Ciolacul bulgarilor, amendat pentru că n-a purtat mască în Parlament. Ciolacul nostru, de la PSD, a scăpat. 24 de deputați de la Sofia au fost sancționați pentru sfidarea normelor de protecție împotriva virusului

2
498
În stânga, Ciolacul nostru, de la PSD, dându-și masca ostentativ jos, în plenul Parlamentului. Gestul a rămas nepedepsit. În dreapta, Ciolacul bulgarilor - amendat imediat, alături de alți 23 de parlamentari conspiraționiști de la Sofia, cu câte 150 de euro

24 dintre cei 240 de deputați bulgari au fost amendați joi de poliție pentru că nu au purtat măști de protecție în plenul Parlamentului, scrie agenția DPA.

Numărul celor amendați reprezintă 10% din totalul parlamentarilor bulgari. Mesajul autorităților a fost unul puternic, de avertisment pentru populație, că trebuie să respecte restricțiile într-un moment în care Bulgaria, exact ca și România, înregistrează o teribilă revenire a epidemiei. Valul al doilea este, la Sut de Dunăre, cu mult mai mare decât cel din primăvară, când s-a reușit gestionarea foarte eficientă a situației.

Din cauza revenirii epidemiei, Bulgaria a fost băgată împreună ci România “la izolator” de greci, care au închis granița și testează masiv turiștii veniți dina ceste țări

Astă-primăvară au fost doar tre zile în care s-a trecut de 70 de cazuri noi: 23 aprilie (73), 24 aprilie (91) și 6 mai (74). Apoi, epidemia s-a stins și au existat chiar speranțe că va fi declarată închisă, pentru că la sfârșitul lunii mai au fost 3 zile în care au fost sub 10 cazuri pe zi.

După ridicarea restricțiilor, însă, numărul infectărilor a crescut vertiginos, cu mult peste ce a fost în primăvară. Începând din 10 iunie s-a depășit frecvent numărul de 100 de cazuri noi pe zi, iar din ultimele 8 zile, în 4 s-au consemnat peste 150 de cazuri la 24 de ore.

În acest context, Bulgaria a fost băgată, împreună cu România, la “izolator” de vecinii greci. Începând cu 1 iulie, autoritățile elene au închis, brusc, granița terestră spre Bulgaria, păstrând deschis unul singur din cele 6 puncte prin care se putea intra din această țară.

Începând cu 22 iunie, ministrul Sănătății de la Sofia, Kiril Ananiev, a introdus obligativitatea măștilor în spațiile publice închise.

Deputații bulgari care au refuzat să se protejeze în Parlament au fost amendați imediat

Unul dintre deputații bulgari a bravat de la tribuna Parlamentului și și-a încasat imediat amenda

Exact ca și PSD-iștii în România, și la Sofia există conspiraționiști – mulți dintre ei cu legături la Moscova – care încearcă să provoace haos și cât mai multe victime pretinzând că virusul e o invenție. Deputați din mai multe partide au refuzat ostentativ să-și acupere nasul și gura, generând situații neplăcute și discuții cu ceilalți colegi din Parlament care le cereau să respecte legea și să se protejeze.

Poliția i-a amendat imediat pe agitatori cu câte 300 de leva (echivalentul a circa 150 de euro).

În România, însuși președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a dat masca de protecție jos aflându-se în plenul Parlamentului. El a fost susținut de alți colegi de la PSD și de Victor Ponta când a afirmat că masca e “botniță”, iar virusul nu e decât o poveste a guvernanților care conspiră împotriva populației. Nimeni n-a fost amendat pentru acest gest, deși reglementările prevedeau că se pot da sancțiuni cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a instigat public la sfidarea măsurilor de restricție, dându-și ostentativ jos masca de protecție în plenul Parlamentului. N-a pățit nimic, deși amenda era între 500 și 2.500 de lei

De asemenea consecință a relaxării restricțiilor și a campaniei de dezinformare și de promovare a conspirațiilor dusă de PSD, în România valul doi al epidemiei s-a creat în iunie și continuă să crească. Joi au fost din nou 450 de cazuri. Există temeri, din partea operatorilor de turism, că unele țări vor reintroduce restricții de călătorie dinspre România, țară unde coronavirusul a revenit puternic, foarte aproape de nivelul din primăvară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here