VIDEO. Mașinile turiștilor, îngropate în zăpadă de doi metri în stațiunea Rânca. Sunt căutate cu lopeți și utilaje

2
3215

Mai multe mașini parcate pe marginea drumului național 67C, în stațiunea Rânca (județul Gorj), au fost acoperite cu zăpadă. În unele zone, stratul de omăt măsoară doi metri! Drumarii au căutat mașinile folosind utilaje și lopeți.

Drumarii de la Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu au intervenit pentru a îndepărta de pe carosabil zăpada viscolită în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C, în stațiunea Rânca.

Compania Națională de Administrație a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat pe contul de Facebook mai multe imagini de la intervenția de duminică dimineață, de la ieșirea de pe Transalpina. În imagini se vede cum drumarii acționează cu utilaje și lopeți pentru a găsi mașinile acoperite de zăpadă.

Potrivit drumarilor, mașinile care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparține proprietarilor de pensiuni și cabane din zonă.

SDN Târgu Jiu precizează că drumul de acces dinspre Novaci spre stațiune nu a fost afectat de viscol. Circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat fiind zăpadă de 1-2 cm.

În zonele unde a viscolit, zăpada are până la 2 metri.

Temperatura la Rânca este de -19 grade Celsius.

Comunicare CNAIR

„Îndepărtare de pe partea carosabilă a zăpezii viscolite noaptea trecută pe DN 67C, stațiunea Rânca, ieșirea spre Transalpina.

Autoturismele care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparține proprietarilor de cabane din zonă.

Menționăm faptul că drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol, circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat zăpadă 1-2 cm.

Echipele de #deszăpezire ale #cnair, acționează permanent pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi, pentru asigurarea condițiilor de circulație în #siguranță.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Precis sunt masini ale cocalarilor bmw,audi,…să le ia la primăvară, poate mai fac pui!!…ce plua mea căutau acolo …??..ce inseamna să fi țaran,țigan,…ca un om normal nu se duce pe vremea asta…e plină tata de cretini și analfabeți…

  2. Cum sa te duci acolo bai frate?
    De o saptamana sant avertizari de vreme extrema.
    Eu am vazut aici la mine. Pe drumul facut cu aprobarea nu stiu cui (eu l-as impusca pe ala) pe platou la Piatra Arsa nu vezi decat Cocalar-gratar,cocalar-gratar,cocalar-gratar. Ce ramane in urma lor e dezastru..
    Cultura muntelui nu exista la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here