De ce nu mai ies în stradă cei din #Rezist, așa cum au făcut-o în 2017

3
1482
Grandoarea, forța și lumina protestelor #Rezist

După incendiul tragic de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, oamenii penalilor Sebastian Ghiță (RTV) și Dan Voiculescu (Antena 3) se întreabă întruna, chiar și în somn, unde-s „deontologii din #Rezist”, de ce tac, de ce nu mai ies în stradă, așa cum au făcut-o în urmă cu 4 ani?

Trec cu vederea un aspect fundamental. Și anume: în 2017, cei din #Rezist au dat doar tonul. S-au răsculat apoi toți românii care s-au simțit păcăliți și batjocoriți de regimul PSD-ist condus de Liviu Dragnea. Au protestat împotriva Ordonanței 13, adoptată în crucea nopții de „sculele” moșierului de Teleorman: premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Florin Iordache, zis și „Ciordache” sau ministrul „Altă Întrebare”.

Cei din PSD, sub pulpana cărora se află și vorbeții moraliști de la RTV și Antena 3, au înfăptuit la acea vreme un act premeditat: adică, s-au unit pentru a-l salva de dosare penale și de la pușcărie pe tătucul lor, Liviu Dragnea (acum, în pușcărie).

De aia au umplut românii bulevardele și piețele Capitalei, dar și pe cele din marile orașe ale țării: ca să anuleze acel act ticălos, confecționat voluntar, cu rea-intenție, de PSD-iști.

În 2021, din nefericire, a ars un pavilion de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Incendiul s-a soldat cu numeroși morți. Ancheta e încă în desfășurare. Nu reiese de nicăieri că ar fi fost vorba despre o acțiune deliberată a cuiva, realizată cu rea-intenție (ca să fie mai pe înțelesul lui Gâdea & Korpoș).

De ce să militeze „reziștii” pentru demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și pentru cea a premierului Florin Cîțu, instalați de nici o lună până la producerea catastrofei? S-au dus ei cumva la „Matei Balș” pe furiș, la 12 noaptea, să dea foc salonului cu pricina? Au semnat ei contracte pentru securitatea la incendiu cu o măruntă firmă de deszăpezire?

E-adevărat, au și ei responsabilități. Și vor trebui să plătească, dacă se va dovedi că au greșit. Dar, într-o lună, nu poți transforma România într-un tărâm de basm, în care să fie totul perfect, după ce PSD-ul n-a lăsat în vistieria țării nici măcar o mască pentru a ne apăra de orice virus. Să fim cu picioarele pe pământ!

Principalul responsabil? Chiar marele medic infecționist Adrian Streinu-Cercel, fost șef al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” preț de 19 ani, între timp „emigrat” în tabăra PSD: el a parafat acel act revoltător! Acela, da, act premeditat! Cum să autorizezi din pix pe cineva să te păzească de foc, când acela abia dă „la lopată” ca să curețe zăpada din curtea spitalului?

Întrebare: de ce nu ies în stradă cei din AUR, cei din PSD și slugile lor de la RTV și Antena 3 să protesteze împotriva fostului vătaf Cercel? Împotriva actului său făcut cu premeditare! Că de-acolo, se pare, ar fi pornit tragedia.

Sau n-au voie să-i pomenească numele în schemă? E de înțeles. Nici la „Cântarea României”, în perioada comunistă, nu se putea fredona orice: doar ode închinate Marelui Tovarăș și versuri despre patria înfloritoare.

Cum să-și permită ei, cei de la RTV și Antena 3, să cânte în răspăr față de păpușarii care-i coordonează din spatele scenei? Nu participi, în calitate de angajat, la „Cântarea Ghițarului” sau la „Cântarea Varanului”, ești dat afară în secunda a doua. Și, pe bună dreptate, cine te mai angajează pe „praful” ăsta?

A mai fost și incendiul de la clubul Colectiv, din 2015, soldat cu 65 de morți. Și atunci a ieșit lumea în stradă ca să ceară demisia lui Ponta și a lui Piedone. A fost un protest întemeiat. Asta pentru că acea tragedie n-ar fi avut niciodată loc dacă Piedone, în calitatea sa de primar al Sectorului 4, n-ar fi dat în mod conștient – cu rea-credință! – o autorizație de funcționare pentru acel spațiu, deși știa că nu are autorizație la securitate pentru incendiu din partea ISU!!!

Și Ponta trebuia să renunțe atunci la funcția de premier, pentru că PSD-ul pe care îl conducea se înhăitase la guvernare tocmai cu UNPR-ului lui Gabriel Oprea, unde fusese înregimentat și monstruosul Piedone.

P. S. Victor Ciutacu spunea că, pe lângă cei de la PNL și USR-PLUS, Dragnea e „simbolul democrației”. Care democrație? Aia cu eliberarea pușcăriașilor prin legea recursului compensatoriu? Aia în urma căreia au fost eliberați peste 11.000 de infractori deosebit de periculoși, dintre care peste 700 se întorseseră în același an (2019) după gratii, 188 dintre ei fiind condamnați pentru crime, violuri și alte acțiuni cu violență? Pentru alea cine plătește? Tot Cîțu și Vlad Voiculescu, tot PNL și USR-PLUS?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. EXCELENT articol (ca de-obicei!), dar… nici NU merită să acorzi atenție unor DERBEDEI pecum LĂTRĂII ăștia de pe la „Latrine”!

    INCOERENȚA-(I)LOGICĂ a SCHELĂLĂITURILOR P.S.D.-iste sau A.U.R.-iste se constituie într-un adevărat RECORD-MONDIAL al… IMBECILITĂȚII-și-SECĂTURISMULUI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here