“Dă-i toți banii Chiorului!” Radu Budeanu a recunoscut la proces că adevăratul patron al trustului său de presă era Bogdan Buzăianu, “de care depindeam din toate punctele de vedere”

0
8166
Radu Budeanu a fost reținut în 2015 de DNA, sub acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani

Radu Budeanu, om de afaceri proaspăt condamnat pentru corupție după ce și-a recunoscut faptele, a dat în judecată publicațiile G4Media și Libertatea, precum și pe jurnaliștii care au dezvăluit publicului detalii din dosarul său public, accesibil la Tribunalul București: Alex Costache și Sorina Matei.  

Libertatea îi face marți lui Budeanu un portret exhaustiv, pornind chiar de la propriile sale mărturisiri, făcute în fața procurorilor atunci când a devenit clar că îl așteptat închisoarea. Budeanu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Hidroelectrica, pentru complicitate la trafic de influență. Ca să scape de temniță, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el confirmând că este omul și intermediarul “băiatului deștept” Bogdan Buzăianu, ai cărui bani îi căra la Elena Udrea.

”Precizez ca mi-am desfășurat activitatea în calitate de director la SC Revista Ciao SRL, Media Promovalores SRL, Cancan Media SRL, societăți în care asociați erau societăți de tip off-shore controlate de Buzaianu Bogdan Nicolae”

Deși informațiile circulau de foarte mult timp în lumea presei, depoziția lui Budeanu, redată de jurnaliștii de la Libertatea, vine să clarifice adevărata condiție a acestuia.

Budeanu joacă de mulți ani rolul patronului la Cancan și alte câteva publicații. Anul trecut, în perspectiva campaniilor electorale care urmau, a mai făcut câteva achiziții de la Adrian Sârbu, încercând să-și construiască un trust de presă: publicațiile online ProSport, ProMotor și Gândul.

Numai că, scriu jurnaliștii de la Libertatea, Budeanu a recunoscut în scris, în fața procurorilor, că el este doar interfața pentru adevăratul proprietar, Bogdan Buzăianu. ”Precizez ca mi-am desfășurat activitatea în calitate de director la SC Revista Ciao SRL, Media Promovalores SRL, Cancan Media SRL, societăți în care asociați erau societăți de tip off-shore controlate de Buzaianu Bogdan Nicolae”, a declarat Budeanu la proces, declarația sa, prezentă la dosar, fiind publicată de jurnalistul Ionel Stoica, de la ziare.com.

În depoziția sa, care se găsește în dosarul procesului, Budeanu a recunoscut că “depindeam din toate punctele de vedere” de Buzăianu.

Budeanu le-a povestit procurorilor cum i-a dus emisarei Elenei Udrea 3,8 milioane de dolari cash, într-o “geantă de voiaj de circa 1,2 metri pe 80 de centimetri

Potrivit Libertatea, Buzăianu întreținea un anturaj pestriț în jurul său, iar Budeanu a mărturisit că publicațiile sale depindeau tot de finanțarea “băiatului deștept”, în ale cărui firme off-shore intrau banii furați de la statul român.

Budeanu era cureaua de transmisie dintre Bogdan Buzăianu și Elena Udrea. Într-o conversație telefonică dintre Buzăianu și contabila sa, primul i-a spus acesteia “Dă-i toți banii Chiorului”, adică lui Budeanu, pentru ca acesta să-i ducă “unde trebuie”.

După cum a mărturisit Budeanu, el a dus 3,8 milioane de dolari cash, la sediul fostului PDL, pentru Ana Maria Topoliceanu, emisara Elenei Udrea, într-o “geantă de voiaj de circa 1,2 metri pe 80 de centimetri”.

Toate afacerile, tot luxul și toate resursele proveneau din banii furați de la statul român, relevă dosarul consultat de jurnaliștii dați acum în judecată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fiul-actor al lui Ilie Dumitrescu, prins drogat la volan, cu cocaină și canabis! În iunie a fost infectat cu Covid

Un fost judecător corupt, devenit avocat, a murit de Covid la 44 de ani. A luat virusul în vacanța din Grecia. Tovarășul său de concediu a murit tot de Covid, cu 16 zile înainte

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

VIDEO. Doi nenorociți, soț și soție, bat sălbatic un copil de 13 ani. El îl dă cu capul de pământ, ea îi aplică lovituri de țață. Motivul: fetița lor ar fi fost lovită de mingea băieților care jucau fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.