Coronavirus în România: vineri, 3 iulie, o nouă zi cu peste 400 de cazuri! Secțiile de terapie intensivă sunt pline, 21 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

0
416

În ultimele 24 de ore au fost depistate 420 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în România, au anunțat vineri, 3 iulie, autoritățile. Este a patra zi, din ultimele nouă, când bilanțul la 24 de ore trece de 400 de infectări confirmate prin analize.

Situația se agravează pentru că, odată cu creșterea fluxului de pacienți, spitalele se aglomerează – la fel și secțiile de terapie intensivă rezervate celor la care evoluția bolii este nefavorabilă. În acest moment, la terapie intensivă sunt internați 224 de oameni.

Cele 420 de cazuri noi consemnate vineri au fost descoperite din 12.371 de teste, deci a fost o incidență de 3,4%.

De joi până vineri au mai murit 21 de persoane, ceea ce ridică numărul deceselor la 1.708. Partea proastă este că decesele zilnice, care la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie oscilau între 6 și 12, acum are tendința să treacă de 20. Este a patra zi din ultimele șase când se consemnează cel puțin 20 de morți la 24 de ore.

Multiple efecte negative pentru România. Pe lângă creșterea crizei sanitare, țara suferă economic și există pericolul să fie trecută pe lista neagră a destinațiilor

Pentru România, revenirea virusului, în plin sezon estival, produce efecte negative nu doar în plan sanitar – tot mai mulți oameni îmbolnăviți –, dar și economic și chiar pe plan extern. Operatorii de turism se tem că unele țări ne vor trece iar pe lista neagră, pierzându-se astfel bani mulți din anularea vacanțelor.
O primă lovitură puternică a venit dinspre Grecia. Guvernul de la Atena, alarmat de creșterea numărului de cazuri în România și Bulgaria, a închis 5 din cele 6 puncte de trecere dinspre țara vecină și a început să testeze masiv turiștii români. Joi dimineață, coada de mașini dinspre Bulgaria care aștepta să intre în Grecia pe la Kulata, singura vamă rămasă deschisă, era de circa 6 kilometri.

Guvernul român nu poate face prea multe în acest sens. A fost trimis un lucrător de la ambasadă la punctul de trecere Kulata, pentru a oferi asistență cetățenilor români. S-a făcut un apel la autoritățile elene, pentru a înlesni trecerea.
Dar, pe de altă parte, grecii se tem că vor “importa”, odată cu turiștii români, și un număr mare de bolnavi de Covid-19, care vor răspândi virusul în stațiuni din întreaga țară, amenințând să compromită tot sezonul turistic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here