Fostul ministru al Sănătății suferă de o „boală gravă autoimună”

1
2197

Sorina Pintea, ministrul Sănătății în Guvernul Dăncilă, și-a explicat, printr-o postare pe Facebook, „dispariția din spațiul public” în ultimele trei luni, după pierderea guvernării de către PSD.

Sorina Pintea spune că, după ce „în ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău”, a fost diagnosticată cu „o boală gravă autoimună”. Ea se tratează la spitalul din Baia Mare pe care-l conduce, urmând un tratament cu celebrea imunoglobulină – cea pe care șefa ei de guvern, Viorica Dăncilă, o numea „imunoglobină”.

Sorina Pintea a fost ministrul Sănătății până la începutul lunii noiembrie 2019, când Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură. Ulterior, ea a revenit în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare. Spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Maramureș, instituție condusă de Gabriel Zetea, colegul de partid al Sorinei Pintea.

Mesajul Sorinei Pintea

„Viața este imprevizibilă!

Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă, pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Sorina Pintea a fost iradiată cu bară de uraniu în jilțul de ministru, pusă de mafia liberală din industria medicamentelor, tot ca pe Radu Timofte. E fază leucemică incipientă. Se vindecă boala. Eu ca mason am avut stadiul 3 dar nu am luat medicamente sau chimicale în sânge.

    Decriptare:
    Partidul Național Liberal = Primește Nenorocitul Mihai I Hohenzollern Leucemie
    Regele Mihai I Hohenzollern a decedat de leucemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here