luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsLia Savonea, cu Dragnea sau cu justiţia? Forumul Judecătorilor cere CSM să...

Lia Savonea, cu Dragnea sau cu justiţia? Forumul Judecătorilor cere CSM să răspundă atacurilor lui Dragnea

-

Asociația Forumul Judecătorilor a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii (CSM, condus mai nou de judecătoarea Lia Savonea, cu legături de familie care duc spre celebrul infractor Cătălin Voicu) o solicitare de apărare a independenței sistemului judiciar în urma atacurilor lansate duminică de liderul PSD, Liviu Dragnea, la adresa Justiției, anunţă G4Media.ro

”Discursul (lui Liviu Dragnea – n. red.) nu constituie o expresie a unei simple judecăţi de valoare, ci conţine afirmaţii factuale, concrete, care nu corespund realităţii (…) În plus, discursul conţine sintagme generalizatoare precum „justiţie selectivă” sau „justiţia … trebuie resetată”, care pot afecta grav încrederea cetăţenilor în actul de justiţie, acesta fiind plasat în sfera arbitrariului, a bunului plac sau a unui sistem nefuncţional, prin analogie cu sistemele tehnice, care ar necesita ştergerea şi reiniţializarea.

Independența magistraților nu constituie doar o garanție a statului pentru înfăptuirea justiției, ci în egală măsură, un drept și o obligație a magistraților. Independența este privită ca „atribut al funcției, care îi permite judecătorului să acționeze în realizarea actului juridic și, mai ales, să decidă doar în baza legii și a propriei conștiințe, fără nici o subordonare sau influență”, precizează Forumul Judecătorilor.

 

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Da, si eu astept cu interes sa-i vad reactia, pentru ca a sarit imediat cu sustinere pentru judecatoarea ghica, cea de trista amintire, cand presa i-a zis vreo doua de dulce pt ca a blocat ICCJ, dandu-i infractorului draknea dreptate intr-o cerere de anulare/suspendare a deciziei luate de Colegiul de conducere ICCJ, cand au tras la sorti toti judecatorii din completele de 5, dupa decizia ccr, inca un organism de trista amintire si-asta. Sa vedem daca reactioneaza CSM acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -