Chitic, Capsali, Diplan, Iosefina Pascal – promovați de Rusia, fruntași la protestul de marți al conspiraționiștilor

4
1391
Dan Chitic - Iulian Capsali - Pompiliu Diplan - Iosefina Pascal

Personaje intens promovate și susținute de propaganda Rusiei au fost în fruntea mulțimii care a protestat marți seara, pentru a 3-a zi consecutiv, pe străzile Bucureștiului, după instituirea noilor restricții în pandemie. Iosefina Pascal, Dan Chitic, Iulian Capsali și Pompiliu Diplan – toți, intens mediatizați de Sputnik, de trolii de pe Facebook, dar și de televiziunile oligarhilor români – au fost printre cei identificați în prima linie a grupului de conspiraționiști.

Și de data asta, grupul conspiraționiștilor a fost întărit cu detașamente de ultrași. “Noi suntem valul 3 și venim peste ei”, “Libertate”, “Ieși afară, frate, pentru libertate!”, „Jos dictatura!” – s-a scandat la portavoce în București. La Brăila s-a strigat: “Vrem acces la spitale, de Covid nimeni nu moare!”.

Organizate și promovate pe Facebook după același scenariu precum cele din alte țări europene unde propaganda rusă este foarte activă, protestele din România întârzie totuși să ia anvergură, în ciuda faptului că “se lucrează” la ele de un an, iar partidul AUR este, de asemenea, implicat.

În București, la marșul de marți seara au venit câteva sute de persoane – aproximativ aceleași care fuseseră prezente și la celelalte manifestații. De data aceasta, mulțimea a mărșăluit și către Palatul Cotroceni.

S-au mai organizat astfel de adunări la Oradea, Ploiești, Brașov, Buzău, Arad, Craiova, Constanța, Brăila, Galați, Cluj, Timișoara, Sibiu, Vaslui, Giurgiu. Nicăieri n-au fost însă de amploare, numărul celor pe care AUR și propaganda rusă au reușit să-i mobilizeze oscilând între câteva zeci și câteva sute de oameni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

VIDEO. Urlete și spume în Parlament. Deputat AUR: „Te bag în p… mă-tii! Du-te dracu’! Băi, păduche, dispari! Îți ordon să dispari! Marș, mă, de-aici! Boule! Măgarule! Papagalule!”

4 COMENTARII

  1. Cam optimista viziune. N-or fi multi pe strazi, dar televiziunile oligarhilor ii dau zor ca guvernul trebuie sa cada. Deci cu o buturuga, se rastoarna carul mare…Rusia e perfida si perfizi sunt si sustinatorii ei din mafia PSD. AUR, nu mai vorbesc, sunt niste mascarici periculosi. Eu nu vad bine situatia. Este o mare incercare pentru alianta de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here