Consilierul USR-PLUS trecut de partea lui Chirica la Iași vine acum la Primărie cu un BMW „de la părinți“. A fost pus viceprimar la 26 de ani

3
2548
BMW-ul X3 "de la părinți"cu care se dă consilierul Baciu, de la Iași, a apărut la câteva săptămâni după ce, pe 12 mai, și-a trădat partidul și a trecut de partea primarului Chirica.

Cezar Baciu, consilierul USR-PLUS care, astă-primăvară, și-a trădat partidul și a votat bugetul propus de primarul Mihai Chirica la Iași invocând motive de “conștiință”, a început să vină la Primărie, la doar câteva săptămâni după aceea, cu un BMR X3, scrie ReporterIS.ro. Schimbarea taberelor i-a mai adus lui Baciu și numirea în funcția de viceprimar al orașului, deși are doar 26 de ani.

Întrebat de unde a avut bani de BMW X3, Baciu a răspuns exact ca politicienii din vechea clasă: mașina nu e a sa, ci a părinților, care i-au dat-o ca să aibă și el cu ce să meargă.

Astă-primăvară, la Iași au fost episoade foarte tensionate între primarul Mihai Chirica și USR-PLUS. Consilierii acestui partid au refuzat să voteze bugetul pe 2021, blocându-l cam două luni deoarece Chirica refuza să țină cont de amendamentele și sugestiile propuse pe marile proiecte. După două încercări eșuate, pe 12 mai s-a produs o dezertare: consilierul Baciu a votat bugetul, asigurându-i primarului Chirica acel singur vot de care avea nevoie ca să treacă actul prin Consiliu. Cezar Baciu a declarat atunci, în aplauzele furtunoase ale consilierilor PNL, că votează în conformitate cu jurământul depus în fața cetățenilor și cu conștiința sa.

Imediat după aceea, primarul Chirica l-a numit viceprimar, iar după doar câteva săptămâni a început să apară la serviciu cu BMW-ul. Cu doar trei luni înainte, în calitate de consilier local, Cezar Baciu depusese o declarație de avere, postată și pe site-ul primăriei, unde se poate constata că nu trecuse nimic la terenuri, case, conturi bancare, mașini și bijuterii sau tablouri. Era și normal pentru un tânăr de doar 26 de ani care, înainte să devină politician și ales local, fusese reprezentant de vânzări cu salariu, pe 2020, de 23.772 de lei (1.981 lei/lună).

După trădarea din ședința de Consiliu, viața lui Baciu s-a schimbat însă radical. USR-PLUS l-a exclus, dar consilierul a atacat decizia în instanță. A apărut funcția de viceprimar, a apărut și BMW-ul. Totul, în mai puțin de 6 luni de la depunerea jurământului ca ales local.

Întrebat de ReporterIS despre noua sa condiție, Baciu a răspuns de parcă ar fi făcut meditații cu baronul Marian Oprișan: „Este X3, motor de doi litri, pe motorină. Are jantele vopsite negru. Este din 2014, a costat 10.000 de euro. Nu este mașina mea, este a părinților mei. A trebuit să predau mașina de serviciu, așa că părinții s-au gândit să cumpere o mașină pentru ei și s-o folosesc eu“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu nu mai are voie să predea la facultate, nici să participe la examene, lucrări sau proiecte!

* Calculele chirurgului Neață, fost consilier PSD: „Dacă e rost de ceva bănuți, internez. Dacă nu, nu!”. Se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori

* Polițistul Godină, ironie tăioasă la adresa ministrului de Interne: „Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând”

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

3 COMENTARII

 1. Are o privire surprinzator de inteligenta, de om care iubeste adevarul. Ceva rar pentru cei ce reusesc in politica.
  Dar, daca nu e „fotogenic” nici el, nici filiala care l-a propus….

  • Erata
   Din neatentie, am postat aici comentariul, crezand ca e articolul despre secretarul de stat demis fiindca filiala care l-a propus nu e din gasca lui Citu
   Est foarte aiurea faptul ca rubrica de comentarii nu urmeaza articolele si ca trebuie sa iesi, sa intri la comentarii si apoi sa comentezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here