Iașiul are buget: 14-13 la vot! Cine este Cezar Baciu, consilierul USR-PLUS care a votat alături de PNL și PMP

11
2979
Cezar Baciu

Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat miercuri, în sfârșit, după mai multe încercări eșuate. A fost o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în care un reprezentant al USR-PLUS a votat în favoarea proiectului, alături de consilierii PNL şi PMP, asigurându-se la limită majoritatea necesară (14-13). USR-PLUS vrea să-l excludă din partid pe „trădătorul” Cezar Baciu.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Iaşi a durat doar 30 de minute, iar bugetul local a fost aprobat. În favoarea proiectului au votat 14 consilieri: cei 11 ai PNL, cei 2 ai PMP şi unul de la USR-PLUS (din cei 9 ai acestui partid).

Votul lui Cezar Baciu, consilierul USR-PLUS care a „defectat”, a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local. PNL şi PMP au împreună 13 voturi, cu unul mai puţin decât reprezintă majoritatea simplă în Consiliu.

„Voi vota în conformitate cu jurământul pe care l-am depus în fața cetățenilor municipiului Iași, sunt pentru bugetul municipiului Iași”, a anunțat Cezar Baciu, consilier USR-PLUS, în aplauzele celorlalți consilieri locali.

Consilierul „disident”/”trădător” a fost felicitat de apropiații primarului Mihai Chirica, relatează Ziarul de Iași.

Baciu a precizat că decizia sa de a vota altfel decât a decis partidul este în conformitate cu jurământul pe care l-a depus în momentul validării sale în funcţia de consilier.

Din cei 9 consilieri USR-PLUS, 6 au boicotat ședința, doi s-au abținut, iar unul a votat bugetul

Consilierii PSD au părăsit sala în momentul votului.

Dintre cei 9 consilieri ai USR-PLUS, 6 nu au venit la şedinţa extraordinară de Consiliu. Dintre cei 3 prezenți, unul a votat bugetul, iar doi s-au abținut.

A fost cea de-a treia şedinţă de Consiliu în care s-a discutat proiectul de buget. La precedentele întruniri, proiectul a fost respins. De fiecare dată, PSD a părăsit sala, iar reprezentanţii USR-PLUS s-au abţinut.

În Consiliul Local nu există deocamdată o majoritate politică. PNL deţine 11 mandate, USR-PLUS – 9, PSD – 5, iar PMP – 2.

Primarul Mihai Chirica i-a acuzat în repetate rânduri pe cei de la USR-PLUS că blochează proiectele oraşului. De partea cealaltă, liderii ieşeni ai USR-PLUS au cerut PNL să-i retragă sprijinul politic lui Chirica pentru a discuta o eventuală alianţă în Consiliu.

A devenit consilier local prin plecarea la deputăție a lui Cosette Chichirău și a lui Filip Hăvârneanu

„Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași vor propune în această seară Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Această excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Județean din cauza faptului că USR și PLUS sunt acum în procedură de fuziune”, a declarat şefa filialei USR-PLUS Iași, deputata Cosette Chichirău.

Potrivit Codului Administrativ, mandatul unui consilier local încetează dacă acesta își pierde în orice fel (inclusiv prin excludere) calitatea de membru al partidului pe lista căruia a fost ales. Persoana în cauză poate ataca în instanță decizia de excludere, astfel că poate rămâne consilier local până la finalizarea procesului.

Cezar Baciu (26 de ani) a devenit membru al Consiliului Local la începutul acestui an. Inginer de profesie, el s-a aflat pe poziția 11 a listei USR-PLUS pentru alegeri. Inițial, după alegerile din toamnă, Baciu a ratat „la mustață” intrarea în Consiliu – s-a tras lina sub el! Ultimul de pe lista USR-PLUS care a câștigat un mandat a fost candidatul de pe locul 10, Andrei Popescu, în urma retragerii deputatei Cosette Chichirău.

Ulterior, după alegerile parlamentare, unul dintre consilierii USR-PLUS – Filip Hăvârneanu – a fost ales deputat și s-a retras din Consiliul Local. Astfel, locul acestuia a fost luat de Cezar Baciu.

Cezar Baciu a ajuns pe lista USR-PLUS pe filiera USR. El este inginer și lucrează ca agent de vânzări la firma Ciserom SA, așa cum a menționat anul trecut, la momentul înscrierii pe lista USR-PLUS, dar și în declarația de avere completată în acest an.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 16 din 58 de locuințe sociale pentru tineri, în Sectorul 1, au fost date unor angajați ai Primăriei! Unii au salarii de 5-6.000 de lei

* Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* TVR a scăpat de sinistra Doina Gradea, Radioul public a scăpat de politrucul Georgică Severin! Parlamentul a votat doi directori interimari, pentru 6 luni

* Comisia Europeană a revizuit masiv, în sus, previziunile despre creșterea economiei României în 2021 și 2022

* Dan Barna: „Dacă va porni urmărirea penală împotriva mea, voi renunța la toate funcțiile. Dar nu e cazul”. Dosarul a fost trimis de DLAF la DNA

* Bucureștenii vor avea tramvaie românești, pe bani europeni. Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule. Șmenul făcut de Firea cu turcii a fost anulat

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

11 COMENTARII

 1. Și mai zic că cunt în coaliție cu pnl, când peste tot votează contra, așa nu se va dezvolta nimic, mai bine spuneau înainte că sunt cu psd, lumea știa măcar o treabă !

  • O AIUREALĂ mai mare nici că se putea spune: U.S.R.-P.L.U.S. Iași se opune BUGETULUI-de-HOȚIE-din-BANI-PUBLICI al INFRACTORULUI (!) vostru de primar, împrumutat de la P.S.D.: PENALUL Chirica!

   Vouă, P.N.L.-iștilor fanatici, chiar nu vă este RUȘINE să vorbiți despre legături cu P.S.D.-ul, tocmai voi cu gura-mare…, voi care ați fost… FRAȚI cu ei, în U.S.L.???!

   Tocmai voi care ați luat primari de la P.S.D. (inclusiv pe… Chirica, de la Iași!)???!

   Ori de câte ori vă apucați să încercați să ÎNTOARCEȚI PE DOS REALITATEA, pierdeți (MULTE!) voturi!

   Dacă pleacă U.S.R.-P.L.U.S. din coaliție, P.N.L…. DISPARE în 2024: CIOCU’-MIC, așadar, măi… FOȘTI (și, posibil:… VIITORI!) u.s.L.-iști!

   Ești (MEREU!) PENIBIL, măi „Pataki”!!!

   NU mai deschideți astfel de subiecte, NU MAI PROVOCAȚI REACȚII (ca aceasta!), căci vă dăunează, măi P.N.L.-iștilor, că și-așa ați scârbit pe toată lumea, cu ESCROCHERIILE pe care le faceți de 31 de ani, COT-la-COT cu P.S.D.-iștii: să ziceți mersi dacă… NU dispăreți ca partid, în 2024 (la fel ca P.N.Ț.C.D.!), daaaaaaaaaaa?!!!!!!!!

 2. Cu cât l-o fi CUMPĂRAT (!!!)… INFRACTORUL de Chirica, primarul transferat de la P.S.D. la P.N.L.?!!!

  Bugetul propus de Chirica este unul al… FURTULUI-BANULUI-PUBLIC!!!

  • Asta e ca aia,cu antivaccinistii, nu ma mai urc la volan ca s-ar putea sa am accident.
   Cand or sa se fure banii, avem procuratura. Pana atunci mi-mi-mi mu-mu-mu, placa psd.
   Cum ar fi sa zic eu de Barna ca este penal, as fi complet idiot.
   Am scapat de olteanca, am dat peste moldoveanca.
   Blochezi un oras intreg ca vrei tu sa iesi in fata.
   Cred ca baiatul asta care a votat bugetul este singurul care are ceva in cap.
   Restul E.Ungureanu scrie pe ei.

   • 1. NU zicem noi, zice… D.N.A. (!): primarul P.N.L.-ist (fost… P.S.D.-ist!) Chirica, fostul ministru-al-Mediului P.N.L.-ist Alexe (acum președinte al Consiliului Județean Iași) și șeful organizației P.N.L. Iași sunt… URMĂRIȚI-PENAL (așadar: INCULPAȚI!) în dosare-de-CORUPȚIE (Alexe este chiar… plasat SUB-CONTROL-JUDICIAR!)!!!!!!!!!
    2. Chestia cu Dan Barna este un… (NOU!!!) „FAKE-NEWS” MIȘELESC-MANIPULATOR lansat pe piață deee… „Fantomas-din-Voluntari” (Sabin Orcan), la comanda… STĂPÂNILOR (!!!!!) săi, care-l… sponsorizează-GRAS, adică P.N.L. și… fami(G)lia-P.S.D.-istă FIREA-PANDELE: Barna NU a deținut NICIODATĂ vreuna dintre funcțiile/responsabilitățile menționate că au fost ale persoanelor cercetate în dosarul înaintat către D.N.A., așadar… NU ESTE VORBA DESPRE EL!!!

    Mai bine v-ar preocupa, pe voi, P.N.L.-iștii, faptul că liderii voștri… NU MAI ASCULTĂ NICI DE PEȘEDINTELE IOHANNIS, când este vorba de… CORUPȚIE (!!!):
    ” (…) Deși președintele Klaus Iohannis a somat conducerea PNL că „ar fi cazul să reacționeze politic” în cazul liderilor liberali de la Iași care au probleme cu Justiția, Ludovic Orban nu a luat nicio măsură. Singurele măsuri politice sunt cele anunțate de primarul Iașului și presedintele Consiliului Județean care au declarat că se autosuspendă din funcțiile de lideri ai organizațiilor PNL. De precizat este că PNL are și o comisie de integritate și un articol în statut care prevede suspendarea unui membru din partid în cazul începerii urmăririi penale. (…) ”

    „PARUL DIN OCHII VOȘTRI”…, MAI ÎNTÎI, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!!!

    • Paulica,
     Eu am ramas acelasi om corect.
     Nu-mi place ceva, spun. Indiferent ca este de la psd,pnl,usr.
     daca eu pot sa recunosc faptul ca Chirica si Alexe sant niste dobitoci tu de ce nu poti sa recunosti ca Chirchirau aia e o dobitoaca?

     • Pentru că acea Doamnă (!!!)… NU ESTE ceea ce spuneți dumneavoastră (folosind un limbaj care, repetăm, chiar… NU face cinste nimănui!)!

      Până la urmă NU pricepem: face rău Doamna Cosette Chichirău că NU-l lasă pe INCULPATUL-PENAL (atenție: TOCMAI pentru… CORUPȚIE și FURT/DETURNARE-de-FONDURI-PUBLICE!) Chirica SĂ FURE (}N-CONTINUARE!)???!!!!!
      Bugetul propus de Chirica este PLIN DE CHELTUIELI/”SIFONĂRI” DEJA-PROGRAMATE sau CHIAR-CONTRACTATE (!!!!!) CĂTRE FIRMELE… MAFIEI LIBERALE din Iași!!!!!!!

 3. Am trait sa vedem si un membru de partid care a pus cetatenii in fata partidului!!!! Pfffff, chichi & psd fratie pe fata!!!!!! Mai prosteste USR pe naiba la urmatoarele alegeri, sunteti si voi flamanzi doar dupa malai si nu pentru catateanul care crede in voi si va da votul!!!!!!

  • MAI FLĂMÂNZI DECÂT „LIBERALII” NICI P.S.D.-iștii NU sunt!

   INFRACTORUL VOSTRU (luat de laaa… P.S.D.!), Chirica, l-a… MITUIT pe DERBEDEUL ăla: poate… merg împreună la PUȘCĂRIE (!), căci liderii „liberali” de la Iași sunt cu un picior acolo, oricum!!!

   A pune cetățenii înaintea partidului înseamnă să… NU votezi HOȚIILE INCULPATULUI-PENAL (!!!) Chirica!

 4. În România nu se va schimba niciodată nimic. Ei fură, cu toții, noi sărăcim cu fiecare zi.
  Am sperat, cu frică, în USRPLUS. De ce mi-a fost frică n-am scăpat. Nu ne mai rămâne decât o soluție: boicotarea tuturor alegerilor. Să ne cerșească votul pe care să nu li-ldăm.

 5. Pentru că acea Doamnă (!!!)… NU ESTE ceea ce spuneți dumneavoastră (folosind un limbaj care, repetăm, chiar… NU face cinste nimănui!)!

  Până la urmă NU pricepem: face rău Doamna Cosette Chichirău că NU-l lasă pe INCULPATUL-PENAL (atenție: TOCMAI pentru… CORUPȚIE și FURT/DETURNARE-de-FONDURI-PUBLICE!) Chirica SĂ FURE (}N-CONTINUARE!)???!!!!!
  Bugetul propus de Chirica este PLIN DE CHELTUIELI/”SIFONĂRI” DEJA-PROGRAMATE sau CHIAR-CONTRACTATE (!!!!!) CĂTRE FIRMELE… MAFIEI LIBERALE din Iași!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here