Liftiera de la Ministerul Muncii ne-a costat 57.000 de euro. Cu acești bani puteau fi cumpărate două lifturi noi

2
3326
Gâdea și liftiera

Presa aservită PSD, mai ales prin propagandistul numărul 1 – Mihai Gâdea de la Antena 3 -, a livrat minciuni grosolane în legătură cu concedierea liftierei de la Ministerul Muncii, numită „Doamna Paula” (57 de ani).

„Liftiera lui Gâdea” n-a fost angajată niciodată la Ministerul Muncii, ca să i se poată desface contractul de muncă. Ea a fost angajată la societatea privată SC Prompt AP Impex SRL. De acolo își încasa salariul, având semnat un acord de prestări servicii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, n-a avut nimic cu „Doamna Paula”, ci a făcut un lucru înțelept: a renunțat la serviciile liftierei, indiferent cine era aceasta. Un argument: cele mai multe blocuri înalte din România, mai vechi sau mai noi, nu sunt prevăzute cu un însoțitor special, plătit să presteze un serviciu inutil.

Nu ministerul a concediat-o pe „Doamna Paula”!

Așadar, ministrul Muncii n-avea cum să o dea afară în mod legal pe liftiera în vârstă de 57 de ani. Drept urmare, nici n-a încercat s-o concedieze.

În schimb, firma la care era angajată „Doamna Paula” se afla la final de contract pe anul 2019. Cum Ministerul Muncii a decis să nu mai semneze un nou acord, valabil pentru un an, liftiera nu mai avea ce să caute la liftul din Ministerul Muncii. Era treaba patronilor de la SC Prompt AP Impex SRL dacă-i dau altceva de lucru „Doamnei Paula” sau o trimit acasă.

Leafă de profesor cu gradul II și 10 ani vechime

Dacă analizăm contractele încheiate de SC Prompt AP Impex SRL cu Ministerul Muncii, din 2015 până în 2019, constatăm că firma, reprezentată de Gabriela Antonescu, a încasat de la bugetul de stat, în 5 ani, peste 270.000 de lei (echivalentul a 57.000 de euro).

Ce trebuia să facă firma de acești bani, în cei 5 ani? Să se ocupe de întreținerea unui singur ascensor, vechi de 60 de ani, dar să plătească și liftiera în fiecare lună. Aceasta primea un salariu de 2.000 de lei, adică aproape jumătate din suma totală a contractului!

Prin comparație, un profesor cu gradul II în învățământ și 10 ani vechime („Doamna Paula” avea 12) primește o leafă de 2.200 de lei pe lună. Liftiera apăsa niște butoane, profesorul de română, de exemplu, lucrează în stres continuu cu zeci de elevi, dă teze, lucrări de control, le corectează, predă lecții, ascultă elevii, e responsabil de notele obținute de aceștia la evaluarea națională etc. În plus, are și școală, cerință care nu e aplicabilă liftierei.

Contracte fără licitație

* Contractul dintre Ministerul Muncii și SC Prompt AP Impex SRL a fost semnat în plină glorie PSD-istă, pe vremea Guvernului Ponta, înainte de instalarea Guvernului Cioloș. Evident, nu s-a organizat niciun fel de licitație, motivându-se că valoarea serviciilor este sub pragul prevăzut de lege. Contractul a fost unul pentru servicii de revizii și reparații la ascensorul electric de 10 persoane și asigurarea unui însoțitor autorizat.

Iată sumele primite de SC Prompt AP Impex SRL în cei 5 ani, cu acorduri reînnoite în fiecare an:

  • 2015: 74.000 lei
  • 2016: 54.360 lei
  • 2017: 44.922 lei
  • 2018: 52.517 lei
  • 2019: 45.000 lei.

De acești bani, nu s-a făcut aproape nimic. Mici cârpeli și asigurarea salariului liftierei.

SC Prompt AP Impex SRL a fost abonată și la alte contracte cu instituții ale statului. De exemplu, cu Biblioteca Metropolitană București, Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor Publice.

Cu cei 57.000 de euro, cheltuiți în 5 ani pentru întreținerea liftului din anii ’60, PSD-iștii ar fi putut cumpăra două ascensoare de generație nouă, care să nu necesite angajarea unui liftier.

Conform site-ului ascensoare-lifturi.com, un lift care deservește 13 persoane (greutate totală de 1.000 de kilograme), care are 11 stații (P+10), trecut la categoria „trafic intens”, costă 27.704 euro, cu tot cu TVA și montaj.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Jaf din banii tarii facut de oameni cu constiinta joasa si cu mentalitate de gainari profitori, cea indusa de regimul comunist, tolerant pana la identificare cu lenea si smecheria !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.