Cum a ajuns director general la Monetăria Statului un om angajat inițial ca electrician. A secretizat și veniturile sale, și pe cele ale soției de la BNR

0
2942
Octavian Schen (dreapta), electricianul ajuns director general la Monetăria Statului, și-a secretizat declarația de avere și a făcut același lucru și cu declarația soției, angajată tot la BNR. FOTO: Facebook

Uluitorul caz al lui Octavian Schen, personaj angajat inițial ca electrician la Monetăria Statului, ajuns apoi directorul general al instituției, cu salariu de 5.300 de euro pe lună, este prezentat marți de publicația „Newsweek”.

Directorul își ține salariul de bugetar la secret. Cu toate acestea, „Newsweek” a aflat că în 2017, de exemplu, Schen câștiga 5.300 de euro pe lună.

Mai mult decât atât, la Banca Națională a României (BNR), de care ține Monetăria, este angajată și soția directorului Schen, ca referent de specialitate.

Șeful Monetăriei a secretizat declarațiile de avere atât pentru sine, cât și pentru soție, astfel încât nu se știe câte terenuri dețin, ce venituri au și de unde provin.

Traiectoria directorului general al Monetăriei Statului este absolut spectaculoasă. Octavian Schen a făcut Grupul Școlar Industrial Energetic București. La 26 de ani a terminat ASE-ul, unde a făcut și un master.

În 1998 a intrat la Monetăria Statului oarecum pe ușa din dos, angajat ca electrician la secția mecano-energetică. După 5 ani, a fost promovat brusc într-o funcție fără legătură cu ce făcuse până atunci: contabil. N-a stat acolo decât până în 2005, când electricianul a fost promovat din nou ca șef al Serviciului Resurse Umane și, simultan, secretar al Consiliului de Administrație al Monetăriei.

După alți 5 ani în care și-a făcut mâna în funcțiile enumerate mai sus, Schen a fost numit, în 2010, director general și președinte al Consiliului de Administrație al Monetăriei!

Potrivit „Newsweek”, începând din 2018 Schen a rămas “doar” director general.

Administrația este plină de astfel de cazuri. Ziaristii.com a scris chiar zilele trecute despre o fostă dactilografă și prelucrătoare prin așchiere promovată de PSD ca șefă la RAR. Aurelia Surulescu câștigă bani de la numeroase alte instituții de stat unde este „înfiptă”, veniturile bugetare totale însumate fiind de 6.900 de euro pe lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.