luni, martie 4, 2024
AcasăPoliticăRăfuială în Teleorman: Dăncilă l-a executat pe primarul PSD din Videle, care...

Răfuială în Teleorman: Dăncilă l-a executat pe primarul PSD din Videle, care ceruse să fie date jos bannerele ilegale ale șefei sale de partid

-

Nicolae Bădănoiu, primarul orașului Videle, a cerut luni dimineață demontarea „de urgență” a bannerelor electorale pentru promovarea Vioricăi Dăncilă, pe motiv că erau montate ilegal în oraș. Câteva ore mai târziu a fost demis de prefectul județului Teleorman, la ordinul premierului Dăncilă!

Întâmplările de la Videle au o semnificație aparte: din acest mic oraș teleormănean și-a luat zborul spre București Viorica Dăncilă, la fel ca fostul ministru de Interne, Carmen Dan.

Această aglomerație de „personalități” PSD-iste a produs două evenimente politico-administrative în decurs de câteva ore. S-a întâmplat luni, 16 septembrie, la Videle.

- Advertisement -

Episodul 1. Revolta primarului față de șefa sa de partid

Luni dimineață, primarul Nicolae Bădănoiu (PSD) a trimis o adresă către filiala PSD Teleorman în care afirmă că, pentru montarea bannerelor, este nevoie de un aviz de publicitate temporară, în condițiile legii.

Primarul a explicat că vineri, 13 septembrie, a observat cum pe străzile orașului apar bannere fără autorizație cu chipul Vioricăi Dăncilă. S-au dispus verificări, iar Poliția din Videle a constatat că în noaptea de 12 spre 13 septembrie în oraș au fost amplasate bannerele candidatului PSD la prezidențiale.

„Am cerut de două ori organizației județe a PSD documentele pentru eliberarea avizului temporar de publicitate electorală. Nici până astăzi nu s-au primit documentele în cauză, așa că eu consider că acele bannere, montate în afara cadrului legal, trebuie date jos urgent!”, a declarat primarul din Videle corespondentului Mediafax.

- Advertisement -

Poliția locală Videle a trecut la acțiune, fără a se teme de sigla PSD Teleorman.

Potrivit polițiștilor, la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Videle nu există documente care să ateste eliberarea unui acord pentru montarea bannerelor.

„Vă rugăm (…) să ne puneți la dispoziție documentele care vă îndreptățesc să amplasați bannerele publicitare. În cazul în care nu dețineți aceste documente, vă solicităm ca în termenul menționat mai sus să procedați la demolarea bannerelor menționate”, se arată în comunicarea Poliției locale Videle către organizația PSD Teleorman.

Episodul 2. Prefectul l-a demis urgent pe primarul rebel

Prefectul de Teleorman, Florinel Dumitrescu (fost senator PSD), l-a demis astăzi la prânz, prin ordin de prefect, pe primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu.

Așadar, Bădănoiu a cerut demontarea urgentă a bannerelor ilegale ale Vioricăi Dăncilă, dar urgentă a fost doar demiterea sa, a primarului rebel!

Bădănoiu a declarat la Digi FM că va ataca în instanță ordinul prin care a fost demis.

Misterul. De ce a picat primarul în dizgrație

Cum a ajuns un primar PSD, din județul lui Liviu Dragnea și din orașul tandemului Viorica Dpăncilă – Carmen Dan, să devină indezirabil pentru propriul partid?

Potrivit publicației Liber In Teleorman, relațiile primarului Nicolae Bădănoiu cu propriul partid sunt tensionate încă de la Conferința Județeană a PSD Teleorman, desfășurată luna trecută. Atunci, Bădănoiu a vrut să candideze pentru funcția de președinte executiv al PSD Teleorman, însă favoritul Vioricăi Dăncilă (ca și al lui Liviu Dragnea până de curând) a fost Victor Drăgușin. Acesta a și câștigat, practic fără concurență.

Aflat la al doilea mandat de primar, Bădănoiu a căzut însă în dizgrație, fiind pus pe lista neagră de Dăncilă.

În urma conflictului, Bădănoiu și-a scris demisia din PSD, hârtie care a rămas în sertar, la partid. La momentul potrivit, demisia a fost activată pentru demiterea primarului. Legea e clară în această speță: un primar care demisionează din partidul sub sigla căruia a fost ales își pierde mandatul. Prefectul constată acest lucru și emite ordinul de demitere.

În cazul lui Bădănoiu, demisia – scrisă luna trecută – a fost înregistrată doar atunci când șefa partidului, Viorica Dăncilă, a avut interesul de a-l executa pe cel ce voia să-i dea jos bannerele.

În trecut, Nicolae Bădănoiu a fost acuzat de complicitate la luare de mită. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în primă instanță, dar a fost achitat definitiv la apel, în ianuarie 2019.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Revanșa reporterului Pro TV: Dragnea l-a chemat la baie, el s-a dus în Teleorman. Ancheta lui Alex Dima, de mare audiență, a putut fi văzută și la Rahova, unde e întemnițat Dragnea

* VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Priviți aceste imagini! „Unchiul” Cumpănașu are privire de nebun și răcnește gutural. Gura lui lucrează ca o pompă de desfundat WC-uri

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

Meleșcanu despre Tăriceanu: „Un expirat politic, o fantomă, o himeră! Un mini-dictator orbit de ură, o umbră disperată, tremurând de frica zilei de mâine”

Mircea Diaconu e atacat de celălalt actor-candidat al Ciumei Roșii: „Un șomer, o mare păcăleală, o mare minciună”

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. SCROAFA asta, NESPALATA si NERUSINATA, NU este deloc… „neconflictuala” (asa cum o descria Liviu Dragnea, cand o instala la Palatul Victoria), ci… DIMPOTRIVA (!), este o… CATEA TURBATA, care… CALCA-pe-CADAVRE, o adevarata… „CEAUȘEASCA-2”: TIGANCA e…, ANALFABETA e…, NESIMTITA e…, VIPERA e…, EXAAAACT ca… „madam-tovarășa Briceag” !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -