marți, mai 28, 2024
AcasăNewsCorupția și sărăcia au alungat din România mai mulți oameni decât războiul...

Corupția și sărăcia au alungat din România mai mulți oameni decât războiul din Ucraina! Secretar de stat: peste 8 milioane de români sunt plecați în străinătate

-

Cel puțin 8 milioane de români sunt plecați din țară, a anunțat Florin Cârciu, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Informația este șocantă și nu prea: toată lumea știa că datele oficiale prezentate până acum de statul român, care avansa cifra de 5,7 milioane, nu sunt reale. În același timp, dimensiunea aproape biblică a exodului este, totuși, cu mult peste ceea ce intuiam cu toții.

Din România au fugit, alungați de corupția sufocantă, lipsa de perspectivă și sărăcie, mai mulți oameni decât din Ucraina invadată de Rusia (puțin peste 6 milioane) și decât din Siria unde timp de 5 ani a fost un devastator război civil (circa 5 milioane).

Dacă în acest moment mai sunt circa 19 milioane de români în total, ar rezulta că peste 42% dintre ei au ales să plece din țară!

Secretarul de stat Florin Cârciu a explicat că datele oficiale sunt mult subdimensionate și nu reflectă realitatea nici măcar cele centralizate la recensământul aflat chiar acum în derulare. El a menționat: „Astăzi, după ultimul recensământ pe care îl avem oficial sau ultimele date oficiale pe care le avem, pentru că recensământul nu este încă terminat, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Această cifră este o cifră oficială, pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Vreau să vă spun că cu siguranţă avem cel puţin, cel puțin 8 milioane. Și o să vă dau un exemplu simplu: Franța are oficial 106.000 de români. Franța are astăzi cel puțin 600-700.000 de români. Avem câteva ţări în Europa unde avem un milion sau mai mult de un milion de români. Avem 150.000 – 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi, dacă vreți așa“.

- Advertisement -

Tradiția guvernării ticăloase și corupte a generat valuri de emigrație uriașe în ultimele două secole

Proasta guvernare, corupția și sărăcia au alungat sistematic populația din România în ultimele secole, împiedicând țara să se dezvolte. La începutul anilor 1800, consulul Franței la Iași observa că țara e foarte frumoasă, dar pustiită de oamenii care fugeau din cauza administrației hrăpărețe, inepte și brutale. Francezul aprecia că nu există pe lume personaje mai detestabile decât funcționarii din țările române, lacomi, corupți și incapabili.

Călătorii străini observau că în Țara Românească tocmai aga (șeful Poliției) conducea bandele de tâlhari care jefuiau locuitorii. Situația stătea similar în Transilvania, unde un număr foarte mare de oameni au emigrat în SUA la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900, alungați de opresiunea administrației maghiare din Imperiul Austro-Ungar.

Un alt mare val de emigrație a lovit România după ocuparea țării de către ruși și venirea comuniștilor la putere, în 1944-1945. Sute de mii de oameni au fugit atunci din țară și exodul a continuat până la căderea comunismului în ciuda tuturor piedicilor puse de regim, care în loc să îmbunătățească viața oamenilor a ales să-i închidă între granițe ca într-o pușcărie.

- Advertisement -

După 1989 a existat un scurt moment de speranță, dar mineriadele coordonate de Ion Iliescu și FSN (fostul partid comunist, azi cunoscut ca PSD), readucerea activiștilor de partid și a securiștilor la putere și controlarea statului, economiei și politicii de către aceștia au provocat dezastrul demografic de acum. După mineriada din 13-15 iunie 1990, sute de mii de români au cerut azil politic în Occident. Apoi, după aderarea României la UE, oamenii au plecat cu milioanele, alungați de aceeași clasă coruptă, de birocrație și de mafiile care fac imposibilă împlinirea în carieră pe bază de competențe și merite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum arată un violator în serie din armata rusă. Bulat Fassakov (20 de ani) – acasă era „băiatul mamei”, în Ucraina a devenit o bestie care viola fete sub amenințarea armei

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Putin are exact stilul lui Hitler: ia decizii în locul coloneilor și comandă de la Kremlin ce să facă brigăzile din Ucraina – spun serviciile secrete occidentale

* 7 caricaturi devastatoare ale unui artist rus la adresa lui Putin. Moartea l-a luat deja de mână pe tiranul de la Kremlin

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* VIDEO. „Păpușa de fier a lui Putin”, șocată în direct la Rossia 1: un colonel veteran a spus că „mitul ucrainenilor demoralizați e fals, ei pregătesc un milion de soldați; toată planeta e împotriva noastră!”

* Consilierul lui Zelenski: „Putin a chemat ambulanța chiar în toiul nopții. A avut probleme de sănătate foarte mari”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* Sorin Oprescu, înșfăcat de o brigadă specială în Grecia. Ofițerii l-au dibuit la Atena. Fugarul așteaptă extrădarea, care în acest stat se face foarte greu

* Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Mircea Oprescu și soția sa locuiesc într-un cartier select

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Perfect adevarat si de neiesit din situatia respectiva, pentru ca mafia pro-decembrista e perpetuu la putere, desi parem ca avem alternativa la aceasta.E doar o amagire care face parte din instrumentarul puterii viclene si hraparete. Nenorocire perpetuata de niste VULPOI lipsiti de caracter, inspirati de rusi!!!!

  2. Au distrus industria, au ravasit Invatamantul si Educatia, au bulversat Sanatatea, In consecinta, unii si-au luat lumea in cap, altii au ramas aici si se descurca greu.
    Dar lor, celor vinovati direct sau prin complicitate, le merge bine.

  3. Momentan dintre toate natiunile prezente in Occident, doar romanii mai accepta sa lucreze aproape pe gratis. Peste tot sint romani, pentru ca lucreaza aproape pe gratis si traiesc ca sobolanii pentru a putea economisi ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -