După 15 mai se deschid hotelurile și pensiunile, nu și restaurantele! Plimbările, în grupuri de maximum 3 persoane

1
7756

Premierul Ludovic Orban anunţă că, după data de 15 mai, când se vor relaxa restricţiile, hotelurile vor fi redeschise. În privința restaurantelor, situația e mai complicată. Oamenii se vor putea plimba şi nu vor mai avea nevoie de declaraţie, dar vor exista şi anumite restricţii. De exemplu, plimbările vor fi admise doar în grupuri de maximum 3 persoane.

Ludovic Orban:

* „Când se vor relaxa măsurile, va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier.”

* „În ceea ce priveşte reluarea activității la restaurante, suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi, înainte să relaxam anumite măsuri, facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. Mi ales că la restaurant există o problemă: nu poți să porți mască.”

* „Hotelurile, cu siguranţă nu vor avea restricţii. Hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maximum posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor, şi de nevoia oamenilor de cazare. De exemplu, va fi cazată o singură persoană într-o cameră, chiar dacă e cameră cu două paturi. Excepție vor face persoanele din aceeași familie.”

* „Anunţul preşedintelui este clar: se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă fără declarație pe proprie răspundere. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv celor de peste 65 de ani.”

* Sigur că vor trebui respectate nişte reguli: reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască la birou, în spații comerciale, în mijloace de transport în comun, la locul de muncă.”

* „Vor fi găsite soluții pentru a permite achiziționarea de măști și pentru persoanele vulnerabile sau cele cu venituri mici.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Nu vreau să zic ce-au făcut aia ieri la videoconferință !!!…au râs de s-au prăpădit când Romania a cerut fonduri pentru combaterea coronavirusului….!!! De asta nu zice nimic limbricul ăla cu batistuta la vedere ..ceea ce prezintă grupul de înmormântare e o cacialma, comisia de evaluare și protecție a sănătății a uniunii europene i-au prezentat oficialilor români realitatea….și culmea cifrele lor nu cad peste ale noastre !!?mai să fie..cum dracu’??…ei d-aia acum începe cu relaxări , că puteam sa nu facem nici o restricție că tot aia era,…sau crucit când au văzut la ATI doar ,vreo două sute de cazuri ….vorba lui Molnar Geza trebuia să începem deja producția … avem cel mai mare deficit bugetar din Europa .. economiști uniunii europene și-au pus mâinile în cap ,când au văzut ce gauri sunt in buget…vorba lui Ovidiu, la ăștia or să se moară de foame mai mult decât de toți morții Europei de coronavirus…e groasă rău, seceta, șomaj,…. normal că primul ministru al Olandei nu a acceptat să participe la fonduri europene pentru refacerea economiei statelor care au pus lacăt pe țară …. așa că dați drumul la ce mai merge imediat,turism, făbricuțe, textile, industria alimentara, dați apă culturilor !!!… că altfel în iarnă ne mâncăm unii pe alții….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.