Cristian Diaconescu: „Dispariţia PMP este exclusă!”. PNL a votat degeaba: PMP nu se lasă „fuzionat prin absorbție”

3
1099
Cristian Diaconescu

PMP nu va dispărea, deci „topirea” sa în PNL este exclusă, dă asigurări președintele partidului, Cristian Diaconescu (62 de ani). Acesta spune că parteneriatul între PNL și PMP va urma o altă traiectorie, nicidecum „fuziunea prin absorbție”.

În cursul zilei de sâmbătă, PMP a făcut primul anunț după ședința conducerii sale: „Consiliul Național al Partidului Mișcarea Populară, reunit în 13 noiembrie, a decis continuarea discuțiilor cu Partidul Național Liberal privind un proiect politic comun, desemnând și o echipă de negociere în acest sens”.

Sâmbătă noaptea, președintele partidului, Cristian Diaconescu, a venit cu precizări, pe pagina sa de Facebook: „Am decis astăzi, împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară”.

Cristian Diaconescu face însă o promisiune fermă: „Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci, dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”.

Precizarea lui Diaconescu a venit la o zi după ce Comitetul Executiv al PNL, sub conducerea lui Florin Cîțu, a stabilit prin vot o echipă de negociere cu PMP, dându-i mandat să discute „fuziunea prin absorbție” dintre PNL și PMP, în sensul „topirii” PMP în PNL. Acest mandat este acum inutil, pentru că partidul fondat de Traian Băsescu nu acceptă să dispară.

La rândul său, Traian Băsescu a făcut precizări importante: „Nu am participat și nici nu voi participa la nici un fel de discuții interne cu privire la o eventuală fuziune a PMP cu PNL. Nu dețin nici un fel de funcție în PMP. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare în activitatea PMP. Singura activitate politică pe care o desfășor este legată de activitatea grupului PPE din Parlamentul European”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* KGB-istul Iurie Roșca spune că propagandistul-șef de la Sputnik a fost omorât de medici, „specializați în arta depopulării”!

* VIDEO. CTP: „Știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, este domnul Mîțu. Deși domnul Cîțu este mort politic…”

* Klaus Iohannis, acum doi ani: „Să nu uităm nicio clipă cât de periculos este PSD pentru viitorul României!” / „A călcat în picioare statul de drept, i-a umilit pe români” / „S-a făcut scut în fața corupților și penalilor” / „A vrut ca România să deraieze de la parcursul său european, pentru beneficiul unei clici de infractori”

* Theodor Paleologu: „Îl felicit pe Orban pentru excluderea din PNL. Este o onoare. Eu însumi am fost exclus în 2016 de Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Welcome to the club, my friend!“

Cîțu le-a sugerat PSD-iștilor că, dacă nu-l acceptă pe el, atunci să pună premier de la ei, numai să nu fie Ciucă sau alt PNL-ist! Se teme că pierde șefia partidului

* Frații Micula vor să pună sechestru pe bunurile României din SUA. Mai au de primit 100 de milioane de dolari

* Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

* Oreste a fost prins de polițiști conducând mașina drogat. S-a ales cu dosar penal, la 3 ani după ce a fost cercetat de DIICOT

* PSD îi trimite în conducerea TVR pe Georgică Severin și pe protejata Olguței Vasilescu, iar la Radio pe Radu Herjeu. AUR vine cu rusofilul Iulian Capsali

* Edi Iordănescu îi face portretul de satrap patronului său, Gigi Becali. Antrenorul nu pleacă de la FCSB fără achitarea clauzei de 500.000 de euro

3 COMENTARII

  1. „Cum ? Când lumea mi-e deschisã a privi, gândesti cã pot…” (Mihai Eminescu, Scrosoarea III).
    PMP are o sansã unicã în contextul prãbusirii PNL (Mocofanis-Cutu) sã capitalizeze frustrarea alegãtorilor de dreapta. Cãci USR, numai de dreapta nu e (centru-renew), iar USL… stim ce e (clica borfasilor).
    PMP trebuie sã se pregãteascã foarte serios de alegeri anticipate (vor fi, cu sigurantã în 2022).
    Ca unic partid veritabil de dreapta, PMP ar putea creea enorma surprizã de a deveni un partid sine-que-non pe esichierul politic mioritic. Curaj si vânt la pupa, PMP !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here