Acasă Justiție Falanga Dragnea de la vârful justiţiei loveşte în Kovesi. Lia Savonea ia...

Falanga Dragnea de la vârful justiţiei loveşte în Kovesi. Lia Savonea ia apărarea „Secţiei lui Tudorel”, contestată de Europa

Noua şefă a CSM nu se dezminte. După ce a târât Consiliul Superior al Magistraturii într-o atitudine sfidătoare faţă de Europa (care a cerut ferm stoparea legislaţiei pro-penali), Lia Savonea revine azi cu un nou comunicat în favoarea PSD-ALDE. Ea pledează în apărarea Adinei Florea şi a Secţiei înfiinţate special de puterea actuală pentru a investiga magistraţii independenţi, pe care Comisia de la Veneţia a contestat-o puternic în ultimul Raport MCV tocmai pe ideea că este una politică. Dar Lia Savonea, a cărei familie e legată de reţele infracţionale celebre, nu a ezitat să-i facă un nou serviciu lui Dragnea.

​Președintele Consiliului Superior al Magistraturii reține că în cursul zilelor de 13 și 14 februarie 2019 au fost lansate în spațiul public, prin intermediul mass media, de către clasa politică și alți lideri de opinie, afirmații grave ce acreditează ideea desfășurării unei cercetări penale de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în afara cadrului legal, la comandă politică și în scop de intimidare.”, arată Liei Savonea, preşedinta CSM.

Potrivit unor surse G4Media.ro, luarea de poziție a fost respinsă de CSM, care nu și-a asumat textul în numele instituției, dar comunicatul a fost în cele din urmă dat publicității de președinta Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

Pe când era judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, Lia Savonea a cerut, într-o solicitare depusă la CSM, declanşarea procedurii de revocare din funcţie a preşedintei instanţei supreme, Cristina Tarcea, pe motiv că aceasta din urmă nu a aplicat modificările de la Legea 304/2004 privind constituirea completurilor de cinci judecători, care judecă speţe precum cea care-l vizează şi pe Liviu Dragnea.

Lia Savonea este considerată a avea legături cu zona PSD, iar presa a scris de-a lungul timpului şi despre relaţia soţului ei cu fostul senator PSD Cătălin Voicu, infractor dovedit. Potrivit informaţiilor apărute în mass-media, avocatul Mihai Savonea a recunoscut că i-a acordat consultanță lui Voicu, condamnat la închisoare.

CITIŢI ŞI:

Justiţie ca-n Madagascar şi Teleormania. Axa Savonea-Dragnea-Mazăre-Voicu. Cocktail toxic între clanurile penale, avocaţi, magistraţi

Caracatiţa Dragnea-Savonea mai dă trei lovituri la vârful Justiţiei

Lia Savonea, cu Dragnea sau cu justiţia? Forumul Judecătorilor cere CSM să răspundă atacurilor lui Dragnea

loading...

3 COMENTARII

  1. Atenție ziariști,pe turnantă,se apropie vertiginos un vestit ”analist”politic pe nume gușă și care practică manipularea și propaganda propice curentului antioccidental,o face cu mare șiretenie ,dar,noi ne-am prins.Având,așa cu spunea și Liviu Avram,de-a face cu un ”efort”conjugat a trei moguli,andronic-ghiță-gușă,pericolul pentru presa adevărată,ținând cont de forța financiară a”cartelului”,este din ce în ce mai mare.Deja putem vedea o schimbare la postul Realitatea tv acolo unde se mai putea respira un aer sănătos,unde comentatori documentați dădeau seamă telespectatorilor cu analize de bun simț.Astăzi,în schimb,am văzut pe post”comentariul” gușelui în cazul doamnei Codruța Kovesi unde,se insera sfatul că, doamna, ar trebui să recunoască ceea ce insinuează prietenul său,ghiță. M-am înfuriat și v-am scris! P.S. Mi-e milă de Rareș.

  2. Livache: Satanavonea,vezi ca am flaușații , la uscat, in… Savonea: Știu,in latrină. Intru și vi-i aduc… Livache: Nu,tuto,in latrină sunt eu, flaușații sunt in poseta Irinucai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările