Atacul clanurilor. Marionetele „Ciumei” continuă agresiunea anti-Kovesi, chiar şi după ce justiţia s-a pronunţat în favoarea ei!

1
1808
Toader-Savonea-Florea-Netejoru, axa răului din justiţie

Oamenii clanurilor penale infiltraţi în sistemul judiciar nu se opresc. Atacă în continuare partea curată a justiţiei, la comanda reţelelor infracţionale, în speranţa că rezistenţa frontului pro-stat de drept va ceda şi oameni la Dragnea sau Tăriceanu vor pune stăpânire pe magistraţi după model Putin sau Erdogan.

Este deja celebrul cazul fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. „SS” – secţia înfiinţată de mafia PSD-ALDE special pentru sabotarea justiţiei independente, respinsă categoric de Occident – i-a făcut rapid lui Kovesi un dosar la comanda unui penal fugar: Sebastian Ghiţă.

În plus, asupra ei s-a năpustit Inspecţia Judiciară (IJ), „braţul armat” al lui Tudorel Toader. Inspectorii conduşi de Lucian Netejoru (un individ cu trecut în ceaţă, şters şi având profil de slugă politică exact ca Adina Florea, şefa reală a SS) au tăbărât cu plângeri pe numele lui Kovesi.

Firesc, Înalta Curte i-a dat dreptate ex-şefei DNA şi a respins acţiunile IJ. Dar respectivii nu s-au potolit, semn că au ordin să continue asaltul.

„Fac presiuni la Înalta Curte”

Astfel, Inspecţia Judiciară face verificări prealabile la Curtea Supremă, în cazul celor două complete de 5 judecători care au respins recursurile în cazul celor două acţiuni disciplinare deschise chiar de Inspecţie împotriva fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat pe 25 martie două procese împotriva Inspecţiei Judiciare aflate pe rolul completelor de 5 judecători. Era vorba de recursuri declarate de Inspecţia Judiciară împotriva unor decizii ale Secţiei pentru procurori din CSM, care respinsese acţiunile disciplinare. În ambele cazuri, verdictul instanţei supreme a fost că fosta şefă a DNA nu a săvârşit abateri disciplinare.

Inspecţia Judiciară face verificări cu privire la modul de constituire a completelor de 5 judecători şi dacă s-au făcut recuzări în aceste cazuri. Verificările au loc în contextul în care nu s-au făcut recuzări, Inspecţia Judiciară nu a cerut probe şi nu a avut solicitări suplimentare. Potrivit sursei citate, Inspectia Judiciara a trimis la începutul acestei săptămâni o adresă la Curtea Supremă în care cerea informaţii despre completurile de judecată din aceste proces, o adresă similară cu cea în care Sectia de investigare a infracţiunilor din Justiţie („SS”) cerea detalii despre completurile specializate.

„Practic, în timpul procesului, Inspecţia Judiciară nu a cerut nimic. Vor să pună presiune pe judecătorii de la Înalta Curte”, potrivit Ziare.com, , care citează surse judiciare. Inspecţia Judiciară a negat că ar exista o acţiune cu privire la activitatea sau conduita membrilor celor două completuri de 5 judecători.

Savonea atacă Europa, cea care susţine justiţia independentă

În afară de Adina Florea şi Lucian Netejoru, e de notorietate slugărnicia Liei Savonea, ditamai şefa CSM, faţă de clanurile politice cu interese în justiţie. Ce e mai grav e că Savonea, spre deosebire de Adina Florea sau Netejoru, are o poziţie care ar trebui să impună mai multă demnitate şi mai puţină atitudine de cârpă politică, dar nu e aşa.

De fiecare dată când Dragnea sau Tăriceanu au un interes, inclusiv cu mesaj anti-european, Savonea „se execută” ca şi când respectivii o au la mână cu ceva grav. Altfel nu se explică, logic şi profesional, reacţiile publice îndreptate împotriva organismelor europene ale Liei Savonea.

Ultimul dintre ele s-a adresat cu nesimţire liderilor UE, pe care Savonea i-a jignit incalificabil printr-un comunicat smuls CSM:

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii constantă că, prin declarațiile și prin acțiunile lor, domnii Manfred Weber, Guy Verhofstadt și Antonio Tajiani au procedat de natură a pune presiune pe judecătorul național învestit cu soluționarea cauzei, ingerințe cu consecința subminării independenței justiției, înfăptuită prin Înalta Curte de Casație și Justiție și celelalte instanțe.”, a sunat „înjurătura” găştii Savonea la adresa liderilor UE.

CITIŢI ŞI:

Nesătula Lia Savonea. Şefa CSM a încasat 120.000 de lei pentru „detaşare” în Capitală, deşi stă la Chiajna, lângă Bucureşti!

Aripa Savonea, lovitură de palat în CSM. Scrisoarea care arată că a devenit aliata clanurilor penale împotriva României europene

Dragnea e în aer! Sesizarea PNL a avut succes: CCR a amânat judecarea conflictului Înalta Curte – Parlament

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Cifrele groazei. România se scufundă cu fiecare lună în faliment. Unul premeditat, pe care îl va primi în braţe viitoarea putere!

1 COMENTARIU

  1. Prin venele lui Savonea curge cloroform nu sânge după cumarată. Cum ar fi este gata de împăiat. Pe cuvânt că nu sunt rău. Uitați-vă ce culoare are : de zombi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here