Nesătula Lia Savonea. Şefa CSM a încasat 120.000 de lei pentru „detaşare” în Capitală, deşi stă la Chiajna, lângă Bucureşti!

2
4370
Savonea, îndrăgostită de "modelul" politicianului îmbogăţit în funcţie

Lia Savonea, şefa CSM, a încasat anul trecut suma de 475.241 lei salariu de membru CSM, plus diverse indemnizaţii. Doar indemnizaţia de detaşare (ce trebuie achitată celor care vin de la mare distanţă să lucreze în Capitală) a fost de 120.000 de lei, deşi Savonea locuieşte în comuna Chiajna, judeţul Ilfov, la periferia Bucureştiului.

După cum notează ziare.com, venitul încasat de şefa Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă unul dintre cele mai mari venituri din magistratură, fiind echivalentul a aproape 100.000 de euro. Astfel, potrivit declaraţiei de avere, şefa CSM a încasat anul trecut 315.661 de lei (indemnizaţie), 20.472 de lei (recalculări), 124.175, 26 lei (indemnizaţie de detaşare), 12.107,42 lei (indemnizaţie de delegare), 1.212,21 lei (decont de transport) şi 1.514 de lei (drepturi salariale restante).

Sursa acestor venituri de şnapan pentru Lia Savonea este OUG nr. 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei. Ordonanţa stabileşte mai multe drepturi pentru magistraţii care sunt detaşaţi sau delegaţi în altă localitate decât cea de domiciliu: diurnă, cheltuieli de cazare sau transport.

Dar să forţezi în asemenea hal legea, încasând drepturi „de detaşare” ca şi când ai veni din Cluj la Bucureşti, când tu stai practic în Bucureşti (Chiajna e un fel de cartier al Capitalei, deşi administrativ nu aparţine oraşului), asta e culmea lăcomiei! Este exact la fel cum făceau parlamentarii de Ilfov sau de Bucureşti înainte, care încasau diurnă şi sume pentru cazare, deşi stăteau la ei acasă.

Savonea, aliata clanurilor penale împotriva justiţiei

Fie şi acest simplu detaliu defineşte persoana Liei Savonea, devenită direct sau indirect aliata clanurilor penale.

Interacţiunile sale cu reţelele infracţionale (soţul ei a fost tovarăş de afaceri cu faimosul infractor Cătălin Voicu) au făcut din Lia Savonea pradă uşoară pentru oameni ca Liviu Dragnea. Aşa se explică de ce a încercat să preseze CSM să dea publicităţii o scrisoare anti-UE, după Raportul MCV de anul trecut, care condamna PSD-ALDE pentru agresiuni repetate la adresa justiţiei independente.

I-a trădat pe magistraţii pro-democraţie

Recent, Savonea s-a făcut preş în faţa premierului Dăncilă, deşi primise mandat de la CSM să dea de pământ cu OUG 7, care a scos magistraţii în stradă pentru apărarea statului de drept.

Plenul CSM a mandatat-o să meargă totuşi la discuţiile cu principală vinovată de apariţia Ordonanţei, premierul Viorica Dăncilă, în ciuda faptul că marea masă a procurorilor şi judecătorilor au refuzat simulacrul de negocieri, prin asociaţiile lor cele mai reprezentative, care n-au acceptat invitaţia la Guvern. Dar CSM i-a cerut expres Liei Savonea să folosească prilejul întâlnirii cu autorii atacului la magistratură pentru a bate cu pumnul în masă, cerându-i ferm lui Dăncilă ABROGAREA Ordonanţei 7.

Lia Savonea s-a dus la Palatul Victoria, dar pe post de ficus, nu de reprezentantă a magistraţilor oneşti, care cereau în stradă oprirea atacului la justiţie. Ea a făcut pe muta în faţa Vasilicăi Dăncilă, trădându-şi astfel colegii care au acceptat-o în vârful ierarhiei tocmai pentru a fi de partea lor, nu a clanurilor politice penale care au declanşat atacul la statul de drept.

Nu întâmplător, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au realizat în cele din urmă că Savonea este aliata oricui numai a magistraţilor nu. Şi astfel au decis să ceară îndepărtarea ei din fruntea CSM.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Sondaj: PNL este cap la cap cu PSD. USR-PLUS, mult peste ALDE. Prezență mare la vot

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

Lili Loterie are o obsesie: unii fac „bani de bani” la Bruxelles, iar ea e o biată traseistă la București

Ziua în care Viktor Orban a devenit „ciumatul” Europei. PNL a votat împotriva lui şi de partea valorilor UE

Judecătorul Danileț confirmă: „Abureală, praf în ochi. Singura soluție – abrogarea Ordonanței 7. Magistrații să continue protestele!”

Marea PĂCĂLEALĂ. Guvernul sfidează magistraţii şi NU abrogă Ordonanţa 7. „Secţia lui Tudorel&Adina Florea” rămâne neatinsă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here