Criza PISA! Tudor Chirilă le scrie parlamentarilor, cerându-le imperativ salvarea elevilor din România

2
808
Tudor Chirila
Tudor Chirilă se implică într-o campanie prin care le cere politicienilor reformarea rapidă a sistemului de educație până nu este prea târziu

Tudor Chirilă se implică în rezolvarea crizei din sistemul de educație. Publicarea rezultatelor la testele PISA în urma cărora a reieșit că România are 44% dintre elevi în stadiul de analfabeți funcționali a declanșat o dezbatere națională.

Starul pop cere rezolvarea crizei prin implicare civică. Acesta a declanșat o campanie civică, trimițând o scrisoare deschisă Parlamentului României.

„Stimați membri ai Parlamentului,

Vă invităm să recunoașteți în fața cetățenilor României că suntem într-o situație extrem de gravă în ceea ce privește educația. Pentru că niciun guvern nu e veșnic, pentru binele țării, avem nevoie de un consens politic, măcar în acest domeniu.

În calitate de cetățean al României, fiind la curent cu situația precară a învățământului românesc, lansez un apel public către toate partidele politice.

Vă invităm să procedați cu responsabilitatea de care pretindeți că dați dovadă. Așezați-vă la masă împreună cu consilierii pe probleme de educație și elaborați o viziune unitară, comună, multianuală, pe care s-o implementați prin măsuri executive și legislative. Depolitizați educația și începeți să construiți împreună un nou sistem care să pună cu adevărat în centrul său elevul.

Profesorii trebuie să aibă libertatea, dar și competențele de a lua decizii pentru dezvoltarea echilibrată a elevilor/studenților în spiritul valorilor desprinse din bunele practici educaționale.

Mingea e la dumneavoastră acum, stimați membri PSD, PNL, USR-PLUS, PRO România, PMP, UDMR și ALDE. Noi, semnatarii acestei, petiții vă solicităm să susțineți, să elaborați și să semnați un acord politic (și nu de fațadă), pentru formularea unei viziuni unice și implementarea reformei educaționale inspirată de modele educaționale performante, altfel riscăm să devenim un popor fără identitate”, a scris Tudor Chirilă în scrisoarea deschisă.

Petiția inițiată de artist și distribuită pe platforma civică Declic.ro a strâns, până în acest moment, 81.000 de semnături.

Poți susține și tu această petiție, semnând AICI!

În data de 3 decembrie 2019 au fost publicate rezultatele testelor PISA. România a obținut cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani. E un scor în scădere față de testările din 2012 și 2015. Aceste teste sunt un barometru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) prin care se analizează capacitatea elevilor din 80 de state de a înțelege un text, de a rezolva probleme simple de matematică și științe. Rezultatele acestor teste arată performanța sistemului de învățământ din țara respectivă.

Din păcate, în România, 44% dintre elevi sunt în stadiul de analfabetism funcțional – adică nu pot aplica informații și cunoștințe predate la școală în viața reală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Blasfemia „ciumei roșii”: PSD vrea să-și schimbe numele în PNȚCD, cu ajutorul lui Pavelescu!

* Atenție, PSD se reformează! Aseară, Fifor era cu Dăncilă. Dimineață fuge la Ciolacu. La prânz, înapoi la Dăncilă

* Haos în PSD! Ciolacu o atacă pe Dăncilă, Firea îl atacă pe Ciolacu, Orlando se atacă singur, Dăncilă se apără

* Pavelescu-PNȚCD, aliatul PSD, compară alegerea lui Iohannis în 2019 cu mineriada lui Iliescu din 1990. E de balamuc!

* Radu Moraru: „Dăncilă a câștigat alegerile” / „Nu e mai proastă decât Iohannis” / „Voi anula alegerile, va fi scandal mondial!”

* Mârlănie de ziarist sinecurist din clientela PSD: „Să ne mai lase toate spălătoresele din diaspora cu votul ăsta!”

* Mulțumim, Daddy! Până să ne calci tu pe cap, nu știam ce puternici suntem

* Dacian Cioloș anunță „o colaborare cu PNL la alegerile locale”, 

pentru a înlătura PSD din primării și din consiliile județene

* Harta electorală a României. Cele 5 județe în care a câștigat Dăncilă. Prăbușirea baronilor PSD

* O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

* VIDEO. „Dezbatere” sinucigașă: Dăncilă a fost strivită sub propriile minciuni. Ziariștii au făcut-o să dea în bâlbăială

* VIDEO. Victor Rebengiuc, apel pentru salvarea României de „mahalagism” şi „ţăţism” marca Dăncilă: „Ieşiţi la vot! PSD este garanţia sigură a distrugerii acestei ţări”

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

* Oana Pellea: „Nu subestimați pericolul PSD! Putem distruge România prin neprezentare. Iohannis este unica opțiune”

2 COMENTARII

 1. Bogdan Aurescu ministru al Educației, definițiile sunt din Antichitate. La Olimpiade încercați subiecte libere. Adică veți cere elevilor olimpici să dezbată în scris liber subiectele propuse. Nu la matematici abstracte sau liniare.

  Eu am învățat carte la liceul Peștișani și mai înainte la școala generală Peștișani. Olimpic bun la multe materii ca orice german. Dar la Universitatea de Științe Economice nu am învățat nimic. După John Galbraith și Adam Smith ce să mai învăț. Mă întrețineau femeile liberale. Mergeam la bibilotecă și scriam nuvele. Jucam fotbal la Pandurii și Atalanta Bergamo. Nu mi-a plăcut Keynes. Am rămas impresionat și mirat de frumosul gând economic al Iulianei Sută Sălejean. Ce nu învățam eu învăța Drăgușin Virgil.

  1. Economia fără creditare ieftină nu e economie.
  2. Economia pe salarii mici e exploatare.
  3. Economia numai pe orizontală e conservatorie.
  4. Economia cu inflație e bătaie de joc.
  5. Inflația nu înseamnă dobândă onorabilă la depozite.
  6. Agricultura fără tractoare e labilă.
  7. Agricultura fără educație e morbidă.
  8. Legile le respecți ca în familie.
  9. Ești mereu bogat sau mereu sărac.
  10. Ești bolnav dacă nu mănânci bine.

 2. Vreau sa stiu si eu, cum e facut testul asta, ude a fost facut, cum au fost alesi copii care au partcipat la test, etc… Toti o dau numai cu rezultatul, ca niste oi bete…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.