Calculele chirurgului Neață, fost consilier PSD: „Dacă e rost de ceva bănuți, internez. Dacă nu, nu!”. Se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori

2
3137
Gheorghe Neață nu interna decât „dacă e speranță de ceva bănuți“

Fecioara Maria n-a ascultat rugăciunile PSD-istului Gheorghe Neață, fost director la Spitalul Județean din Târgu-Jiu: l-au dibuit și reținut pentru luare de mită, săltându-l exact când ieșea din gardă. Medicul chirurg se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori. Înregistrările arată că PSD-istul era un șpăgar feroce. Asta, în condițiile în care salariul său era de 15.000 de lei pe lună!

Gheorghe Neață este acum chirurg la spitalul din Târgu-Jiu, pe care l-a și condus în vremea PSD, dar înainte de asta a fost și consilier județean din partea aceluiași partid și, pe vremuri, din partea PDL.

Procurorii îl acuză că a condiționat actul medical de primirea de șpăgi. Sunt depuse pe numele său nu mai puțin de 4 plângeri din partea unor pacienți pe care i-a stors de bani și de bunuri ca să-i opereze.

„Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori…”

După ce au început să curgă reclamațiile, procurorii au declanșat o anchetă. Au fost instalate microfoane în cabinetul medicului, iar înregistrările sunt năucitoare.

În rechizitoriu se menționează: „Suspectul N. G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: «Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A… Fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori…!»”.

Când rămânea singur în biroul său de la spital, medicul ținea monologuri în care vorbea doar despre mita pe care o primea de la pacienți: Subţire de tot. 4, 5, 6… Aaaa. Bun, mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi, da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”

În urmă cu nici măcar o lună a avut loc un alt episod elocvent, în care chirurgul își spune în cabinet, când rămâne singur, că va interna un om doar dacă „e speranță de ceva bănuți”! Fragmentul e dincolo de orice dubii: „De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22.45, fiind de gardă, medicului N. G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23.00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: «Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!»”.

Pentru PSD-istul Neață, ziua nu era zi dacă nu încasa măcar o șpagă. Potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, acesta a luat mită de la 9 persoane în decurs de 10 zile.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru mai multe infracţiuni de luare de mită. Reţinerea s-a dispus începând cu astăzi, 8 iulie 2021, orele 12.30, până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru denunţuri, patru martori denunţători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiţionează actul medical, pretinzând şi primind sume de bani. Ulterior, potrivit probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit că este real ceea ce s-a semnalat iniţial, iar în perioada 6-16 iunie 2021, din administrarea parţială a probatoriului administrat, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani şi diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane“.

Acum 22 de ani, în 1999, un pacient operat de medicul Neață a rămas paralizat pe viață. Dat în judecată, Neață a fost silit de instanță să-i achite bietului om despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi și o rentă de 3 milioane de lei vechi pe lună.

Apoi a devenit consilier județean PDL, consilier județean PSD și director de spital în guvernarea social-democrată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* VIDEO. Comportament „de cea mai joasă speță” al „polițistului-televizor” Christian Ciocan: 7 reguli încălcate, presiuni asupra agenților care i-au aplicat legea

* Schimbare majoră în sistemul de Educație: se revine la examenele de admitere în liceu! Reforma „România educată” e inițiată de președintele Iohannis

* Șeful Universității Agronomice din București a fost găsit spânzurat în biroul său. Avea 69 de ani, iar luni seara n-a ajuns acasă

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

2 COMENTARII

  1. Si asa ca el sunt toti doctorii, sefii, sefuletii si toata clica in „fonctii” unde amaratii trebuie sa apeleze pentru un serviciu la care de fapt sunt indreptatiti sa-l ia pe gratis/pt care deja au platit, peste tot in tara e la fel!!!! Nesatuii de tipul astuia nu sunt multumiti ca au un loc de munca, ei trebuie sa-si mai faca zece salarii pe zi!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.