Polițistul Godină, ironie tăioasă la adresa ministrului de Interne: „Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând”

1
4689
Marian Godină

Reacția scandaloasă a ministrului de Interne, Lucian Bode, la episodul abuziv produs de comisarul-de-televizor Christian Ciocan l-a scos din pepeni și pe polițistul-cetățean Marian Godină. Acesta își ridiculizează ministrul, amintindu-i un episod neplăcut de anul trecut.

„Să vedem de când polițiștii se ocupă cu înregistrări în secția de poliție”, a declarat, halucinant, ministrul de Interne, Lucian Bode, comentând filmarea în care comisarul-șef Christian Ciocan, mare director în minister, se comporta ca un bădăran, arogant și amenințător, față de polițiștii care-l prinseseră încălcând 7 reguli de circulație.

Într-o postare pe Facebook, Marian Godină ironizează tăios preocuparea anti-filmare a ministrului Bode: „Mai era unu’ de avea cameră în mașină și s-a găsit el să filmeze mașina în care vă aflați și care fusese implicată într-un accident. Și ăla trebuie găsit și sancționat. Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând”.

Presat de opinia publică, ministrul Lucian Bode l-a demis joi după-amiază pe comisarul-șef Christian Ciocan din funcția de director al Unității de Politici Publice a Ministerului de Interne.

Ironia mușcătoare a lui Godină

„Domnule ministru Bode, v-am citit astăzi declarația despre cazul domnului Ciocan.

Am înțeles că marea dilemă a dumneavoastră e de când se ocupă polițiștii cu filmatul.

M-am bucurat să observ că ați extras fix miezul problemei. Indiferent ce a făcut omul ăla, agenții nu trebuiau să-l filmeze și să facă publice imaginile, că noi nu d-aia îi plătim. Ei sunt plătiți să se lase umiliți de cei cu funcții mari în minister și să aplice sancțiuni doar oamenilor de rând.

Am mai citit și că ați cerut procesul-verbal să îl vedeți. Foarte bine! Cineva trebuia să facă asta până la urmă. Chiar am văzut polițiști care nu pun cratima la locul ei, sper să-i prindeți și să-i corectați rapid. Să nu mai zic de caligrafia unora, un alt aspect pe care sper să-l verificați. Ați putea să verificați și încadrarea juridică, dar mi-e greu să cred că aveți idee despre cum se completează un proces-verbal.

Sper totuși să fiți drastic cu cei care au filmat. E inadmisibil. Mai era unu’ de avea cameră în mașină și s-a găsit el să filmeze mașina în care vă aflați și care fusese implicată într-un accident. Și ăla trebuie găsit și sancționat. Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând. Păi, ce-i asta?

În mod normal, nu aș face precizarea că am fost ironic mai sus, dar știindu-vă somnoros, țin să precizez că nu am vorbit serios. Câteva lămuriri:

Polițiștii au filmat în baza unei legi a avertizorului public, fiind un interes maxim legat de funcția pe care o ocupă dl Ciocan în MAI, funcție plătită din banii celor care au vizionat filmările.

Dumneavoastră nu aveți nicio calitate de a solicita acel proces-verbal, mă mir cum de nu v-a zis nimeni până acum. Aveți grijă ce prostii faceți, că poate mai băgați și pe alții în necazuri!

P. S. Aș ieși oricând la un protest al polițiștilor legat de o astfel de situație.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calculele chirurgului Neață, fost consilier PSD: „Dacă e rost de ceva bănuți, internez. Dacă nu, nu!”. Se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* VIDEO. Comportament „de cea mai joasă speță” al „polițistului-televizor” Christian Ciocan: 7 reguli încălcate, presiuni asupra agenților care i-au aplicat legea

* Schimbare majoră în sistemul de Educație: se revine la examenele de admitere în liceu! Reforma „România educată” e inițiată de președintele Iohannis

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here