Preotul pro-covid din Năvodari: putred de bogat, putinist, om de casă al fostului primar-pușcăriaș, spovedește butonând pe telefon

9
19404
Popa Salomia din Năvodari spovedește butonând tastele telefonului

Preotul Andrei Salomia, parohul Bisericii ortodoxe „Bunavestire” din centrul orașului Năvodari, județul Constanța, a sfidat starea de urgență, ordonanțele militare și bunul-simț, oficiind o slujbă în fața unei mulțimi de credincioși care se îmbulzeau, nas în nas, majoritatea fără mască.

Revoltătoare au fost și lașitatea și tupeul popii Salomia, mai exact felul în care a explicat incidentul în fața polițiștilor care l-au amendat post-factum cu 2.000 de lei.

Preotul a spus că, pur și simplu, a uitat deschisă ușa bisericii și, uite-așa, tam-nesam, s-a trezit cu enoriașii pe cap, înăuntrul clădirii! Ce fariseu!!!

Acest „slujitor al Domnului” este un tenace și constant recidivist în materie de intrări în colimatorul presei (mai ales al celei locale), din cauza ieșirilor periodice „în decor”.

Printre altele, protejatul ultracontroversatului arhiepiscop Teodosie al Tomisului (zis „Șpagoveanu'”, zis „Dracu’ Gol”) a fost filmat în timp ce butona fără nicio jenă, pe telefon, chiar în timp ce un credincios se spovedea de mama focului, sub pulpana veșmântului popesc!

Tovarășul pușcăriașului Nicolae Matei

Cunoscut și ca un mare prieten al celebrului Nicolae Matei (altă dragoste a „Șpagoveanului”!), fostul primar PSD-ist al Năvodariului, arestat pentru corupție și trimis la pușcărie chiar în timpul mandatului, popa Salomia nu și-a ascuns niciodată simpatiile politice (pentru PSD în general și pentru primarul-infractor Matei în special), generos „unse” prin umplerea „cutiei milei”… personale!

Și, la fel ca-n trecut, când îi făcea campanie deșănțată, la slujbele din biserică, în timpul vizitelor de „sfințire” la domiciliile enoriașilor ori la inaugurări de tot felul prin târg, ba chiar și la mitingurile electorale, popa Salomia continuă să-și susțină public, cu sârg, vechiul și generosul sponsor personal.

Astfel, chiar în această primăvară, de 8 martie („Ziua Femeii”), în plin post al Paștelui, îl dubla pe fostul primar, la o agapă pentru doamne și domnișoare, dar mai ales tovarășe, organizată și plătită de Nicolae Matei la cea mai luxoasă cârciumă din Năvodari. Evident că scopul era pur electoral, pentru că ex-pușcăriașul a anunțat că mai vrea o tură la Primărie, „independent”, dar susținut de obscurul partid pășunist-patriotard autointitulat Partidul Neamul Românesc; de fapt, o structură subversivă, antinațională, pe linia dacopată sponsorizată de Rusia Putinistă, având drept fondatori și conducători două caricaturi: fostul deputat PSD-ist Ninel Peia și generalul în rezervă Mircea Chelaru.

Buluceală la aghiazma popii Salomia, în centrul Năvodariului, în plină „izolare de pandemie”, chiar lângă sediul Poliției

 

Tabăra pentru copii de la Năvodari: 15 bani metrul pătrat

Nicolae Matei a strâns munți de bani căpușând orașul și punând mâna (singur sau prin interpuși, cum ar fi cumnatul său Isidor Gurgu), aproape pe gratis, pe terenuri valoroase, mai ales de pe malul lacului Siutghiol (de exemplu, în Mamaia-Sat, fostul umil sătuc desființat de comuniști, devenit, după ’90, cartier de vile de lux) sau pe cel al mării.

Printre cele din urmă se numără și cel care a găzduit vestita tabără pentru copii, locație pe care acel cumnat a cumpărat-o, cu ajutorul Primăriei și Consiliului Local, cu… 15 (cinsprezece!) bani metrul pătrat. Precizare importantă: 15 bani a costat metrul pătrat de teren, inclusiv mare parte din plajă, căci clădirile taberei (transformate acum în hoteluri) nu i-au costat nimic pe escroci! Le-au luat gratis!!!

„Părinte, binecuvântează-mă!” / „Te binecuvântez, dragul meu Matei! Să câștigi alegerile!”

Așadar, în plin post al Paștelui, popa Salomia se pupa cu fostul pușcăriaș Nicolae Matei (probabil, și viitor deținut de drept comun, căci mai are câteva dosare vechi, nefinalizate în Justiție, unele încă în lucru la DNA, altele ajunse în diferite faze prin instanțe) în cârciumă, pe scenă, spre deliciul unor suave domnițe bete criță. Cei doi își jurau reciproc prietenie, cârdășie și tovărășie veșnică! Citate din schimbul de pupături verbale de pe ringul de dans din restaurantul năvodărean: „Bunul meu prieten Matei” / „Marele preot Andrei” / „Cel mai bun primar pe care l-a avut și o să-l aibă vreodată acest oraș” / „Părinte, hai să ne bârfească toată lumea! Spune-ne două vorbe! Binecuvântează-mă!” / Te binecuvântez, dragul meu Matei! Să câștigi alegerile! Partidul Neamul Românesc te susține, iar eu susțin partidul acesta de patrioți și pe tine!”. Și tot așa, preț de multe ore, fripturi (nu „de post”, slavă Domnului, că nu s-au inventat!) și damigene…

Nicolae Matei s-a obișnuit cu cătușele

Două hoteluri la malul mării

Cât despre jurământul preoțesc, ăla în care promit ei, popii de parohie, fel de fel de lucruri Bunului Dumnezeu, printre care acela că nu vor fi lacomi la bănet, trebuie spus că Andrei Salomia este chiar foarte bogat. El deține mai multe proprietăți imobiliare valoroase, printre care și două hoteluri la malul mării, acareturi despre care, iarăși, a tot scris presa din Constanța.

Iată, așadar, cine este acest preot al bisericii stil „lavră” muscălească, cu turlele specifice (mari și rotunjite în formă de ciupercă sau ceapă), care se dă uituc de uși deschise. Așa stau lucrurile în orașul fost multi-industrial până în anii ’90 (au mai rămas Petromidia, portul și micul șantier naval de reparații atașat), crescut, după al Doilea Război Mondial mai ales, pe vatra modestului sătuc fondat de rușii lipoveni veniți din nord, dinspre Tulcea, din  Delta Dunării sau de pe la Slava Rusă, Slava Cercheză sau Ghindărești, ca să-și întindă năvoadele la Marea Neagră.

Și Domnul Iisus a fost pescar, mai ales de oameni, a întins un năvod spiritual. Dar popa Salomia, din ziua de azi, pare a fi pescuitor în ape tulburi, disperat să-mpuște francu’, cu aghiazmă, cu spovedanii, cu sfințiri, cu politică pe față, cu orice!

VIDEO: Popa Salomia îl tămâia pe escrocul Nicolae Matei încă din 2014

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Radu Moraru, delir în serial: Iohannis îi bagă pe bătrâni în case ca să-i omoare, lăsându-i fără vitamina D de la soare! E aliat cu Bill Gates, care vrea să acopere soarele!

9 COMENTARII

 1. Prost articol. Tonul folosit e mai degraba specific unei babe de la colt. Nici urma de obiectivitate. Chiar daca ar fi adevarat continutul, felul in care e scris ma face sa cred invers.

   • Iar dacă nu doar faptul că sunteți un… CITITOR-VARZĂ (!) v-a determinat să vă băgați în seamă, adică dacă sunteți unul dintre… iubitorii-de-Matei (căci acest fost și viitor PUȘCĂRIAȘ a fost unul dintre cei mai… „PACHETIȘTI” – celebrele pachete lunare distribuite „boboirului” de către primarii pesediști ! – primari din România, cât a fost edilul-șef al bietului Năvodari, plus că a cultivat o gașcă de profitori care au înflorit în orășelul de pe litoral pe care-l conducea ca pe propria tarla !), atunci vă dăm o veste proastă: ati reușit să ne enervați îndeajuns de tare încât să ne… REapucăm să scriem, de această dată AICI, la „ZIARIȘTII.com”, despre MEGA-HOȚIILE și GIGA-ESCROCHERIILE lui Nicolae Matei, primarul care a ajuns la „răcoare” pentru HIPER-CORUPȚIA care a caracterizat mandatul său de primar !

    După ce am scris o grămadă de articole(de–INVESTIGAȚIE), în presa locală/constănțeană (în special în „TIMPUL.info” !), despre GOLĂNIILE și FURTIȘAGURILE (vorbim despre banul-public mai ales, dar și de escrocarea unor cetățeni naivi, cum ar fi în cazurile retrocedărilor de teren, de exemplu) acestui INFRACTOR, PUȘCĂRIAȘUL Matei Nicolae, vom relua investigațiile, căci vedem că acest individ are TUPEUL-FANTASTIC de a-și anunța o nouă candidatură la Primărie !

    Vă rugăm să ne credeți: aveți/veți-avea ce citi, când este vorba despre PUNGĂȘIILE acestui fost primar pesedist !!!!!!!

    • Apropo: pe vremea (2013-2016) când noi DEZVĂLUIAM multe dintre HOȚIILE și ESCROCHERIILE primarului pesedist din Năvodari, Nicolae Matei (găsiți articolele, cu… – MULTE ! –ZECI-de-MII de citiri, în publicațiile online constănțene „TIMPUL.info” și, mai puține, în „CONSTANȚA.ro” !), 99% din presa locală, din Constanța, era… sub contract (CONSISTENT !) de publicitate cu… Primăria Năvodari, adică cu INFRACTORUL Matei !

     De fapt, cele două (2 !) ziare amintite (TIMPUL.info și CONSTANȚA.ro) erau „cam”… SINGURELE (!!!!!) care… NU aveau contract cu Matei, astfel că noi eram UNICII (!) care-i investigam și dezvăluiam MATRAPAZLÂCURILE și MALVERSAȚIUNILE, în timp ce tot restul presei locale… îl ridica în slăvi, pur și simplu !
     Chiar și după ce a fost ARESTAT, căci contractele curgeau în continuare !!!

     PRECIZARE (IMPORTANTĂ !): NU că nu am fi fost și noi… contactați de către Matei, ca să ne… CUMPERE (!) și pe noi, ca pe… RESTUL !
     S-a întîmplat (contactarea de care vorbeam) chiar… a doua zi după PRIMUL (!) articol în care am scris despre GOLĂNIILE primarului pesedist din Năvodari, pe la începutul lui aprilie 2013 !
     Ni s-a oferit din start… CEL PUȚIN (ni s-a spus că putem negocia, ÎN… SUS !) TRIPLUL SUMEI LUNARE de care beneficiau cei mai bine (RĂS)plătiți ziariști aflați ÎN-SOLDA escrocului de Matei !!!
     Și, de-a lungul timpului, au continuat încercările astea de a ne… RACOLA, alternativ cu amenințările agresive, cu procese dar… și cu alte „corecții”, onclusiv… fizice !
     Bineînțeles că „NU-am-pus-botu’ ” și am continuat să scriem (DOAR !) ADEVĂRUL, despre unul dintre cei mai HOȚOMANI primari din România (ceea ceee… chiar este o PERFORMANȚĂ, nu ?!!!) !

     Este adevărat că după ce n-a mai fost primar Matei și a venit Curtea-de-Conturi, care a constatat că toate contractele cu presa au fost încheiate și derulate… ILEGAL, obligând Primăria să… RECUPEREZE (!!!) banii de pe la ziare, radiouri și televiziuni, mulți colegi din presa locală au făcut câte un… stânga-mprejur (!), modificându-și opiniile despre (deja PUȘCĂRIAȘUL !) Nicolae Matei cu… 180 de grade (geometrice), UNII (!) chiar … începând să-l „înjure” mai abitir decât am făcut-o noi ÎN MOD CONSTANT !
     Ce vreți…, ăștia-s oamenii…, inclusiv UNII… oameni-ziariști !!!

   • Aveți dreptate, Doamna Constantinescu, este, probabil, unul dintre slugoii și partenerii de afaceri (NECURATE !) ai lui Matei !
    Căci mulți GOLANI abia așteaptă (DEGEABA, sperăm… !) să revină „vremurile-bune” când… FURA(-„DE-RUPEA” !) PRIMARU’-PENAL, dar avea grijă săăă… DEA „OASE-de-ROS” ȘI LA „CĂȚE(LANDR)I” !!!

    Plus că-l mai regretă, bineînțeles, și VEȘNICII… „PACHETIȘTI” și ASISTAȚI-SOCIAL, pe careMatei i-a înmulțit, în Năvodari, pentru că pomanagii și putorile reprezentau „nucleul -dur” și MAJORITAR din electoratul său !
    (A se vedea și filmulețul inserat în articol, pentru a constata cam ce… „calitate” – Sic ! – aveau cei care protestau împotriva arestării sale !)

    Astaaa…, dacă n-o fi… chiar el, personal, „varza”-comentatoare !
    Căăă… a mai „comis-o”, acum vreo doi ani: a intrat ÎN DIRECT, prin telefon, la „Realitatea TV”, în emisiunea „Jocuri de Putere”, a lui Rareș Bogdan, și l-a jignit pe un coleg jurnalist, de-aici din Constanța, care vorbea, în studio, despre imensele matrapazlâcuri ale fostului pușcăriaș, fost primar pesedist al Năvodariului, numindu-l nici-mai-mult-,-nici-mai-puțin-decât, cităm,… „ziarist-PÂRÂT” !

 2. Așa cum scriam și în articol, Nicolae Matei, fostul primar PESEDIST din Năvodari care a făcut PUȘCĂRIE pentru CORUPȚIE, s-a apropiat, mai nou, de partidul PUTINIST-FASCISTOID „Neamul Românesc”, al nebunilor de Mircea Chelaru (general în rezervă) și Ninel Peia.

  Și, pentru că tot veni vorba despre acest partiduleț-FANTOMĂ de care s-a lipit Nicolae Matei, „Neamul Românesc”, legalizat (înregistrat în Registrul Partidelor Politice, după decizia favorabilă a Instanței competente) în 2018, finanțat (GRAS !) de la… MOSCOVA (adică de la Kremlin, F.S.B. – fost K.G.B., fost N.K.V.D. – și G.R.U.), astfel se explică de ce PRĂPĂDENIA de televiziune locală a fostului primar pesedist din Năvodari, “Litoral TV”, preia, de câteva luni, toate porcăriile de filme ale caraghiosului ăluia de Roxin, pe care le tot dă alt țignit și escroc, FOSTUL ziarist Radu Moraru, la televiziunea lui ajunsă o gluma (proastă!), “Nașul TV”.

  Și nu-i vorba numai despre PENIBILITĂȚILE alea de așa-zise “documentare”, DEMENT-„dacopate”, cu dacii care au inventat… civilizația-europeană (Sic !) sau ULTRA-ȘOVINE, cu ungurii care, de secole, mănâncă… românași-la-grătar, dimineața, la prânz și seara.
  Acum, odată cu pandemia provocată de noul-coronavirus, s-au dezlănțuit… putiniștii bolșevico-fasciști cu fel de fel de “fake-news”-uri și montaje-comentate duduind de virulențe… ANTI-SEMITE, AGRESIV-RASISTE, anti-americane, anti-sorosiste, anti-UE, anti-NATO, anti-democrație, într-un cuvânt anti-occidentale!

  În aceste așa-zise „investigații”-televizate la „Nașul TV” și la „Litoral TV”, se fac apeluri mai mult decât EXPLICITE la… NESUPUNERE-CIVICĂ-…VIOLENTĂ, cu îndemnuri CLARE la… REVOLTĂ-în-STRADĂ, AGRESIVĂ, împotriva… autorităților din țările democratice !!!

  Facem și noi un apel/îndemn, sub forma de interogație RETORIC-PUBLICĂ: chiar nu se sesizează nimeni (în România)…, nu mai avem Legi, Justiție, S.R.I. ????!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here