VIDEO. Negocieri împotmolite. Lui Cîțu i se pare „bizar” că PSD propune „măsurile lui Dragnea”, pe care „le-am atacat atunci”

2
5998
Florin Cîțu

Apar divergențe majore între PNL și PSD, la negocierile pe programul de guvernare. Florin Cîțu a declarat duminică, la sosirea la sediul PNL, că social-democrații propun măsuri economice promovate anterior de fostul șef al PSD, Liviu Dragnea. „Ar fi culmea să le introducem azi” în program, după ce „le-am atacat atunci”, a spus Cîțu.

Liberalii și social-democrații se întâlnesc astăzi pentru a încerca să se pună de acord asupra celor câteva puncte divergente din programul de guvernare. Finanțele, Munca și Justiția n-au găsit soluție comună până acum, între PNl și PSD. Nici problema funcției de premier nu a fost elucidată încă.

Întrebat dacă sâmbătă, în timpul negocierilor, PNL a propus disponibilizarea a 25% dintre angajații din sistemul bugetar, adică a 300.000 de oameni, Cîțu a răspuns: „Nu. PNL a spus că e nevoie de o reformă a administrației publice în acest an și așa putem găsi resurse și pentru creștere de salarii, și pentru creștere de pensii”.

VIDEO: declarațiile lui Florin Cîțu înaintea negocierilor de duminică

Florin Cîțu despre divergențele cu PSD

„Am atacat atunci măsurile lui Dragnea, ar fi culmea să le introducem azi”

  • „Sunt divergențe referitor la modul cum vedem noi să administrăm o economie. Am arătat în ultimii doi ani de zile că se poate să ai și venituri bugetare mai mari fără să crești taxe și cu o redistribuție pe care o face piața. Așa credem că, fără intervenția statului, se pot redistribui resursele în economie, echitabil, eficient.”
  • „De partea cealaltă se dorește intervenția statului, așa se crede că se poate redistribui avuția. Pentru mine este bizar să vorbim azi de măsurile pe care eu le-am contracarat din programul lui Dragnea. Și taxe de solidaritate, și impozit pe venit global… Am revăzut programul. Cam tot ce era acolo este în acest program. La doi ani după ce am arătat că acel program a fost prost, nu l-am implementat. Sper să nu vină cu naționalizarea pilonului 2 de pensii…”
  • „Le-am atacat atunci, ar fi culmea să le introducem azi. Nu pentru că există o barieră ideologică, ci pentru că ele nu funcționează. Dacă ar fi funcționat, ar fi fost aplicat atunci de PSD.”
  • „Am văzut Start-Up Nation 3. Nu e o problemă să ai o măsură care să ajute mediul de afaceri, dar trebuie să arate competiție. Cei care aplică trebuie să fie în competiție pentru resurse, nu să le dăm bani doar pe ochi frumoși. Trebuie să existe și o investiție din sectorul privat în acea afacere.”
  • „În această guvernare nu am făcut mai mult sau cât doream să fac în reforma administrației publice sau a aparatului public. Am cerut reforme la Metrorex, nu s-a făcut. Am cerut reforme la CFR Călători, nu s-a făcut. Am cerut reforme la toate instituțiile de stat și nu s-au făcut. Pentru că au plecat de la guvernare foștii parteneri în septembrie, n-am mai avut timp să accelerăm să facem aceste reforme.”
  • „Am avea loc să eficientizăm aparatul public. Aici vă spun ce ne spun și oamenii pe stradă: aparatul bugetar este supradimensionat, salariile sunt mult prea mari, serviciile pe care le primim de la stat nu sunt eficiente. Vreau performanță de la angajații din sectorul public, să fie bine plătiți, iar cei care sunt pe pile și prietenii să nu mai fie acolo.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* KGB-istul Iurie Roșca spune că propagandistul-șef de la Sputnik a fost omorât de medici, „specializați în arta depopulării”!

* VIDEO. CTP: „Știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, este domnul Mîțu. Deși domnul Cîțu este mort politic…”

* Klaus Iohannis, acum doi ani: „Să nu uităm nicio clipă cât de periculos este PSD pentru viitorul României!” / „A călcat în picioare statul de drept, i-a umilit pe români” / „S-a făcut scut în fața corupților și penalilor” / „A vrut ca România să deraieze de la parcursul său european, pentru beneficiul unei clici de infractori”

* Theodor Paleologu: „Îl felicit pe Orban pentru excluderea din PNL. Este o onoare. Eu însumi am fost exclus în 2016 de Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Welcome to the club, my friend!“

Cîțu le-a sugerat PSD-iștilor că, dacă nu-l acceptă pe el, atunci să pună premier de la ei, numai să nu fie Ciucă sau alt PNL-ist! Se teme că pierde șefia partidului

* Frații Micula vor să pună sechestru pe bunurile României din SUA. Mai au de primit 100 de milioane de dolari

* Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

* Oreste a fost prins de polițiști conducând mașina drogat. S-a ales cu dosar penal, la 3 ani după ce a fost cercetat de DIICOT

* PSD îi trimite în conducerea TVR pe Georgică Severin și pe protejata Olguței Vasilescu, iar la Radio pe Radu Herjeu. AUR vine cu rusofilul Iulian Capsali

* Edi Iordănescu îi face portretul de satrap patronului său, Gigi Becali. Antrenorul nu pleacă de la FCSB fără achitarea clauzei de 500.000 de euro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here