Comisarul-bestie Costel Șerban minte că lângă victima sa se afla o masă cu obiecte contondente! Imaginile îl contrazic. Șefii IPJ Giurgiu au acoperit ororile 5 zile

7
4057
Comisar Costel Marian Șerban

Comisarul Costel Marian Șerban, fostul șef al Poliției orașului Bolintin Vale (județul Giurgiu), recidivează în ticăloșie. După ce a bătut sălbatic un bărbat deja imobilizat, culcat cu fața la pământ, Șerban și-a mințit șefii de la județ că a devenit violent pentru că în apropierea victimei sale se aflau, pe o masă, mai multe „obiecte contondente”, neprecizate însă.

În culpă se află și conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Giurgiu, care a acoperit atrocitățile de la Bolintin Vale timp de 5 zile, până când acestea au ajuns în spațiul public și n-au mai putut fi tăinuite. Șeful IPJ Giurgiu este comisarul-șef Constantin Cătălin Georgescu, care, ca și comisarul Costel Șerban, este un om de casă al baronului Niculae Bădălău, senator PSD de Giurgiu.

Imaginile cu romii culcați la pământ, cu mâinile legate la spate și loviți cu bestialitate de polițiștii din Bolintin Vale, au șocat România.

Șeful Poliției Bolintin Vale, care e filmat în timp ce lovește cu cruzime un bărbat imobilizat cu fața la pământ, a rămas în funcție 6 zile după incident, fiind demis de conducerea IPJ Giurgiu abia vineri, 24 aprilie.

Cu o zi înainte, șefii Poliției Române primiseră Raportului IPJ Giurgiu referitor la evenimentele de la Bolintin Vale. Tot joi, 23 aprilie, a fost sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Cinci zile le-a luat polițiștilor din Giurgiu să sesizeze procurorii pentru „purtarea abuzivă” a colegilor lor!

Scandalagiii au fugit pe câmp, petrecăreții au luat bătaie

Ziarul „Libertatea” a intrat în posesia Raportului IPJ Giurgiu adresat șefilor Poliției Române. În documentul de două pagini se arată că polițiștii nu au fost sesizați să intervină în curtea romilor agresați, această intervenție s-a produs dintr-o întâmplare.

Sâmbătă, 18 aprilie, operațiunea a pornit de la un apel la 112, prin care o femeie raporta un conflict cu vecinul ei (cu toții, familii de romi). Au intervenit două patrule, care au primit ulterior întăriri de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS). După ce suspecții au fugit pe câmp, polițiștii au plecat în urmărirea lor și au dat întâmplător de un grup de romi care petrecea în jurul unui grătar, în ajunul Paștelui.

În raport se precizează că romii ascultau muzică și consumau băuturi alcoolice în jurul grătarului. „La vederea forțelor de ordine, acestea au început să se manifeste agresiv verbal, adresând injurii forțelor de ordine”, se arată în documentul ajuns la șefii Poliției Române.

Dar raportul nu exprimă neapărat adevărul, dovadă amănuntele care-l înfundă o dată în plus pe mincinosul comisar Șerban, dar care-i lasă în ofsaid și pe autorii raportului.

„Obiectele contondente” de pe masa care nu se vede în filmare

Minciuna nr. 1. În raport se precizează că doar șeful Poliției Bolintin Vale „a intervenit violent”, deși în filmare apar doi polițiști care lovesc romii culcați la pământ,

Minciuna nr. 2. Comisarul Costel Șerban își scuză comportamentul, motivând că persoana pe care a agresat-o a încercat să se ridice în timpul controlului corporal. Pe filmare, comisarul Șerban îl lovește sălbatic, de mai multe ori, pe bărbatul care, culcat la pământ, îl imploră să se oprească.

Minciuna nr. 3. În fața șefilor, comisarul Șerban spune că s-a temut de „obiectele contondente” care se aflau pe o masă de lângă bărbatul agresat. Nu se menționează însă despre ce obiecte este vorba, iar pe filmare nu se văd nici obiectele, nici masa. Deci, masa respectivă, dacă exista (probabil, cu cuțite, furculițe, linguri, ca la grătar), se afla mai departe de bărbatul culcat la pământ.

Minciuna nr. 4. Inițial, Poliția Giurgiu a comunicat că polițiștii din Bolintin Vale au intervenit pentru a aplana conflictul dintre două familii de romi, sugerând că e vorba de cei puși cu fața la pământ. În realitate, bătăușii au fugit pe câmp, iar polițiștii i-au bătut pe petrecăreți, nu s-au limitat să-i amendeze.

Poliția a dat amenzi de 13.000 de lei pentru 8 persoane surprinse în jurul grătarului, în seara de 18 aprilie.

Medicii au sunat la 112

În raport se mai arată că ancheta cu privire la purtarea abuzivă a fost pornită de Poliția Giurgiu, după ce trei dintre bărbații culcați la pământ au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Ei s-au plâns că au fost bătuți de forțele de ordine din Bolintin Vale, iar medicii au sunat la 112.

Ofițerilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale al IPJ Giurgiu le-a luat însă 5 zile pentru a sesiza Parchetul.

Procurorii au aflat de incident abia joi, în aceeași zi în care filmarea scandaloasă a ajuns în spațiul public. Tot pe 23 aprilie au deschis un dosar pentru purtare abuzivă, care este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Între timp, Ministerul de Interne a anunțat că va trimite Corpul de Control la IPJ Giurgiu.

VIDEO: Bătaia din Sâmbăta Mare. Imagini cu puternic impact emoțional!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Încă o bestie în haină de polițist! Comisarul Șerban, pila baronului Bădălău (PSD), maltratează un cetățean deja imobilizat

VIDEO. Radu Moraru, delir în serial: Iohannis îi bagă pe bătrâni în case ca să-i omoare, lăsându-i fără vitamina D de la soare! E aliat cu Bill Gates, care vrea să acopere soarele!

7 COMENTARII

  1. Să-i vedem după 15 !!!…eu zic să-și facă bagajele ,vor păți ca la revoluție… draci mănâncă, atunci i-au rotit prin toată țara,că le luau gâtul lumea…. pentru măgăriile făcute de acești golani îmbrăcați în uniforme vor plăti… atât vor plăti exact câte amenzi au dat….și va plati și șeful lor… bă nenorociților ,pui pe aceeași platan un amărât care-și cumpără o pâine cu un interlop???…. morții mă-tii de bandit

  2. Ambele SPURCĂCIUNI trebuie, DE-URGENȚĂ și FĂRĂ-EZITĂRI (!), ARESTATE, JUDECATE și CONDAMNATE: atât comisarul-BĂTĂUȘ, cât și golanul-A(NTI)SOCIAL, daaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  3. Cetateanul batut a aparut si el la tv si spunea ca i-au rupt mainile desi gesticula cu ele, spunea ca i-au rupt salele desi se misca lejer, spunea ca l-au tinut doua jandarmerite desi nu se vad in imagine. Cetateanul asta batut nu minte si el putin mai mult??

  4. Mateescule – se scrie „rrom”, nu „rom”! Nu te-au invatat colegii tai mai in etate? Nu-i nimic, te invat eu, gratis… sau poti sa scrii „tigan” ca asa isi spun si ei – si restul popoarelor europene…

  5. Deci il avem pe bombardieru’ nr. 1000 – cum dreaq isi spun balaoachesii bombardieri?… bine, si ciorile bombardeaza cu gainatz – de aici i-o fi venit bulibasei… plus „il comisare Costelush” – un fel de Sandokan chelios… cum dracu – ditamai comisar si sa te cheme Costel? Si ce fatza are!!! 😲
    Cartiene, vin vremuri interesante…😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here