miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsComisarul-șef care chefuia la Potcoava și Scornicești, în loc s-o caute pe...

Comisarul-șef care chefuia la Potcoava și Scornicești, în loc s-o caute pe Alexandra la Caracal, a fost dat afară din Poliție

-

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un anunț important marţi, la începutul şedinţei de guvern: comisarul-șef Nicolae Alexe, adjunctul șefului IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, a fost dat afară din Poliţie.

„Luni s-a finalizat materialul Consiliului de disciplină, iar azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române, a emis decizia de destituire din Poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului judeţului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul-şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi, care sunt în concedii medicale”, a spus ministrul Marcel Vela.

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut să verifice situaţia acestor concedii medicale.

„Am solicitarea către dumneavoastră să-i verificaţi. Au intrat în concediu medical. Trebuie verificaţi inclusiv dacă nu cumva sunt bolnavi închipuiţi şi au dispărut de la locul de muncă pentru a fugi de consecinţele neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu”, a spus Orban.

- Advertisement -

Cele două chermeze ale comisarului-șef Nicolae Alexe

Comisarul-șef Nicolae Alexe a avut o atitudine criminală în „cazul Alexandra”. Ca adjunct al șefului IPJ Olt, Cristian Voiculescu, care era în concediu, Alexe s-a aflat la comanda Poliției județene.

În ziua de 25 iulie 2019, ultima în care Alexandra a dat un semn de viață (sunând insistent la 112), comisarul-șef Alexe o ținea din chef în chef, la Potcoava și Scornicești, sub pretextul prezenței la Bilanțul Poliției locale.

Alexe ar fi trebuit să fie creierul operațiunilor de căutare și să ia decizii reglementate în cazul dispariției unui minor. Ceea ce a făcut el se numește crimă cu premeditare.

- Advertisement -

Comisarul-șef Nicolae Alexe a preferat să-și urmeze programul festiv, asortat cu somon și șampanie, la Bilanțul Poliției din două orașe ale județului Olt: Potcoava (la 20 de kilometri de Caracal) și Scornicești (la 68 de kilometri de Caracal).

După-amiazăi târziu, după ce se ghiftuise bine, comisarul-șef Alexe și-a amintit și de fata răpită. Iar primul gând a fost să-l sune pe un interlop din zonă, Remus Rădoi, zis și „Codiță”, să-l ajute în găsirea minorei.

Raportul Ministerului de Interne, întocmit la începutul lunii august 2019, constata: „Cei doi adjuncţi ai IPJ Olt au ajuns în Caracal abia joi, la ora 18.15-18.30, s-au documentat cu privire la activităţile efectuate până la acel moment, iar la ora 18.24 comisarul-şef de la acea vreme (Nicolae Alexe – n. red.), care a fost ulterior şi destituit din funcţie, conform raportului redactat, a postat un mesaj text prin aplicaţia whatsapp, pe grupul de comandă din care fac parte şefii inspectoratelor judeţene, adjuncţii acestora şi conducerea IGPR, respectiv peste 130 de persoane, fără a-l informa în mod direct pe inspectorul general al Poliţiei Române despre cazul Alexandrei”.

Așadar, Nicolae Alexe a constituit punctul de comandă pentru dispariție de minori abia la ora 20.00, la 8-9 ore după apelurile Alexandrei la 112.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -