Premierul Cîțu a demis un secretar de stat a doua zi după ce-l numise, când ar fi constatat că provine de la o filială pro-Orban

3
26433
Dr. Cosmin Baciu

Canibalizarea PNL continuă cu noi episoade tragicomice: premierul Florin Cîțu l-a demis vineri pe un secretar de stat la Ministerul Sănătății pe care tot el îl numise cu numai o zi în urmă! Ambele decizii, semnate de Cîțu, au fost publicate deja în Monitorul Oficial.

Surse politice au dezvăluit, pentru HotNews.ro, că e vorba de un nou episod din lupta pentru putere din interiorul PNL între premierul Florin Cîțu și președintele partidului, Ludovic Orban.

Medicul ortoped Cosmin Constantin Baciu este susținut de filiala PNL Bacău, care acum câteva zile a avut alegeri interne încheiate cu victoria taberei pro-Orban. Cosmin Baciu fusese nominalizat de PNL Bacău încă de acum 3 luni pentru postul vacant de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Însă Cîțu, după ce a constatat joi seara că numise un secretar de stat susținut de o filială PNL din tabăra lui Orban, a revenit și l-a revocat imediat.

Guvernul, în schimb, susține că nu s-ar fi respectat procedura!

Într-o explicație oficială, Executivul a justificat haoticele măsuri: “Decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu a fost respectată procedura. Trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial hotărârea de guvern de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat”.

Ministerul Sănătății are 5 posturi de secretar de stat. După ce, în aprilie, Cîțu i-a dat afară pe ministrul Vlad Voiculescu și pe secretara de stat Andeea Moldovan, Sănătatea a funcționat cu doar 4 secretari de stat – unul din locuri fiind vacante. Această poziție a fost ocupată de Cosmin Baciu mai puțin de 24 de ore, de joi la prânz până vineri dimineață.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu nu mai are voie să predea la facultate, nici să participe la examene, lucrări sau proiecte!

* Calculele chirurgului Neață, fost consilier PSD: „Dacă e rost de ceva bănuți, internez. Dacă nu, nu!”. Se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori

* Polițistul Godină, ironie tăioasă la adresa ministrului de Interne: „Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând”

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

3 COMENTARII

  1. valll sâmbătă, 10 iulie 2021 at 8.15
    Are o privire surprinzator de inteligenta, de om care iubeste adevarul. Ceva rar pentru cei ce reusesc in politica.
    Dar, daca nu e „fotogenic” nici el, nici filiala care l-a propus….

  2. Războiul ăsta DUR din interiorul P.N.L., PLANIFICAT/GÂNDIT-și-PROVOCAT de către… PREȘEDINTELE IOHANNIS (credem că NU se mai îndoiește cineva de asta!) – care-și aranjează pas-cu-pas, ultracalculat, „nemțește”… PERPETUAREA CONTROLULUI/AUTORITĂȚII ASUPRA PARTIDULUI ȘI DUPĂ 2004! –, devine nu numai „SÂNGEROS” (din punct de vedere politic, desigur!), ci și din ce în ce mai… CARAGHIOS, PENIBIL chiar!

  3. Poti sa mai carcnesti,daca presedintele pur si simplu si-a incurajat preferatul sa faca cum doreste ,sa se joace practic cu guvernarea si tratand palatul victoria ca pe un bun castigat la loto?-un om mic,de paie ,fara pic de bun simt si taaare asemanator la caracter cu boc al lui base!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here