Lia Savonea, cu Dragnea sau cu justiţia? Forumul Judecătorilor cere CSM să răspundă atacurilor lui Dragnea

2
1732

Asociația Forumul Judecătorilor a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii (CSM, condus mai nou de judecătoarea Lia Savonea, cu legături de familie care duc spre celebrul infractor Cătălin Voicu) o solicitare de apărare a independenței sistemului judiciar în urma atacurilor lansate duminică de liderul PSD, Liviu Dragnea, la adresa Justiției, anunţă G4Media.ro

”Discursul (lui Liviu Dragnea – n. red.) nu constituie o expresie a unei simple judecăţi de valoare, ci conţine afirmaţii factuale, concrete, care nu corespund realităţii (…) În plus, discursul conţine sintagme generalizatoare precum „justiţie selectivă” sau „justiţia … trebuie resetată”, care pot afecta grav încrederea cetăţenilor în actul de justiţie, acesta fiind plasat în sfera arbitrariului, a bunului plac sau a unui sistem nefuncţional, prin analogie cu sistemele tehnice, care ar necesita ştergerea şi reiniţializarea.

Independența magistraților nu constituie doar o garanție a statului pentru înfăptuirea justiției, ci în egală măsură, un drept și o obligație a magistraților. Independența este privită ca „atribut al funcției, care îi permite judecătorului să acționeze în realizarea actului juridic și, mai ales, să decidă doar în baza legii și a propriei conștiințe, fără nici o subordonare sau influență”, precizează Forumul Judecătorilor.

 

2 COMENTARII

  1. Da, si eu astept cu interes sa-i vad reactia, pentru ca a sarit imediat cu sustinere pentru judecatoarea ghica, cea de trista amintire, cand presa i-a zis vreo doua de dulce pt ca a blocat ICCJ, dandu-i infractorului draknea dreptate intr-o cerere de anulare/suspendare a deciziei luate de Colegiul de conducere ICCJ, cand au tras la sorti toti judecatorii din completele de 5, dupa decizia ccr, inca un organism de trista amintire si-asta. Sa vedem daca reactioneaza CSM acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here