PSD îi trimite în conducerea TVR pe Georgică Severin și pe protejata Olguței Vasilescu, iar la Radio pe Radu Herjeu! AUR vine cu rusofilul Iulian Capsali

1
2190
Georgică Severin - Anca Dindirică (și Dindiricul ei) - Radu Herjeu - Iulian Capsali

După ce PNL și PSD au bătut palma în privința conducerii TVR (Dan Turturică) și a Radioului public (Răzvan Dincă), toate partidele parlamentare și-au desemnat candidații pentru Consiliul de Administrație al fiecărei instituții. Propunerile scandaloase vin de la PSD și AUR.

Dan Turturică, susținut de PNL, este favorit să preia funcția de președinte-director general al Televiziunii Române (TVR). La Radiodifuziunea Română, noul director va fi Răzvan Dincă, susținut de PSD.

Surprizele neplăcute vin de la propunerile pentru ocuparea pozițiilor de membri ai Consiliului de Administrație.

La TVR, trei nume sunt compromise din start:

  • Georgică Severin (PSD), care a în ultimii ani a condus Radioul public, dar a fost demis de Parlamentul României (în fosta formulă majoritară, PNL-USR-UDMR) pe 11 mai 2021. Este fost senator și propagandist PSD.
  • Elena Anca Dindirică (PSD), jurnalistă de casă a primăriței Lia Olguța Vasilescu, la Craiova. A condus mulți ani studioul TVR Craiova, fiind demisă în urmă cu o lună și jumătate de directoarea interimară a TVR, Ramona Săseanu, care-i fusese subordonată până anul trecut la TVR Craiova! Lucian Dindirică, soțul Ancăi Dindirică, este consilier PSD la Primăria Craiovei și unul dintre cei mai loiali slujitori ai primăriței.
  • Iulian Capsali (AUR), renumit agitator rusofil, anarhist anti-vaccinist, anti-european, anti-american și anti-justiție. Misiunea lui publică este rusificarea României. Scrie la „România liberă”, fițuica anti-occidentală a infractorului fugar Alexander Adamescu.

La Radio România, un alt „plocon”:

  • Radu Herjeu (PSD), fost „propagandist roșu” la Antena 3 și RTV, plasat până de curând în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Dintre cele 34 de nume avansate pentru cele două instituții, trei sunt remarcabile, în persoana unor profesioniști media:

  • Dan Turturică (PNL) – nominalizat de Guvernul Cîțu pentru Consiliul de Administrație al TVR, favorit să preia conducerea instituției
  • Gabriel Gherghescu (USR) – propus pentru C.A. al TVR
  • Gabriel Basarabescu (USR) – propus pentru C.A. al Radio România.

Votul pentru numirea noilor Consilii de Administrație din TVR și Radio va avea loc luni, de la ora 17.00, în plenul Parlamentului. Audierile în comisii încep tot luni, de la ora 12.00, dar probabil că va fi vorba de o simplă formalitate, atât timp cât PNL și PSD au căzut deja de acord asupra subiectului.

Nominalizările făcute de partide pentru Consiliile de Administrație la TVR și Radio

Televiziunea Română (TVR)

– PSD: Georgică Severin, Lucian Ghimiși, Elena Anca Dindirică (membri titulari); Radu-Alexandru Vințeanu (membru supleant).

– PNL: Mihai Firică, Radu Carp (membri titulari); Gheorghe Croitoru, Sergiu Zeres (membri supleanți).

– USR: Valentin-Andrei Enescu (membru titular); Alexandru Gabriel Gherghescu (membru supleant).

– AUR: Dorothea Ionescu (membru titular); Pericle-lulian Capsali (membru supleant).

– UDMR: Nagy-Debreczeni Hajnalka (membru titular); Anderco Aliz-Timea (membru supleant).

– Minorităţile naţionale: Borislav Velimirovici (membru titular); Gjorgji Ivanovski (membru supleant).

Radio România

– PSD: Ruxandra Ileana Săraru, Radu-Bogdan Herjeu, Răzvan-Ioan Dincă (membri titulari); Mircea Pospai (membru supleant).

– PNL: Radu F. Alexandru, Alexandra Bogdan (membri titulari); Mihai Moga, Victor Cernea (membri supleanți).

– USR: Liviu Cătălin Popescu (membru titular); Gabriel George Basarabescu (membru supleant).

– AUR: Sorin Faur (membru titular); Fabian-Cristian Radu (membru supleant).

– UDMR: Bodoczi Annamaria (membru titular); Zahoranszki Brigita-Eva (membru supleant).

– Minorităţile naţionale: Milan Miroslav Manyura (membru titular); Roxana Georgeta Gheorghe-Amzăr (membru supleant).

Nominalizările făcute de Guvern

–  Dan Turturică – TVR

– Maria Ţoghină – Radio.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ilie Năstase a ajuns în spital de furie că nașul său, Ciprian Marica, l-a lăsat fără „afacerea Voința”, tunul imobiliar de 50.000.000 de euro pe care fostul tenismen l-a dat cu ajutorul a trei politicieni: Crin Antonescu, Adrian Năstase și Tăriceanu

Cîțu le-a sugerat PSD-iștilor că, dacă nu-l acceptă pe el, atunci să pună premier de la ei, numai să nu fie Ciucă sau alt PNL-ist! Se teme că pierde șefia partidului

Cum s-a hotărât în PNL guvernarea cu PSD: „Foarte mulți n-au votat deloc, dar s-a socotit că au fost «pentru»! Unii ridicau mâna să nu se vadă, la nivelul scaunului”

* Theodor Paleologu: „Îl felicit pe Orban pentru excluderea din PNL. Este o onoare. Eu însumi am fost exclus în 2016 de Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Welcome to the club, my friend!“

* PNL a votat „fuziunea prin absorbție” cu PMP, dar președintele PMP neagă că s-ar preda! Următoarea țintă a lui Cîțu: ALDE

* Încă un dosar pentru „Diamantul” PSD! DNA a cerut de la Primăria Sectorului 1 lista locuințelor sociale date de fostul primar Tudorache

* Oreste a fost prins de polițiști conducând mașina drogat. S-a ales cu dosar penal, la 3 ani după ce a fost cercetat de DIICOT

Fiul lui Ion Rațiu este chemat să-și asume un rol politic de prim-plan, „în încercarea de a dezrobi de impostură și rușine PNȚCD-ul de astăzi” și „a da curaj românilor sabotați de o clasă politică iresponsabilă”

* Nu te răzgândi, Rădoisson! Ești pe drumul cel bun: pleacă! E ceva să te elimine de două ori, în 13 luni, o țară cu populație cât cartierul Ghencea!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.