Circul “montat” împotriva Clotildei Armand duminică, atunci când mai multe persoane au aruncat saci de gunoi pe treptele Primăriei Sectorului 1, a costat scump: Codruța Cerva, Tudy Ionescu și încă două “vedete” RTV au fost amendați cu 38.000 de lei, dezvăluie G4Media.ro.
Într-un “protest spontan” la care “s-a nimerit” să fie prezentă echipa de filmare a postului România TV, deținut de oligarhul fugar Sebi Ghiță, mai mulți oameni au deșertat gunoi la Primăria Sectorului 1 și la locuința primăriței Clotilde Armand.
Sectorul 1, campion absolut al României la suma plătită pe cap de locuitor pentru ridicarea gunoiului. Fostul primar Chiliman a semnat cu Romprest un contract care interzice efecutarea unui audit până în 2023!
Aceasta din urmă este într-un război prelungit cu operatorul de salubritate Romprest, care a refuzat pentru a doua oară, în 6 luni, să mai ridice gunoiul din sector, generând situații greu de suportat – mai ales acum, în anotimpul cald – pentru locuitori.
În urmă cu trei luni, tocmai acționari ai Romprest au dezvăluit că această companie „plătește sume exorbitante” unor posturi TV ca primărița Clotilde Armand să fie linșată mediatic.
Ultima criză a izbucnit săptămâna trecută. Timp de 5 zile, compania Romprest n-a mai ridicat gunoiul din Sectorul 1. Până la urmă, operatorul și-a reluat activitatea sâmbătă seara, după ce stațiile de sortare a deșeurilor au permit din nou descărcarea mașinilor de gunoi ale Romprest, iar primarul Clotilde Armand a anunțat că face plângere penală pentru șantaj și că va solicita ridicarea licenței de funcționare pentru companie.
Bugetul Sectorului 1 este spoliat, de peste un deceniu, prin tarife exorbitante plătite de locuitori pentru salubrizare. “Șmecheria” este că oamenii nu sesizează acest jaf deoarece primarul de până în 2016, Andrei Chiliman, eliminase taxa de salubrizare, pe care o introdusese în taxele și impozitele anuale plătite de locuitori. Mulți dintre ei nu sesizează situația și au impresia că ridicarea gunoiului e gratuită, fără să știe că, de fapt, ei plătesc o taxă mult mai mare decât în celelalte sectoare, dar care e inclusă în impozitul anual pe proprietate pe care-l plătesc primăriei.
În Sectorul 1, primăria plătește gunoierilor 94 lei/persoană/lună pentru ridicarea deșeurilor – o sumă uriașă, comparativ cu celelalte sectoare sau cu localitățile limitrofe Bucureștiului. Spre exemplu, în Sectorul 2 se plătesc 10 lei/persoană/lună, în timp ce în Sectorul 5 se plătesc 8,94 lei/lună/persoană.
Contractul păgubos al Sectorului 1 cu Romprest a fost semnat în 2008 de fostul primar Andrei Chiliman (PNL), pe 25 de ani. Clauzele sunt înrobitoare, total defavorabile administrației publice. Pe lângă suma uriașă plătită de primărie se prevede că un audit al activității Romprest este permis abia la 15 ani după semnare, adică tocmai în 2023! Contractul nu poate fi reziliat unilateral, astfel că Primăria Sectorului 1 este captivă.
De situație a profitat Romprest, care a început să facă probleme după ce PSD a pierdut alegerile la Sectorul 1, iar noua primăriță n-a mai vrut să semneze facturi declarate ilegale de Curtea de Conturi.
În 2009, primul an de după semnarea contractului, Primăria Sectorului 1 a plătit Romprest 105 milioane lei.
În 2019, suma era deja de 199 milioane lei.
În 2020, Romprest a facturat 320 de milioane de lei, conform primăriței Clotilde Armand!
Codruța Cerva – 12.000 de lei amendă pentru „sceneta RTV” cu așa-zisul protest spontan
Până de curând, dintre acționarii Romprest a făcut parte și fostul soț al Danei Budeanu, Radu Budeanu – proprietarul din acte al Cancan, Gândul, ProSport –, condamnat anul trecut în dosarul șpăgii cărate în geamantane între “băiatul deștept” Buzăianu și ministrul Elena Udrea.
România TV și Antena 3 – de asemenea vitregite după venirea noii primărițe, prin pierderea contractelor de publicitate de milioane de lei – au instrumentat criza declanșată de Romprest, care a refuzat să mai ridice gunoaiele, transformând-o într-o campanie de linșaj public.
Ultima scenetă din acest film s-a turnat duminică, atunci când Codruța Cerva și alte persoane au aruncat saci de gunoi pe scările Primăriei Sectorului 1 și în fața casei unde locuiește Clotilde Armand.
Cerva și încă două persoane au primit fiecare, de la Poliția Locală Sectorul 1, câte două amenzi în valoare de 6.000 de lei fiecare: în total, 3 x 12.000 = 36.000 de lei.
Lor li s-a alăturat Tudor Ionescu, supranumit “Tudy” (cel rușinat public de fosta sa iubită, Oana Zăvoranu), fost viceprimar al Bucureștiului din partea ALDE, azi ajuns și el agitator România TV.
“Tudy” a luat 2.000 de lei amendă pentru că, pretinde el, a “mutat doi saci cu gunoaie neridicați din #Sector 1 în fața Primăriei”. Același fost viceprimar al Bucureștiului din epoca Firea a cerut referendum în Sectorul 1, pentru a fi demisă Clotilde.
Din ziua când a câștigat alegerile, Clotilde Armand este atacată non-stop de televiziunile oligarhilor, PSD, clientela deconectată de la bugetul Sectorului 1 și pusă sub presiune cu ajutorul operatorului de salubritate Romprest
Atacurile la adresa primăriței sunt violente și permanente, sistemul mobilizându-se încă din ziua alegerilor, când a devenit clar că Daniel Tudorache a pierdut. Săptămâni în șir s-au dus campanii de dezinformare, pretinzându-se că, de fapt, Tudorache ar fi câștigat alegerile, iar Clotilde Armand le-ar fi fraudat.
Ambele crize ale gunoiului, declanșate de Romprest, au avut ca scop nu doar presiunea pe Primărie, ca să plătească facturi declarate ilegale de Curtea de Conturi, dar și pentru a întărâta locuitorii împotriva noii administrații. Discursul presei controlate de oligarhi și al PSD este că “ăștia noi” sunt incompetenți și nu sunt în stare să administreze.
În siajul manipulării cu așa-zisele fraude de la alegeri, s-a făcut o plângere penală care a fost preluată de Secția Specială înființată în 2018 de Dragnea și Tudorel Toader. În loc să administreze probe la dosar, procurorul de caz a livrat “pe surse” așa-zise informații la posturile TV ale oligarhilor, creditând ideea că ar s-ar confirma trucarea alegerilor. Apoi, același procuror a dat interviu despre acest dosar – caz unic în istoria magistraturii din România.
În final, dosarul n-a ajuns la o rezoluție (trimitere în judecată sau clasare), pentru că procurorul Secției Speciale și-a depus mai întâi cerere de pensionare, apoi a intrat în concediu! Parchetul General a menționat, într-un comunicat, că nu se poate emite încă nicio concluzie relevantă pentru că ancheta este în derulare și nu sunt suficiente probe la dosar.
EXISTĂ și câteva articole din… Codul-PENAL (!!!) care se pot aplica CRETINILOR ăstora!
Lăsați femeia și treceți la pușcărie bandiților bolșevici care ați jefuit Romania !
În principiu, televiziunile ştiriste, şi chiar cele tabloide, ar putea fi obligate să transmită 15 % documentare şi emisiuni instructive civic.
Citind pe aici ai impesia ca citesti stiri din Uganda, Somalia sau Nicaragua unde coruptii fac ce vor. Nu cred ca nu exista solutie pentru Antena 3 si RTV.