Veniți de luați Covid! IPS Pimen al Sucevei a infectat cel puțin 5 persoane. La slujba de Înviere a avut în preajmă 14 preoți

6
4159
ÎPS Pimen (în medalion) la slujba de Înviere, alături de cel puţin 14 preoţi. Nicio distanțare socială / Foto: Facebook - Arhiepiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Înalt Prea Sfințitul Pimen (90 de ani), arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a infectat cel puțin alte 5 persoane din administrația bisericească, înainte să fie luat pe sus la propriu (cu elicopterul) și transportat de urgență la Spitalul „Matei Balș” din București.

Manuela Trifan, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, a anunțat că 37 de persoane intrate în contact direct cu Înalt Prea Sfințitul au fost supuse testului pentru depistarea Covid-19, iar 6 au fost confirmate ca fiind pozitive. Din cele 6, una fusese confirmată anterior, dar 5 au ieșit pozitiv după ce a fost confirmat și Pimen. În cazul unei persoane este vorba de al doilea test pozitiv, despre aceasta știindu-se de dinainte că este infectată cu coronavirus.

Niciunul din cei 6 bolnavi n-a fost luat pentru tratament la București. Aceștia au rămas la Suceava.

Toate cele 37 de persoane testate fac parte din administrația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

IPS Pimen al Sucevei a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paște. Întrucât Spitalul Județean Suceava este un focar de infecție unde oamenii mor pe capete, pentru Pimen s-au mobilizat resursele statului și a fost transportat de urgență la București cu elicopterul, apoi internat la Spitalul „Matei Balș”.

În noaptea de 18/19 aprilie, IPS Pimen a oficiat slujba de Înviere la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din centrul orașului Suceava, cu cel puțin 14 preoți lângă el.

Până sâmbătă, 25 aprilie, ora 13.00, în țara noastră fuseseră confirmați 10.635 de oameni infectați cu coronavirus. Dintre aceștia, 575 au murit, 2.890 s-au vindecat, iar 235 sunt în stare gravă sau critică, la terapie intensivă.

Suceava este cel mai mare focar de infecție din țară, iar Spitalul Județean, aflat sub controlul Consiliului Județean (președinte Gheorghe Flutur), a jucat rolul principal în răspândirea bolii pe plan local.

În județul Suceava au fost confirmate 2.499 de cazuri de infectare, ceea ce reprezintă 23,5% din totalul îmbolnăvirilor din România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Radu Moraru, delir în serial: Iohannis îi bagă pe bătrâni în case ca să-i omoare, lăsându-i fără vitamina D de la soare! E aliat cu Bill Gates, care vrea să acopere soarele!

6 COMENTARII

  1. Uitați care treaba băi coaie, popă- nepopă, securist-nesecurist, omul are 90 de ani, o etate frumoasă pentru care ar trebui să-i arătăm respectul cuvenit și să ne rugăm la Dumnezeu să se însănătoșească. Doi la mana, mai lasa-ti-o in pula mea că a fost transportat cu elicopterul la București. Pai nu e normal băi minti luminate sa fie transferat la cel mai bun spital, sa aiba parte de cel mai bun tratament? E în varsta si pe deasupra e Episcop al Sucevei, eu când spun ca in România scara valorilor s-a răsturnat nu o spun degeaba, toți cocalarii, toți analfabeții, toti retardații posesori de mobil cu internet își dau cu părerea si critică, ca la mâncat căcat suntem buni. Ce-ati facut voi în viața asta măi dobitocilor? Ce ați facut pentru voi, pentru țara să emiteți pretenții și să dați indicații, să vă revoltați ca un preot sau un președinte de CJ sunt privilegiați? Nimic. Nici pentru voi nu ați făcut nimic, sunteți niste cretini retardați și atât. E greu pentru pentru mintea voastră de gasca să înțeleagă că sunt oameni care au făcut ceva pentru comunitățile lor, pentru țară. Mai terminați cu datul cu părerea și revoltați-vă că sunteți dobitoci, analfabeți, revoltați-vă cand mergeti la vot, cand ca fura pădurile, școlile, drumurile, cand vă acoperă gunoaiele, aruncate tot de niște gunoaie ca voi. Atunci să vă văd, nu când o personalitate e îngrijită într-un anume fel. Și ăla are dreptul la sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here