. Ii doare în cot…pe toți de Gabriela Firea, o sa facă precum litigiu cu Băsescu ptr. Ca chiar dacă ii verifica cineva PaNDELUTA are casa în alt loc .Ideea este ca prin declarațiile făcute și probele arătate Firea este o mincinoasa și ipocrita. Asta s a dovedit f clar, nu mai este nici o ezitare, culmea este ca nu conștientizează faptul ca s a făcut de cacat. Acum dacă o luam spiritual , ca tot este fam. PANDELE ” BUNA CRESTINA” DIVINITATEA A LUCRAT. LA COLECTIV, PONTA SI A DAT DEMISIA. FIREA, IUDA CONTEMPORANA, A TRADAT SI A INCEPUT CU DRAGNEA CU CARE MAI APOI A AJUNS SA SE OMOARE(declara la TV. ca dragnea a atentat la viata ei). Acum, este în aceeași situație, dealtfel ea chiar pe drept, ea chiar a fost complice la ororile din azilele cu probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here